Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Acer Aspire V5-573G vs Asus N56

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Acer Aspire V5-573G vs Asus N56

Здравейте!
    Спрял съм се на тези два лаптопа и все още се колебая кой да избера, като за момента клоня към Acer-а.
    Лаптопите са:
    Acer Aspire V5-573G с IPS екран

Asus N56 - FullHD

По-конкретно ме интересува за Acer-a някой има ли пряки наблюдения дали загрява и като цяло как е с охлаждане.
    И достатъчно по-добра ли е контрукцията на Asus-a за да си заслужава повечето пари и липсата на IPS.
    Основното на което държа е хубав и матов екран и след това охлаждане. Евентуално в по-късен етап може SSD да се добави (Acer-a има mSata, за Asus-a не съм гледал)

Asus N550NJ - е може би най-доброто от всичко, но там все повече се качва цената.
    Последно редактирано от Preslav Peychev; 20-11-13, 17:51.

От: Acer Aspire V5-573G vs Asus N56

С двете ръце да Аsus-a, взех го скоро. Засега имам само добри отзиви. Нямам познат или приятел който да го е видял и да не е попитал какъв този "дисплей" , особено когато разискваме някоя интригуваща снимка или сложен 3D чертеж. В темата съм описал какви са предимствата и недостатъците. Аз не бих взел Acer за нищо на света, пък ако ще с матрица от марс да е

Поздрави !
    п.п. аз избрах i5, но като гледам и с i7 не би се затруднил откъм охлаждане

Коментар

Можеш ли да напише кой точно модел си избрал и колко пари ти е излязъл (може и на ЛС)?
      И с какво са свързани предрасъдъците ти за Acer?

пп. Като четох твоята тема бях сигурен че ще дадеш глас за Asus-a

Коментар

И двата са добри, но асуса е с по-добър процесор. Ако гониш бюджет вземай ейсъра и двете марки са хубави. Еднакви видеокарти абе хубави лаптопи, но не прави грешката като мен да си купиш лаптоп и да го ползваш за гейминг. Смисъл става, но не е като на компютър, ако ще го ползваш повече в къщи не си вземай лаптоп

Коментар

Процесора не е от голямо значение за мен. Не ми трябва за игри (може и да пусна някоа игра, но не е това основната идея).
          За момента лаптопа ми е единствения вариянт, просто настолен не ми върши работа.

пп: Забравих да спомена че процесора на Acer-a е запоен директно за дъното. Това проблем ли е и какви са плюсовете и минусите от това?
          Последно редактирано от darinnn; 20-11-13, 18:30.

Коментар

Първоначално публикуван от darinnn Преглед на мнение
            Процесора не е от голямо значение за мен. Не ми трябва за игри (може и да пусна някоа игра, но не е това основната идея).
            За момента лаптопа ми е единствения вариянт, просто настолен не ми върши работа.

пп: Забравих да спомена че процесора на Acer-a е запоен директно за дъното. Това проблем ли е и какви са плюсовете и минусите от това?
            -сега започни от това за какво ще го ползваш. Аз търсех лаптоп най-вече заради 3D проектиране и Photoshop, затова водещо бе да е с добър процесор (избрах i5 най-вече заради по-ниската консумация на енергия и по-малкото топлинно отдаване, сега съм сигурен, че и i7 ще работи супер, но вече джоба не ми достигна ), освен процесора много важно бе и да е с читава матрица. Нагледах се на супер "наточени" машини дето са с УЖАСНИ матрици, с пиксели колкото бирена капачка и зрителен ъгъл 5 градуса ).
            Acer, не бих взел най-вече заради евтиният дизайн и пластмасовите им изделиица, откъм матрици нямам забележка, за греенето е въпрос на модел, уж новите по-не греят ама...)

Те така, кажи за какво ти трябва, дай бюджет и конкретни въпроси за машината, с каквото мога ще помагам

Поздрави !
            п.п. аз се спрях на Asus N56VV - S4032.

Коментар

Лаптопа мисля да го използвам за пускане на виртуални машини с цел разучаване на други операционни системи.
              Заради това гледах да е малко повече рам. Не мисля че ще имам проблем с които и да са нови процесори и видеокарти.
              С другите неща се справя и сегашния ми дооста по-стар лаптоп.
              Може да пусна и някоя игра, но това ще е по-скоро инциденто. Photoshop-а ми е хоби, но и там не мисля че ще имам проблеми.

Друго основно нещо, което търся е хубави дисплей, което е и основната причина да се спра на тези конкретни модели.
              Достатъчно много време прекарвам пред лаптопа и не бих си купил отново евтин, гланцов дисплей.

Буджета принципно ми е 1500лв, но ако Асуса се окаже достатъчно по-добър може да изчакам коледните промоции

Основните ми притеснения при Acer-a са за самата конструкция и най-вече охлаждането и евентуално за запоения на дъното процесор

I.Stoyanov - Честно казано притеснения за Asus-a нямам, и аз ги смятам за по-добрата марка. Май нещата опират основно до парите

Коментар

<off-topic>
                Идеята за виртуални машини на лаптоп не е... ефективна - нека използвам този учтив ефимизъм. С такъв бюджет можеш спокойно да си купиш културен десктоп с i7, който ще е доста по-подходящ за целта.
                </off-topic>
                За лаптопите... преди години от Acer правеха най-големите боклуци, които можеш (а и най-вероятно не можеш) да си представиш. Това определено ме кара да съм предубеден към тях и за това повече няма да ги коментирам. Asus бяха една от high end марките за дъна преди години, но от както излязоха на пазара на всякакви продукти нещо залитнаха надолу. 7 от 8 дъна, които съм купил за собствените си машини са били Asus. От към лаптопите за тях имам мнението, че ако не случиш на дефектен са изключително здрави магарета. Известна част от функционалностите, които слагат в тях са малко странни - например медийните им клавиши и начина по който се активират, или по-странното положение на пада в по-старите модели...
                Последно редактирано от господин никой; 20-11-13, 22:33. Причина: стил

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                  <off-topic>
                  Acer правеха най-големите боклуци, които можеш (а и най-вероятно не можеш) да си представиш. Това определено ме кара да съм предубеден към тях и за това повече няма да ги коментирам.
                  * именно!

Ако наистина нямаш избор откъм това дали да е лаптоп или десктоп - взимай Asus-a. Има същата N-ka като моята с i7, но цената боли . Все си мисля, че и i5 ще върши работа.
                  - да знаеш има защо да струва толкива пари

Коментар

Re: Acer Aspire V5-573G vs Asus N56

На еъсър само като му видя пластмасата и не му гледам данните, и според мен правилния избор е асус - добра конструкция, прилична матрица. За процесор оптимално решение е i5, в момента е най доброто спрямо цена - производителност.

Преди време и аз се чудих какво да си взема и накрая си взех HP с хубава конструкция и най-гадната матрица на света
                    Всичко в въпрос на бюджет

Коментар

За съжаление за момента нямам никакъв вариянт за десктоп.
                      Не ми е необходим i7, та дори и някой i3 не би ми бил проблем. И аз мисля че i5 е оптималния вариянт.

Определено съм малко рзочаровaн от мнението за Acer, и ще разгледам по-подробно Asus-ите

Коментар

Новите модели (след 2010-та) на Acer определено изглеждат малко по-добре, но както по-горе писах - предубеден съм. След Fujitsu Siemens това е марката, която най-често съм поправял - да, вярно, че повечето ремонти са клавиатура полята с кафе, кола, какъвто-и-да-е-друг-боклук, но при същите проблеми Asus-а се поправяше доста по-безпроблемно, а и България имат сертифицирани сервизи, което поне според мен си е плюс. Ако това се случваше миналата година щях да ти препоръчам HP, защото тогава цените им бяха по-ниски, но вече не са чак толкова. Compaq са... и аз не знам как да го формулирам... странни, като ценова политика. Моделите им за Европа не ми допадат много, но ако ти попадне американски и запазен можеш да не му мислиш. MSI нещо ги няма много на нашия пазар иначе са доста напредничави - една от първите фирми (още 2006-та, 2007-ма), която имаше widescreen и numpad в свой модел. Това може да е добре или зле - зависи на какъв модел ще попаднеш...

Коментар

Аз в момента съм с Fujitsu Siemens - определно не бих си купил повторно такъв. Въпреки че вече 6-та година работи
                          HP (съответно Compaq) съще не бих взел - доста от счупените лаптопи, около мен, са именно HP и то основно с проблеми по дъното.
                          MSI също ми се струват с калпава конструкция, пък и както ти отбеляза, няма ги в последно време.

В същото време и аз не съм попадал на проблемен Asus (имам няколко познати с такива).
                          Dell-те също са много добра марка според мен, но те вече стават прекалено скъпи.

За сега мисля да изчакам коледните оферти и се надявам да намеря Asus FullHD за около 1500лв

Коментар

Първоначално публикуван от darinnn Преглед на мнение
                            За сега мисля да изчакам коледните оферти и се надявам да намеря Asus FullHD за около 1500лв
                            Успех

Коментар

Най-добре изчакай. Имал съм асус за 1000 лева преди две години и съм го товарил половин готина и то през най-топлото време и не е угасвал. За мен асус е марка номередно лаптопи и определено си струват !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X