Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на HD мултимедиен плейър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на HD мултимедиен плейър

Някои използва ли такова устройство
    Който използва нека сподели мнения и впечатления
    Идеята ми е да мога да сваля филма (клипа) от PC-то с USB след което да го гледам както през HDMI кабел, така и през обикновени кабели (чинчове или камбанки) на по стар TV

От: Избор на HD мултимедиен плейър

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
    Някои използва ли такова устройство
    Който използва нека сподели мнения и впечатления
    Идеята ми е да мога да сваля филма (клипа) от PC-то с USB след което да го гледам както през HDMI кабел, така и през обикновени кабели (чинчове или камбанки) на по стар TV
    Не схванах за външен плейър ли говориш или за софтуер ? Ако е първото на ти - http://forum.setcombg.com/index.php/topic,42258.0.html

Защо просто не вържеш компа към ТВ и да си гледаш каквото си искаш ?
    Последно редактирано от droba; 14-10-11, 16:17.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Аз ползвам HD-плеър Apacer-AL460 от около година и кусур. Частно казано съм доволен. Връзва се с мрежови кабел към компютъра и си четеш директно харда. Отделно има 2 USB. Към телевизора се връзва с HDMI. Най добре се дърржи с DVD и HD копия, като си излиза интерфейса. При DivX понякога кодировката на кирилицата не минава и трябва да се минава през програма, която вкарва субтитрите в картината. Мисля, че беше Format factory.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Да, за външно устройство става въпрос, за подобно на това от лика. Но не знам какво да избера - всъщност това ми е въпроса, какво да гледам, какво да очаквам, как да го избера
        Предимствата пред компютъра (като се ползва за мултимедиен плейър) са наистина много

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
          Предимствата пред компютъра (като се ползва за мултимедиен плейър) са наистина много
          Цената е ясна.

Останалите предимства какви са, пред това да си домъкна лаптопа от съседната стая и да му боцна един HDMI кабел? До сега не е имало нещо, дето да не плейва като хората, включая и 1080p.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Единственото предимство на специализираното устройство май е разхода на ток
            ПЦ-то има всички останали Предимства има в момента супер малки ПЦ-та с Атом ЦПУ и Нвидиа ИОН графика, предполагам и тези с АМД АПУ трябва да стават (но не съм пробвал).
            А сетих се още едно предимство на спец-а - дистанционното (не че на ПЦ-то не може да се бодне, даже имам май едно и къщи да се въргаля)
            ПЦ-то може да подкара всички формати включая и бъдещите (докато не клекне), спец-а я изкара половината без проблеми (например със субтитрите), я не

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
              Връзва се с мрежови кабел към компютъра и си четеш директно харда. Отделно има 2 USB. Към телевизора се връзва с HDMI.
              Реално имаш връзка компютър - телевизор, която си прекъснал по средата за да вържеш тая уйня. Къс дойде кабела или има друга причина ?
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Аз съм с ЕМТЕС с 1 ТБ хард диск. Включен ми е в мрежата и имам безжичен достъп от всички компютри из къщи. Ползвам го като файлов сървър и същевременно ми плейва филмите, защото съм му бучнал и ХДМИ кабела. Има дистанционно и ми е много по-удобно от колкото да разкарвам и закачам лаптопа всеки път.
                Има скарт, чинчове, 2 бр УСБ, ВиФи и мрежова букса. Няма нито едно копче по него и ако си загубя дистанционното ще мога да го ползвам само като външен хард диск. Преди 2 години си го купих и беше на цената на лаптоп. Сега вече има и много по-евтини.
                Хубавото е, че може и да записва от телевизора.
                0878 706 714

WWW.OFFROADMASHINI.COM

Коментар

Абе има си предимства... Аз ползвам специализиран компютър (в смисъл мини и конфигуриран и предвиден само за това) макар, че реално погледнато компютъра излиза по-скъп от такъв плеър.

Предимства на плеъра:
                  1. Харчи по-малко ток
                  2. Не дига шум, няма вентилатори
                  3. Има дистанционно
                  4. Може да си го гледаш, без да "ангажираш" компютъра (на компютъра може да се прави нещо друго) Дори да теглиш съдържанието от компютъра, това не ти пречи на работата, макар, че плеърите принципно имат вграден диск...
                  5. Поддържа и плейва безпроблемно в HD през HDMI (на някои компютри, особено настолни, може да ти побелее косата докато накараш HDMI да работи както трябва)
                  6. Всички глезотии - цифрови изходи, 5,7 + 1, Change, Scart...

Недостатъка е - че може да има проблем с някои формати, като при по свестните плеъри това се оправя с обновяването на софтуера

Недостатъците на компютъра, че и на лаптопа маи няма смисъл да ги споменавам... Като се започне с това, че пуснеш ли филм на ТВ лаптопа става неизползваем, шум, докато тръгне минават 5 мин, няма дистанционно (в повечето случай)...

Не, че не може да се обособи специален компютър за целта и да му се добавят всички тези функции, аз съм го направил. Но при положение, че има готови устройства, е безмислено, ОСВЕН АКО нямаш свободен компютър, които се чудиш какво да го правиш...

Между другото има линукс базиран софтуер които реално превръща компютъра в мултимедиен плеър... Ако някои се интересува, мога да дам повече информация...

Забравих основния въпрос, какъв плеър.
                  Най-популярните маи са тези на Western Digital FullHD LIVE , въпреки, че и Apacer-а върши работа като бюджетно решение...
                  Важното да има добра поддръжка, и да има изходите които ти трябват...

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                    1. Харчи по-малко ток
                    Айде бе. Ще вземеш да фалираш от разликата.

2. Не дига шум, няма вентилатори
                    Специално с лаптопа, шума никога не ми е бил проблем.

3. Има дистанционно
                    За да сложиш IR приемник на всеки компютър са ти необкодими 20-ина лева. И може да се направи да чете всяко дистанционно.
                    4. Може да си го гледаш, без да "ангажираш" компютъра (на компютъра може да се прави нещо друго) Дори да теглиш съдържанието от компютъра, това не ти пречи на работата, макар, че плеърите принципно имат вграден диск...
                    Ако лаптопа ти е единствения компютър - да.
                    5. Поддържа и плейва безпроблемно в HD през HDMI (на някои компютри, особено настолни, може да ти побелее косата докато накараш HDMI да работи както трябва)
                    Още не съм попаднал на компютър с ATI чипсет, който да не съм подкарал. Бавенето е само първия път, докато му хванеш цаката спрямо конкретния телевизор.
                    6. Всички глезотии - цифрови изходи, 5,7 + 1, Change, Scart...
                    ...които всеки уважаващ себе си лаптоп така или иначе има. Не знам какво имаш в предвид под "Change", но поне от 5 години насам, ATI се подкарва и на scart (включая RGB), и на чинчове, и на YPrPb.

Недостатъка е - че може да има проблем с някои формати, като при по свестните плеъри това се оправя с обновяването на софтуера
                    Ключовата дума е "обикновено се оправя със софтуера".

Недостатъците на компютъра, че и на лаптопа маи няма смисъл да ги споменавам... Като се започне с това, че пуснеш ли филм на ТВ лаптопа става неизползваем, шум, докато тръгне минават 5 мин, няма дистанционно (в повечето случай)...
                    Приличен лаптоп тръгва за не повече от минута. Ако е с линукс, в зависимост от конфигурацията - още по-бързо. Сам си го казал по-долу. За шума и дистанционното - виж по-горе.

Не, че не може да се обособи специален компютър за целта и да му се добавят всички тези функции, аз съм го направил. Но при положение, че има готови устройства, е безмислено, ОСВЕН АКО нямаш свободен компютър, които се чудиш какво да го правиш...

Между другото има линукс базиран софтуер които реално превръща компютъра в мултимедиен плеър... Ако някои се интересува, мога да дам повече информация...

Забравих основния въпрос, какъв плеър.
                    Най-популярните маи са тези на Western Digital FullHD LIVE , въпреки, че и Apacer-а върши работа като бюджетно решение...
                    Важното да има добра поддръжка, и да има изходите които ти трябват...
                    Виж с това съм съгласен. Ако искаш срещу 200-400лв да си "извоюваш" правото да си гледаш филми когато искаш, независимо кой е седнал на компютъра, вариант е, да. Аз въпреки всичко предпочитам да дам още малко пари и да купя някоя малоформатна машина с достстъчно як процесор и памет.

Единствения реален проблем, на който съм попадал, е че HDMI-то просто не иска да тръгне със звук на всички телевизори, по-старите конкретно. На моя например "Panasonic Viera 32' LCD"до сега не съм успял да подкарам нищо със звук през HDMI. За щастие си има допълнителен вход за тая работа.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                      Реално имаш връзка компютър - телевизор, която си прекъснал по средата за да вържеш тая уйня. Къс дойде кабела или има друга причина ?
                      Значи дистанционното управление си е екстра, която не бих заменил с такава за 20 лв, както казва Спарки или да ходя да цъкам на ПС-то. Друго предимство е, че докато някой гледа филм, копът може да се ползва пълноценно, вкл. и да се кледа друг филм на него. Това с паразитни машини само за ТВ не го разбирам. У-вото е компактно /колкото 2 кутии цигари/. Относно кабела, може да работи и автономно, но аз нямам нерви да копирам големи файлове на флаш-памети. На всичко отгоре не беше някаква колкосална сума-порядък 150-160лв. И това е преди повече от година.
                      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

И аз съм с Apacer.Проблеми няма.Цената му е около 100лв.

Коментар

1. Това за тока, някои горе го подхвърли , но ако не говорим за лаптоп, а за компютър и го сравняваме с HD плеър разлика ще има...
                          2. Специално с лаптопа, шума никога не ми е бил проблем. - ако си с ати процесор, и го натовариш с HD филм, охлаждането задължително ще се включи, най-вероятно отдолу ще имаш и подложка - това са 2-3 вентилатора, а ако говорим за настолен компютър, нещата може да са и много по зле...
                          3. За да сложиш IR приемник на всеки компютър са ти необкодими 20-ина лева. И може да се направи да чете всяко дистанционно. - Имам дистанционно, ако не се използва специален мултимедиен софтуер, да пуснеш филм с дистанционното си е 5 минутна играчка... Да закараш мишката с дистанционното до MyComputer, да стигнеш до папката с филмите...

Не знам какво имаш в предвид под "Change", но поне от 5 години насам, ATI се подкарва и на scart (включая RGB), и на чинчове, и на YPrPb. - Видеото е ясно, а ако имаш 7,1 система и искаш да я включиш в лаптопа, или дори в компютъра?!

Коментар

Видеото е ясно, а ако имаш 7,1 система и искаш да я включиш в лаптопа, или дори в компютъра?!
                            Ми, включвам я. Вариантите са или 4 стерео изхода, подлежащи на конфигуриране, или директен цифров изход, който 7.1 системата сама си разкодира. Дори 5 годишните компютри в работата ми имат и едното и другото, при това върху дънната платка. Лаптопа ми има 3 стерео изхода, достатъчни за 5.1 система + spdif изход през HDMI-то. До колкото помня телевизора ми има и SPDIF изход, през който излиза това, дето влиза през HDMI-то.

С дистанционното хавата е въпрос на софтуер. Някога и с това си поиграх, а тогава софтуера за тая работа беше силно кът, за разлика от сега.

Коментар

Темата МИ беше ако можете да МИ помогнете да си избера HD плейър (външно устройство), който има такова да сподели мнение (имали проблеми с отварянето на някои формати, с отварянето на субтитри и др. подобни въпроси), като съм писал и по горе трябва да има и възможност за аналогов сигнал (за по стар телевизор)
                              Не е "за" и "против" такива устройства, някои виждат предимства (като мен), други не. Почва да прилича на спор "за" и "против" конзолните игри, защо са "по принцип" като можем да си играем и на компютъра

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X