Някой знае ли на какви честоти са горските, защото мога да си взема 1 радиостанция от там? Мисля, че бяха на около 27 Мхерца, но не съм сигурен
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
На какви честоти са горските
Свий
X
-
До: На какви честоти са горските
Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнениеНякой знае ли на какви честоти са горските, защото мога да си взема 1 радиостанция от там? Мисля, че бяха на около 27 Мхерца, но не съм сигуренДолните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Колеги сега се сетих ако не е известна дадената честота няма ли някакъв начин да се измери на коя предава радиостанцията, аз се сещам за най елементарния вариант с една антена се прихваща сигнала и оттам се гледа на осцилоскоп, но не знам каква модулация се използва в такъв тип радиостанции пък нито дали самия метод е много подходящ за целта. Сега се сетих че може би и честототомер може да свърше работа ако може да се измери носещата честота която смятам че е търсената в случая.
П.С
Ако съм объркал нещо в горните си твърдения моля да ме извините тъй като по принцип не съм много навътре в тази материя.
Коментар
-
Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнениеКолеги сега се сетих ако не е известна дадената честота няма ли някакъв начин да се измери на коя предава радиостанцията, аз се сещам за най елементарния вариант с една антена се прихваща сигнала и оттам се гледа на осцилоскоп, но не знам каква модулация се използва в такъв тип радиостанции пък нито дали самия метод е много подходящ за целта. Сега се сетих че може би и честототомер може да свърше работа ако може да се измери носещата честота която смятам че е търсената в случая.
П.С
Ако съм объркал нещо в горните си твърдения моля да ме извините тъй като по принцип не съм много навътре в тази материя."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнениеКолеги сега се сетих ако не е известна дадената честота няма ли някакъв начин да се измери на коя предава радиостанциятаДолните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първо: не знам за к'во ви е да знаете...
Второ: няма единна система. Според зависи. Може и да не.Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!
Коментар
-
Между дугото в откриването на темата съм направил грешка в честота, за което извинете. В цялата пловдивска област са на една честота, но нямам необходимата апаратура да я засека. Незнам нали е всеки за себе се. Знам, че са около 50 Mhz. Те отдавна минаха на телефони и вече изхвърлят радиостанциите. Проблема е, че и фирмата, която ги обслужваше се е преместила в Пловдив.
Ако някой знае къде е може да ми помогне. Предишният им офис беше в Кичука, 3 или четири пресечки в дясно след Билата. Сега стой само табелата "УКВ сервиз".Последно редактирано от alex_bg777; 18-07-09, 15:06.LZ1AID
Коментар
-
80% от горските и ловните стопанства са преминали от радиостанции на мобилни телефони в единна републиканска група и разговорите между тях са напълно безплатни, а и малко останаха местата където GSM-ите нямат пълно покритие. Нас трябва да ни интересуват честотите на на оффроудърите в цяла България и да се израдят определени канали само за оффроудъри както на 27Мхз така и на 446Мхз които да са вклучени и при нужда да се използват. Да има определен канал които е спешен и за двете честото (27Мхз и 446 Мхз), канал за свързване с колеги ако има наоколо трагнали на разходка и подобни такива.Според мен няма смисъл да се месим в честотите на държавните инстанции. Има свободни честоти (граждански)за които не се изисква лиценз и според мен Нас ни устройват перфектно.
Коментар
-
То и да искаме, в нелицензни честоти не можем да се месим.
Иначе на 446 - имаме си традиция вече - 8-и отворен канал. Отделно хората с радиолюбителски лиценз сме уточнили и още по 3 канала на горния банд - UHF и долния - VHF.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеИма разбира се. Доближаваш до радиостанцията една магическа кутийка, цъкаш бутона за предаване, и след 6 секунди кутийката ти показва честотата с точност до 10Hz.Румен Николов
0888 358 572
Коментар
-
Първоначално публикуван от sineto Преглед на мнениеКутийката се нарича спектроанализатор и доста от кабелните оператори разполагат с анализатори от подходящ клас
Разбира се същото може да се направи и със спектрален анализатор, но това е скъпа техника, за други цели, и съвсем не всеки може да си го позволи.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Като споменах за анализатора,нямах предвид да демонстрирам знания,а просто разполагам с такъв.Диапазона му е от 5 до 2000 Мhz.В интерес на истината не съм го пробвал да засичам точна честота на радиостанции,но мобифоните се слушат.Предполагам че другата седмица ще дойде и "wouxun" а,и ще направя тест .
Румен Николов
0888 358 572
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар