Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся, приложение, изписване на текст от глас при разговор по телефона и директно изписване на текста към смарт часовник

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Търся, приложение, изписване на текст от глас при разговор по телефона и директно изписване на текста към смарт часовник

  Привет колеги, аз съм с намален слух и чувам само със слухов апарат, говоря нормално и чувам прилично, т.е. не съм глухоням, проблема ми е при разговори по телефона, не всеки път разбирам какво ми се казва, а не всеки може или искат да ми пишат по вайбър, месинджър, смс и т.н.

  Има ли приложение при което когато говоря с някой по телефона, към смарт часовник да получавам директен текстов формат от гласов, така че ако случайно не чуя или разбера нещо, да мога да го прочета като текст на момента, важно е приложението да е специално разработен за при телефонни разговори и да предава директен текст към смарт часовник, а не приложение което го има и прави транскрибиране, като човека да ми говори пред мен и телефона да ми показва като текст, това не ми трябва, трябва ми само за при телефонен разговор и текст към смарт часовник.

  Смарт часовник ще купя веднага, ако трябва да е подходяща марка и модел за целта, смартфона ми е Note 8, Андроид 9 .

  Не знам дали ще има сред вас колеги с подобен проблем, но реших да попитам все пак тук, ще съм благодарен да ми съдействате и дадете съвети.

 • #2
  В реално време?
  Това е навъзможно даже и без горното.
  Не е по силите на машинките такава дедукция.
  Не случайно гласовите асистенти работят само онлайн и не разчитат на тамагочито.
  I'm not totally useless. I can be used as a bad example.

  Коментар


  • Еделвайс
   Еделвайс коментира
   Редактиране на коментар
   Готов съм ако се наложи да купя айфон 12 или Note 10, само и само да знам че ще ми свърши работа точното приложение

 • #3
  Програми да искаш. Примерно https://rogervoice.com/en/
  Работят обаче на английски и на някои от скандинавските езици. С български се справят слабо до никак.
  Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

  Коментар


  • Еделвайс
   Еделвайс коментира
   Редактиране на коментар
   Хубава програмка, но е важно да става за БГ език, да допълня че бих си и платил за приложението, само да ми върши работа.

  • santaclash
   santaclash коментира
   Редактиране на коментар
   Преди да пробваш, няма как да знаеш как се справя с българския. Може да е добре, може зле. Аз съм пробвал такива за мейли-говориш му и то пише. На английски ОК. На български...абе не е съвсем.

 • #4
  Ако се запише разговора, след това може да се декодира към текст от български език, чрез Google Docs приложението на Chrome. Само то работи засега, на 80% декодира правилно.

  На живо няма система да работи от нашия език.
  Show must go on!
  LZ1VES

  Коментар


  • #5
   Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
   ...На живо няма система да работи от нашия език.
   Жалко, при днешните темпове и развитие на всякакви програми и технологии, надявам се да има поне в близко бъдеще и на български език, за което ще си платя, само да го има.

   За съжаление не мога да карам всеки който ми се обажда да си комуникира в писмена форма с мен, особено ако ми се обаждат от работата ми, банката, администрация, оператори и т.н. и става една, "изгубени в превода"...

   Коментар


   • Веско
    Веско коментира
    Редактиране на коментар
    Ние сме много малка езикова група, базата знания на ИИ е бедна и пазара не стимулира, както за широко използваните езици. Ще мине още известно време...

   • santaclash
    santaclash коментира
    Редактиране на коментар
    От гледна точка на войс енджина, сме огромна езикова група от достатъчно близки езици.
    Проблемът ни е друг-мразим да плащаме за софтуер. А групата хора, на които това е толкова крайно нужно, че биха платили за него....не е чак толкова голяма.

  • #6
   Може би, подходящ аудио процесор, от типа "aural exciter", каквито се изполват в предавания на живо, звукова обработка и др. да помогне.
   Те подобряват динамиката и разбираемостта на речта в много голяма степен.
   Show must go on!
   LZ1VES

   Коментар


   • Еделвайс
    Еделвайс коментира
    Редактиране на коментар
    Слуховия ми апарат е 10 канален, процесора и прави тази задача, но въпреки това при разговор по телефон не винаги разбирам, зависи от гласа на обаждащия се
    , при едни е с ясен и плътен глас и нямам проблем, но при повечето случаи, половината думи не ги разбирам и се налага да ги сглобявам и да предугаждам думичките им наум, според цялото изречение, но това ме напряга и се затормозявам при всяко такова обаждане.

    Понеже ми писна и без това смартфона го ползвам 98% само за комуникация чрез писане и четене, затова се надявах на приложението за което исках.

   • Веско
    Веско коментира
    Редактиране на коментар
    Това е хубавото на аудио процесора, че изравнява спектъра, динамиката и прави изкуствено хармоници (включително субхармоници), така, че да облекчи слуховия апарат в разбираемостта на речта. Има софтуерни плъгинове, които може да се тестват в демо версия. Примерно "waves"

   • Еделвайс
    Еделвайс коментира
    Редактиране на коментар
    По този въпрос, чакам да предложат слухов апарат,
    който има вграден блутут и да се свързва директно със смартфона посредством специално вградено приложение, което е заложено фабрично при Айфоните например.

  • #7
   На Андроидите в къщи съм сложил G-board от плей магазина и за диктуване превръща в текст от български доста добре. Работи онлайн като ползва интелекта на гугъл. Само не знам дали може да се накара да работи при разговор.
   Човек не знае, когато печели какво губи и когато губи, какво печели!

   Коментар


   • #8
    Не знам дали ще помогне, но опитвали ли сте да използвате високоговорителя на телефона (hands free) и телефона да е на разстояние от ухото (слуховия апарат)?
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

    Коментар


    • Еделвайс
     Еделвайс коментира
     Редактиране на коментар
     Помага ми когато карам джипката вътре и да съм сам но не всеки път разбирам всичко, а ако съм навън сред хора, в метрото, в работата ми сред колегите или пък сред шумна среда, изобщо не е опция.

     Най-доброто решение за мен е директна връзка между слуховия апарат и смартфона чрез блутута, така се елиминират всякави външни шумове и се използва процесора на апарата за подобряване на звука директно, но за съжаление още няма такъв апарат в БГ че такъв би струвал от порядъка на 4 -6 К лева и нямало кой да го купува толкова тук, а и трябва да е много мощен, за мен трябва да е между 90-110 децибела заради моята голяма слухова загуба.

     Знам със сигурност че е въпрос на време да ги има тук при нас но кога ще е... а дотогава търся варианти.

    • santaclash
     santaclash коментира
     Редактиране на коментар
     Около 1500$ гледам някакви 110дб с блутут

    • Еделвайс
     Еделвайс коментира
     Редактиране на коментар
     Има ги, но по-важното е да се предлага от наш представител в БГ, защото апарата освен гаранционно обслужване, трябва да се програмира според моята аудиограма, затова чакам да ги има тук.

   • #9
    Еделвайс Такива слухови апарати има доста отдавна в България - повече от 3 години - с блутуут връзка и директен стрийминг от телефона и всяко друго блутуут устройство. На марката Phonak са. А иначе се продават в центровете за слуха Ototon. Цените започват от 1700 лв. Могат да се вземат и за проба от 14-дни.

    Коментар


    • Еделвайс
     Еделвайс коментира
     Редактиране на коментар
     Здравейте, предполагам че вие сте представител за Ototon, като виждам ника Ви, също и че Ви е първа публикация, ползвам слухов апарат на Widex - Bravissimo, Дания, 10 канален и е с мощност 90 -110 децибела, представете ми модел, стандартен като големина (задушен) апарат, който да поддържа мощност 110 децибела, съответно колко канален е и да поддържа задължително блутут, покажете ми модел, характеристика и цена?


     п.с. Ползвам слухови апарати от 5 годишен, та съм наясно с техните особености, особено последното поколение мощни процесори и адаптивност, но в случая ме вълнува блутута и сега се сещам да попитам, за колко време ще се изхабява една батерия при постоянно включен блутут, че ако трябва да сменям на три дни, вместо на две седмици, хич няма да ми е рентабилно?

   • #10
    Аз ,за себе си открих начина със слушалки и изключена опцията на телефона да предпазва от оглушаване . Тоест усилен на макс. Купих си от кикстартър едно хендсфри което работи и е безжично , ама не ми е удобно в ушите
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

    A1+

    Коментар


    • #11
     Еделвайс Казва се Phonak Naida M SP

     Иначе кво беше - искаш кола, която да върви с 250 км/ч и да харчи 5/100 Еми ...въпрос на приоритети.

     Коментар


     • Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Това предполагам става дума за бързото израходване на батерията при активен блутут? Иначе конкретно за този модел за какви пари е?

      п.с. Според гугъл цената на този апарат варира между 2028,00 щ.д. до 3804,00 щ.д., сериозна сума...
      Последно редактирано от Еделвайс; 07-01-21, 21:01.

    • #12
     След кратко проучване, за да ползвам слухов апарат със блутут, трябва да имам и последно поколение висок клас смартфон, Apple или Note 20 които имат специализиран софтуер и да поддържа Bluetooth LE стандарта, което значи че апарата струващ 2028,00 щ.д. до 3804,00 щ.д и Note 20 или Iphone 12, струващи 2200 лв, ще трябва да се бръкна за общо 7000 лева, само за да мога да чувам по-добре при разговори по телефона, за съжаление ще се наложи да чакам пак още някоя и друга година за по-достъпни цени.

     Не случайно пуснах темата и се надявах на алтернатива чрез текст в реално време по време на разговор, но...

     Благодаря все пак на всички за съветите ви.

     Коментар


     • Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Artefekt, приложението за да го тествам трябва да разполагам и със съответния апарат, то е ясно че ако се купува ще се тества всичко и ако работи чак тогава и закупуването му.

      Иване, да, здравето е пари, но на мен ми се налага да ми звънят служебно в работата ми, не мога всеки път да карам колегите да говорят вместо мен и да ми преразказват обаждането, най-после доживях да има технически възможности, но пусто да не са чак толкова скъпи апаратите, социалните ми дават на 5 години 420 лева за слухов апарат, дето и влак да мине няма да чуя с него...

      В момента съм с апарат на стойност 1500 лева, на всеки 4 години си плащам от джоба, но 5-7 К лева само заради блутута ми е малко висока цена за съжаление.

     • artefekt
      artefekt коментира
      Редактиране на коментар
      Предполагам, че е съвместимо с телефоните на Xsiaomi. Значително по-евтини са от Aple и Samsung. Ако нямаш близък с такъв, моя е Ми10т lite, модела е от тази година, поддържа 5G...от София съм...ако си наблизо, мога да дойда да го пробваме на моя..

     • Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря за предложението, въпросния апарат си има списък с марки, модели и съответната OS

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

    Зареждам...
    X