Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коментари относно доставка на техника

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • От: Коментари относно доставка на техника

  Първоначално публикуван от nuclear-head Преглед на мнение
  @lubito
  на скрийншота (изглежда като да е от singpost.com), който си пуснал по-горе последният ред означава, че пратката е изпратена към България (или поне се приготвят да я изпратят). Почни вече да следиш тракинга на сайта на бг пощите (имаше линк някъде в тоя тред), би трябвало да са получили вече информацията.
  Благодаря за отговора !
  Вече следя в сайта на Български пощи, но по тия празници най-вероятно нещата ще се забавят.
  Весел празник на всички !

  Коментар


  • От: Коментари относно доставка на техника

   Здравейте,

   досега винаги поръчвах от братята китайци. Открих добри оферти в канадски онлайн магазин. Реномирана техника, президента е руснак, радиолюбител. В няколко майла се уговорихме да напише по-ниска цена на квитанцията /пак ще плащам в митницата, но поне да не е пълната сума/. В уговорката влизаше и експресна доставка, техниката ми трябва спешно, платих по-високата цена за доставка, дотук ОК. В сряда изпратих парите с PayPal, потвърди получaването, в четвъртък трябваше да изпрати с EMS. И човека потъна. Пиша мейли, искам тракинг номер или някакво инфо - няма никой.
   Искам да попитам хора с опит. Какво може да се направи? Зная за 45-те дни на PayPal, обаче договорката и цената беше за експресна доставка, техниката ми трябва спешно.

   Коментар


   • От: Коментари относно доставка на техника

    Нищо не можеш да направиш, отвори спор и опиши случая, не е необходимо да чакаш 45 дни, това е времето в което можеш да отвориш диспут, но може и по рано като го отвориш искай ескалалция...
    ако си попаднал на мошенник поне веднага ще си вземеш парите....
    Роден рибар, а принуден да работи.......

    Коментар


    • От: Коментари относно доставка на техника

     Здравейте колеги,
     Пиша и повдигам темата, изказвайки тежко възмущение относно ситуацията с доставката на техника от Китай, а и не само от там. Днес ходих до Столична митница за да си получа пратка, която е спряна на митница и трябва да се плати ДДС. До тук добре-всичко това е очаквано, и преди са ми спирали станции на митница, отиваш, плащаш ДДС, разхождаш се между няколко гишета, но все пак си взимаш това, за което си отишъл. Обаче от 01 Юли 2016 имало нов регламент/инструкция за получаване на пратки…. Трябва някой да те представлява пред митницата.… Сам не можеш, освен ако нямаш електронен подпис, ЕОРИ номер и още сто неща, които аз нямам. Вариант 1 - Български пощи любезно ми предложиха те да ме представляват, като им подписах декларация-съгласие и това ще ми струва 12 лв. Другия вариант - да упълномощиш някоя митническа агенция с нотариално заверено пълномощно. На всичкото отгоре, ми заявиха, че няма как днес да си взема пратката, оставих си телефона, и те щели да ми звъннат, когато са готови с документите-примерно в понеделник или вторник (днес е петък). Значи още едно ходене до Столична митница. Направо страаашно ме улесниха.
     Просто искам да информирам всички, които мислят да поръчват станции и техника от чужбина, че ги очаква двойно разкарване до митница, допълнителни разходи от поне 12 лв. и немалко нерви. Ето и линк към уж „улесняващата” нова инструкция на Агенция Митници:
     http://www.customs.bg/bg/page/299

     Позволявам си само кратък цитат от инструкцията – „В продължение на стремежа на митническата администрация за опростяване на митническите процедури” ……

     Поздрави,
     Владо

     Коментар

     Активност за темата

     Свий

     В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

     Най-много потребители онлайн 4,385 в 20:28 на 18-02-20.

     Зареждам...
     X