Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изчезна ми червения цвят на домашния компютър!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изчезна ми червения цвят на домашния компютър!!

Здравейте, искам да попитам по-знаещите , каква може да е причината и как мога (ако може разбира ) да се оправи това нещо.

Историята е следната :

Един ден както си седях на пс-то , нещо се случи и пс-то заби. Бутоните на самото пс за гасене не оказваха ефект , затова му дръпнах направо захранващия кабел (знам,че не е правилно , но нямаше друг начин да го изгася). След това изчаках няколко минути и се опитах да стартирам пак пс-то , но ГРЕДА !!! Пс-то не тръгва, не мога да го стартирам. Четох из нета инфо , че при такава ситуация, се изважадла батерията на дънната платка за няколко минути и след това се поставя пак. Речено-сторено, направих го, компютъра тръгна, НО ми изчезна червения цвят. Другите цветове ги има, но не и червения.... Имате ли идея как да го направя, или какви настройки са нужни, или просто видеокартата е заминала.... ?!?!?

Видео картата ми , до колкото разбирам, е Asus n13219
    Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 05-02-12, 12:47. Причина: Допълване
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

От: Изчезна ми червения цвят на домашния компютър!!

Разбирам, че щом е домашен трябва да е стационарен? Монитора наред ли си е? Ако не е от него - пробвай драйвери и накрая видеокарта. Такова забиване про мен беше предизвикано именно от прецакана видеокарта.
    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
      Разбирам, че щом е домашен трябва да е стационарен? Монитора наред ли си е? Ако не е от него - пробвай драйвери и накрая видеокарта. Такова забиване про мен беше предизвикано именно от прецакана видеокарта.
      Стационарен е компютъра , да
      Монитора работи включвах го на друго пс , и към лаптопа и работи добре, ще пробвам с драйвери сега.

п.п Като разглеждах преди малко видеокартата ми се видя, че единия (не знам как се казва кондензатор ли е , ще приложа снимка след малко), които е сив на цвят с червено и пише нещо 16v , ми се видя ,че отдолу е подпухнал малко така да се каже....
      Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 05-02-12, 13:21.
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Електролитен кондензатор, да. Запиши му данните, намери го и го смени.Пък може и да се оправи
        За тотално прецакана видеокарта биосът издава звукове при пускане на компа, така че има шанс.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Електролитен кондензатор, да. Запиши му данните, намери го и го смени.Пък може и да се оправи
          За тотално прецакана видеокарта биосът издава звукове при пускане на компа, така че има шанс.
          Благодаря за отговорите. Биоса не изкарва звукове при пускане на компа, което е искрица надежда и за мен. Не друго просто не ми се дават пари за нова видео карта, защото компа го ползвам само за разпускане и простотии. Утре ще го закарам да проверят тоя кондензатор дето ме съмнява и ако могат да го сменят, че днес нищо не работи. Благодаря ви, ще пиша скоро за резултата.

Коментар

Често срещана диагноза колега!Подут кондензатор!След като го сменят би трябвало всичко да е наред.

Коментар

Имам въпрос колеги, днеска закарах видеокартата да я прегледат и ми казаха ,че няма повреда по кондензаторите.

Пробвах да включа видеото от видео буксата (чинча) и се оказва , че има цвят , но понеже монитора ми няма такъв изход го изпробвах на телевизора. Цвят има но в момента, в който трябва да се покаже десктопа и гасне (това го отдавам на телевизора все пак не е предвиден да работи като монитор).

И сега въпроса. Забелязах, че кабела ми за монитора отзад (и от двете страни) има по 14 пина , а не по 15 , единия липсва(втори ред 9ти пин), дали заради това не показва червен цвят ???

Коментар

Re: Изчезна ми червения цвят на домашния компютър!!

Ако липса горен десен пин това е червеното.

VGA DDC2 connector pinout:

1 RED Red Video (75 ohm, 0.7 V p-p)
                2 GREEN Green Video (75 ohm, 0.7 V p-p)
                3 BLUE Blue Video (75 ohm, 0.7 V p-p)
                4 RES RESERVED
                5 GND Ground
                6 RGND Red Ground
                7 GGND Green Ground
                8 BGND Blue Ground
                9 KEY - Key (No pin) / Optional +5V output from graphics card
                10 SGND Sync Ground
                11 ID0 Monitor ID Bit 0 (optional)
                12 SDA I2C bidirectional data line
                13 HSYNC or CSYNC Horizontal Sync (or Composite Sync)
                14 VSYNC Vertical Sync which works also as data clock
                15 SCL I2C data clock in DDC2, Monitor ID3 in DDC1

Коментар

Ето за какво говоря...

Коментар

Re: Изчезна ми червения цвят на домашния компютър!!

Този не се ползва,
                    Виж дали монитора ти работи, може в него да е проблема, може и да е прекъснат кабела който показваш.
                    По малко възможно е да си настроил нещо в настроки на видеокартата или бъг в драйвера.

Коментар

Днес след много проби и простотии, успях да пусна сигнал от видеокартата кам телевизора (посредством аналоговия изход (чинча) до колкото ми е известно) и се оказва,че има всички цветове , които трябва да си има. Проблема се оказва до колкото разбирам, VGA буксата с кабелчето и. Имам и DVI сигнал , но не мога да си намеря преходник, от там предполагам,че няма да има проблем с видеокартата. Поздрави на всички !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X