Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за избор на бюджетен 17 инча лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за избор на бюджетен 17 инча лаптоп

Здравейте колеги.
    Тъй като машината която имам вече е на преклонна възраст,а в момента има разни промоции из хипермаркетите реших,че ако се намери нещо на добра цена мога да се оборудвам.
    Машината ще бъде използвана за нет,някоя и друга игра и гледане на филми.
    Бюджета е около 800-900лв лизингови.
    За сега съм гледал това :

Acer TravelMate TMP276
    Lenovo IdeaPad G710
    LENOVO IDEAPAD G70-70 80HW0048BM

Във момента последният е на промоция в Т...маркета,а предишните два съм ги дал като пример от друг голям сайт за лаптопи.
    Най-горния ме печели със матов дисплей и фулл ХД.Процесорите обаче са ми непонятни и за трите.
    Та сега разбирачите да кажат какво и как.
    Уловката е че днес или утре трябва да се купува,че и в ..полиса имат 10% отстъпка на всичко,а и безлихвени кредити.
    Помагайте моля.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Re: Помощ за избор на бюджетен 17 инча лаптоп

Ако взимам за мен марките са леново и асус. Процесора да е интел и минимум 4г рам. Не е лошо да ги видиш пуснати, на всички бюджетни са им кофти матриците. Може да са по зле от стария ти лаптоп. Скоро взимах 5 машини хп и то над 1200 лева и съм много разочарован от дисплея. Ярък, лоши цветове, бледнее и за мен е мътен.

Коментар

От: Помощ за избор на бюджетен 17 инча лаптоп

Мии... 17- инча в този бюджет , дори и във Великденска прИмоция.
      Сега сериозно - наистина критериите ти са малки - нет и филми, за игрите забрави (пак зависи какви игри играеш де ). Истината е, че хубавите лаптопи са от бизнес сериите и то във високия сегмент. В ценовия клас който си посочил, просто няма как да се вмести матрица, дъно, периферен хардуер и шаси. По темата може да се говори много, дори някой колеги ще ме нападнат, че не било баш така, ама....

Пиша ти това, не защото скучая във Великденската привечер, а защото съм патил. Ако искаш да вземеш читава машина, която ще върви безгрижно, ще е хладна (лично за мен, това е много определящо за един лаптоп) и няма да ти чупи очите всеки път като се застоиш повече от час над машината, най-добре се насочи към нещо втора мотика, но истинско. Изпадат оферти, които си заслужават.

И да не е съвсем оффтопик - за горните три модела:
      - Acer-a =Intel Pentium 3556U (2-ядрен, 1.70 Ghz, 2MB кеш) - само за сведение, работния ми IBM 12" е с процесор 2.1Ghz, 4M кеш , a e 2009 на безброй километри... Видеото за твоите нужди ще върши работа.
      1920x1080 (Full HD) - на 17" не е баш Full и не е особено приятно. На 15" 1920x1080 е иделка, но нагоре... Пластмасов и Acer...

- Lenovo IdeaPad G710 , тука малко по-добър процесор но пак 2-ядрен = Intel Core i5-4200M (2-ядрен, 2.50 - 3.10 GHz, 3MB кеш),видео си остава като горното..
      17.3-инчов (43.94 cм.) - 1600x900 (HD+), гланцов - както казва един колега: " зЕми з@еби" , по-близко до тетрис...

- LENOVO IDEAPAD G70-70 80HW0048BM, Intel Core i5-4210U 1.7 GHz - вече обясних за процесора , 1600x900 (WXGA++) - отново важи горната фраза.

Да обоПщим: не си заслужава да си даваш парите за който и да било кошер от горните. По-добре спести още и за коледа пак на промоциите или послушай съвета ми и се ослушай за нещо втора употреба. Най-много да се наложи да смениш батерията и да имаш машина за дълго време. Пак изхождайки от житейския си опит, тъй като откак се помня движа с лаптопи, че съм постоянно в движение - по-добре скъп лаптоп за 3-5 безгрижни години, да ти омръзне и да го продадеш (на стойност 50+ % от покупната цена), отколкото лаптоп дето всеки път ще ти къса нервите като отвориш повече от 2 екселски файла. И когато решиш да го продадеш да му вземеш 200 лева със зор и домадЖана ракиЯ.

Ем тва е от мен. Дано съм успял да те разубедя. Иии.. в прочем, защо 17-ка ?! Обезсмисля мобилността на лаптопа.Ако е само за по вкъщи и филмчета - разбитам.
      Оо.. и като цяло ASUS бизнес сериите, и някой модели на Lenovo. Останалото е подиграФка с клиента. Че малко кофти да дадеш 1400 кинта за лаптоп и матрицата да е същата като тези от 700

Коментар

Ясно е че за тия пари няма никога да взема нещо страхотно.Важното е да не е нещо дървено.По принцип 15ка за тия пари ще е една идея по-добра,но пък ми се ще вече да мина на 17ка.10 години близо ползвам стария Gataway и няма такова желязо,но на нашият пазар първо няма такива и второ отдавна не знам как върви марката.Core Duo 2.00 GHz ; 2.5GB RAM и единственото лошо малък 160 хард и тъпа 128МБ вградена карта е старата машинка.Шасито е магнезиево и за всичките тия години и командировки не ме е предал.
        Ще ми се да мога да разчитам и на новият,но знам,че за да е пак такъв бюджета трябва да се увеличи поне по две.
        Но такива са парите дето мога да дам това ще е машината.
        Ако някой може да предложи и читава 15ка за тия пари добре дошло.
        Благодаря отново на отзовалите се.
        П.С.
        Варианта е само на изплащане както съм писал и втората ръка е невъзможно.
        Последно редактирано от slatanic; 12-04-15, 18:57.

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
          Ясно е че за тия пари няма никога да взема нещо страхотно.Важното е да не е нещо дървено.По принцип 15ка за тия пари ще е една идея по-добра,но пък ми се ще вече да мина на 17ка.10 години близо ползвам стария Gataway и няма такова желязо,но на нашият пазар първо няма такива и второ отдавна не знам как върви марката.Core Duo 2.00 GHz ; 2.5GB RAM и единственото лошо малък 160 хард и тъпа 128МБ вградена карта е старата машинка.Шасито е магнезиево и за всичките тия години и командировки не ме е предал.
          Ще ми се да мога да разчитам и на новият,но знам,че за да е пак такъв бюджета трябва да се увеличи поне по две.
          Но такива са парите дето мога да дам това ще е машината.
          Ако някой може да предложи и читава 15ка за тия пари добре дошло.
          Благодаря отново на отзовалите се.
          Хард 500Gb - 2.5" = 40-50 кинта, как го спазариш. 17-ката ще те откаже от разнасяне където и да било. Читава НОВА 15-ка в тия пари пак няма...
          С риск да се потретя - не си давай парите за пластмасови боклуци, че ще останеш рязко разочарован, особено щом си навикнал на старата хардкор техника.

Коментар

Добре тогава дайте идея кои не са пластмасовите боклуци и в колко пари трябва да се включа за тях.
            Разнасянето по принцип никога не е било проблем.Аз със автобуси не пътувам тъй,че дали 17 или 13 все тая.
            Ама 13 малко ми се вижда.Един филм да седна да изгледам без очи ще остана май знам ли.
            Вкъщи лесно кабела към телевизора и готово.Ама командировките мъка.
            От тук обаче се плаша от това,че наистина нещата който гледах са силно пластмасови.Ама много силно и то от говнолин правени все едно.
            Мъка,мъка....

Коментар

Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
              Добре тогава дайте идея кои не са пластмасовите боклуци и в колко пари трябва да се включа за тях.
              Разнасянето по принцип никога не е било проблем.Аз със автобуси не пътувам тъй,че дали 17 или 13 все тая.
              Ама 13 малко ми се вижда.Един филм да седна да изгледам без очи ще остана май знам ли.
              Вкъщи лесно кабела към телевизора и готово.Ама командировките мъка.
              От тук обаче се плаша от това,че наистина нещата който гледах са силно пластмасови.Ама много силно и то от говнолин правени все едно.
              Мъка,мъка....
              Стартова бизнес серия с алуминиево шаси ~ 1500 за 15".
              От там нагоре колкото събереш се добре

Коментар

Re: Помощ за избор на бюджетен 17 инча лаптоп

За съжаление наистина приличнте лаптопи са от 1500 нагоре. Отиди и ги разгледай, наистина матрицата е важна, ако работиш много на него лошата матрица много изморява очите.

Коментар

От: Re: Помощ за избор на бюджетен 17 инча лаптоп

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                  За съжаление наистина приличнте лаптопи са от 1500 нагоре. Отиди и ги разгледай, наистина матрицата е важна, ако работиш много на него лошата матрица много изморява очите.
                  И да не работиш пак е мъка. Както вече споненах работния IBM има всичко , освен прилична матрица или поне такава каквато аз бих искал да има. Сега замислям суап с IPS от таблет версията , че иначе кьорене кат гламав... Какво остава за 17 инчов тетрис...

Коментар

За сега получих вариант за евентуална оферта помощ от приятел за втора ръка маркова машина.
                    Да дойдат работните дни пък ще видим.Утре все пак ще мина през тех.н.о. ала бала магазините да видя дали ще ме спечелят с нещо за последно пък ще видим какво ще сабя покаже.Все пак ако някой може с нещо не отказвам помощ и благодарности на малкото отзовали се.

Коментар

Няма да се напрягам да чета цялата тема. Да се чуди човек от къФ зор правят 24, че и 27" Full HD монитори. Че то пропорционално трябва да са поне 6000х4000 пиксела за да не мяза на тетрис.
                      Всъщност сравнението на процесори от 2009 с новите такива само по тактова чесота и кеш ме накара да спра да чета по-нататък. Ясно е че специалисти много, които предпочитат 12" пред 17" щот' видиш ли резолюцията е трИпач и изобщо 'що ти е тая 17-ка като не ти се събира в джоба, ама все пак вкусове разни, та иди виж на място това, което си харесал и вземи което ти хване окото. За този бюджет всичко се свежда до гаранцията и ще върши еднаква работа. Аз бих взел Full HD, а и Acer отдавна държат средната линия без да залитат много надолу за разлика от Asus.
                      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                        Няма да се напрягам да чета цялата тема. Да се чуди човек от къФ зор правят 24, че и 27" Full HD монитори. Че то пропорционално трябва да са поне 6000х4000 пиксела за да не мяза на тетрис.
                        Всъщност сравнението на процесори от 2009 с новите такива само по тактова чесота и кеш ме накара да спра да чета по-нататък. Ясно е че специалисти много, които предпочитат 12" пред 17" щот' видиш ли резолюцията е трИпач и изобщо 'що ти е тая 17-ка като не ти се събира в джоба, ама все пак вкусове разни, та иди виж на място това, което си харесал и вземи което ти хване окото. За този бюджет всичко се свежда до гаранцията и ще върши еднаква работа. Аз бих взел Full HD, а и Acer отдавна държат средната линия без да залитат много надолу за разлика от Asus.
                        Не смятам пряко да влизав в спор , точно с теб !

Щеше ли да е по-добре се стовари два тона неразбираемо инфо към човека и - сам си прави изводите.
                        Спирам да пиша по темата. Човека сам ще си прецени какви са си вземе, но с оглед на машините които продаваше наскоро не ти отива да напътстваш някого как да потроши едни 1000 лв. за видиш ли гаранция и после много преди гаранцията да стои по месец без лаптоп заради разхлабени панти.
                        И в прочем баш Asus по нашите географски ширини при налични части правят машината в рамките на 3 (три) дни , включая и транспорта с куриер.

Успех на колегата.

п.п. Лисицо , ако не си спазарил "големия" лаптоп , що не оферираш човека. Поне доколкото си спомням беше много пред посочените 3 модела в началото на темата

Коментар

По-добре неразбираемо инфо, отколкото невярно. Да - винаги е по-добре висок клас лаптоп, отколкото бюджетен, но когато бюджета е ограничен, няма какво много да се направи.
                          И на този Acer по-горе с GeForce 820M ще тръгнат "някакви игри" каквото е условието, но не и на твоя 12" IBM, където гарантирано няма да тръгне нищо ново. И както 3556U е бюджетен процесор, така ще е производителен поне колкото твоя Core 2 Duo, така че късането на нерви с 2 екселски файла важи по-скоро за теб.
                          Ето ти една графика за сравнение: https://www.cpubenchmark.net/midlow_range_cpus.html
                          Предполагам си с Core 2 Duo 7400. Виж го къде е той и къде е 3556U.

И какви са машините, които продавах - единия ASUS, 18.4", пластмасов, Full HD и не мяза на тетрис (в тази връзка да те питам у вас с какъв монитор си?).
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Сагата приключи със ASUS K555LN-DM090D
                            K555
                            Intel Core i5-4210U (2-ядрен, 1.70 - 2.70 GHz, 3MB кеш)
                            4GB (1x 4096MB) - DDR3, 1600Mhz

8GB (2x4096MB) DDR 3 1600

16GB (2x8192МB) DDR 3 1600
                            NVIDIA GeForce 840M (2GB DDR3)
                            1TB HDD (5400 оборотa/минута)
                            15.6-инчов (39.62 см.) - 1920x1080 (Full HD), матов
                            DVD двуслойна записвачка
                            LAN 10/100/1000 Мбит/сек, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
                            • 2x USB 3.0
                            • 1x USB 2.0
                            • вградена уеб камера
                            • вграден микрофон
                            • комбиниран аудио жак (слушалки/микрофон)
                            • RJ-45
                            • HDMI
                            • VGA - аналогов изход за външен монитор
                            • SD картов четец
                            • вградени високоговорители

2-клетъчна
                            2.30 кг.
                            Като за 900лв толкова.Алуминиев м/у другото.За сега доволен.Като му сложа виндолса ще видим кое как и защо.
                            Хубавото е че има сд и ще може да му се сложи SSD,а смятам да му сложа и още една 8-ца рам.
                            Ма да го подкараме пък ще видим.
                            Сега чакам един приятел да се разправя със инсталацията,че аз от ХП насам нищо не съм инсталирал и някак предпочитам да пипам там дето съм сигурен какво трябва и от къде трябва да се направи.
                            Някой ако има съвети все пак да казва ще съм благодарен както винаги.

Коментар

Ай.. честито, да те слуша дълго време.
                              как намираш звука, като за лаптоп

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X