Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Изчезване" на контакти от "смарт"фон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Изчезване" на контакти от "смарт"фон

За пореден път установявам, че има изчезнали контакти, които са били записани в SIM картите на т.н. "смарт" фон... Не ми се вижда много умно тихомълком да ми затрива важни номера... първо ги записвах няколко пъти в Гугъл контакти и понеже се оказа, че гугъла на лаптопа ми е основен, при всяка синхронизация се изтриваха ...
    От отдавна ги записвам в двете SIM карти, но пак се оказва, че от време навреме изчезва по някой №... Възможно ли е, ако няма място на картата, при записването на нов контакт, тихомълком да изтрива някой стар? На "тъпата" нокия, която ползвах преди, ако нямаше място, просто даваше съобщение и не записваше новия, а сега...

Дайте идея как да ги съхранявам надеждно... Ако ги записвам в паметта на телефона, може ли да ги качва в SD-картата?

Още нещо ме дразни изключително много - не дава да се запишат повече от определен брой знаци за име на контакта... Например име и фамилия почти винаги не се "събират"...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

От: "Изчезване" на контакти от "смарт"фон

Аз съм ги качил в гугъла - ами и американците трябва да знаят на кого се обаждам де
    Коригирам контактите през лаптопи, телефони, компютри - безпроблемно.
    На което от местата да пипна, след няколко секунди се обновява информацията и в телефона...
    Навярно нещо имаш объркано със синхронизацията на телефона....
    Или пък изтриваш контактите в гугъл контактс, и те логично се изтриват от телефона при следващата синхронизация...
    За да избегна подобен ефект при таблет (който давах насам натам), направих за таблета съвсем отделен акаунт - и си работят като различни устройства с различни бази данни (че и имам допълнително място в гугъл-диск )
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

да де, ама не ми изчезват от Гугъла сега, а от SIM картите... Какво е обяснението???
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Знаците за един контакт/номер в картата са ограничени до 12 мисля, заради възможностите на самата сим-карта. Смартфона не записва новите контактите на картата, а в телефона и след това аз поне ръчно си ги прехвърлям/импортирам и на сим-картата, иначе нормално след ъпдейт и подобни, не прехвърлените изчезват. Не синхронизирам контактите си с Гугъл.
        Последно редактирано от agogov; 17-10-14, 13:04.
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Изходът е да направите импорт на всичките си контакти в акаунта на гугъл и след това от телефона да укажете да се ползва само и единствено от гугъл акаунта (забранявате SIM и PHONE).
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

както и рягулярвн екпорт на контактите върху сд картата
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
              както и рягулярвн екпорт на контактите върху сд картата
              Това е най-сигурното решение, дори при авария възстановяването става за секунди, а аз имах почти 5000 контакта до скоро.

Ако ги имаш експортнати контактите сложени в поща или на клауд, става още по-лесно и бързо дори след покупка на нов телефон или при авария в чужбина и т.н.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

май пак не разбрах как изчезват от сим-картата... Вчера го е имало, днес го няма... По телефона не е правено нищо с изключение на някой нов запис на контакт... Изтрива стар контакт без да предупреждава или?

Коментар

sim-картите напоследък не се използват често за съхранение на контакти. Недостатъците им са много:
                  1. До 13 знака на име
                  2. Едно и само едно поле за телефон на дадено име
                  3. До 200 (или 500) контакта в една сим-карта
                  4. Бавно писане и бавно четене по паметта на сим-картата
                  Някои апарати преди се стараеха да избегнат ограниченията 1 и 3 на цената на несъвместимост с другите апарати и още по-малко място за контакти. Други пък се бореха с проблем 4 като отлагаха записването на контакта с тенденция да го забравят.

А заради това че не се използват по този начин, съответно авторите на софтуера им едва ли се стараят точно върху тази функция. Те си имат достатъчно грижи около криптографските функции. Софтуерите на телефоните също отдавна неглижират сим-картите. Не е учудващо че там има бъгове и не си първият който настъпва тази мотика.

Коментар

Сега си направих труда да преброя... В едната карта имам 98, а в другата 124 контакта... Значи напълно отпада и варианта да се самоизтриват поради запълване на паметта...
                    Огледах менюто, но не забелязах опция експортиране на контакти към SD картата... Къде да търся в менюто?

Коментар

Re: "Изчезване" на контакти от "смарт"фон

Когато отидеш на контактите - долу в дясно има 3 точки една над друга - цъкаш там и излиза меню с инпорт и експорт.

Коментар

А сигурен ли си, че са изтрити? Вкарай картата в друг телефон и виж той какво ще покаже.
                        42

Коментар

не виждам 3-те точки... под номера на Яро (последният в списъка) няма нищо

В друг телефон не планирам да слагам картите скоро - смених апарата преди около месец...

Коментар

Не под номера на Яро бре, в черното поле, може и горе в дясно да са, огледай.
                            Или пък натисни бутона ( физическия) с 3 чертички, ако има такъв.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не говоря за смяна на апарата за постоянно а да провериш дали няма да ти се покажат контактите ако набуташ картата в друг апарат (някой НЕсмарт фон или друго добиче с минимални възможности за филтрация). Има вариант контактите да са филтровани по някакъв критерии, ба ли го... Поне ще знаеш на къде да се насочиш. Няма логична причина да ти изчезват контакти - да не се запишат -да, но вече записани да изчезнат е много невероятно.
                              Последно редактирано от slaf4u; 23-10-14, 11:03. Причина: допълнение
                              42

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X