Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откъде за хижа Мандрата, до Тъжа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Откъде за хижа Мандрата, до Тъжа?

В събота сме се наканили да отидем до хижа Мандрата до хижа Тжа, а оттам пеш до Ботев.
    От Търново сме и май през Априлци е по-близо, но хижаря ни каза че пътя е зле, камънаци, можело и гума да спукам?!
    Аз съм с Рав4 98-а година и предполагам че няма да имам проблем, но приятелите ни ще са с Пежо Партнер 2006-а
    От село Тъжа бил по-хубав пътя, но пък трябва да минаваме от юг...
    Някой има ли прясна информация как е пътя от Априлци?

От: Откъде за хижа Мандрата, до Тъжа?

Е, как да е...... Никой не го поддържа, така че не вярвам да се е подобрил от последното ми ходене там....... Партнера ще се качи само при условие, че това ще му е последното пътуване. Там не гума - картера и резервоара можете да оставите по камъни.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ясно, значи остава от юг - от село Тъжа.
      От там Пежото дали ще мине?

Коментар

Здравей,аз ходих преди месец от село Тъжа до хижа Мандрата от Априлци е невъзможно да се качиш с партнера,а от южната част през село тъжа партнера ще излезе но ще трябва поне 2 резервни гуми пътя на места е засечен с много остри камъни.А забравих да спомена,че от Априлци има пряк път за хижа Мандрата но там е само за високопроходими джипове(незнам с какви гуми си ?А е и голям баир,така,че ако завали е немислимо излизането.Надявам се да съм ти бил полезен.И в крайна сметка с Пежото е немислимо от която и да е стран да се излезне,но ти си решаваш,ако си рисковач карай през село Тъжа.
        [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

Аз съм с Рав 4 , гумите са BRIDGESTONE DUELER, далече от идеята за "високопроходима" машина
          Пък и колегата с Пежото...
          Ясно е че ще караме от юг, ба..си камъните дето пукат гуми.
          Ще внимаваме, щото в Равката няма място за втора резервна

Коментар

Колега,трябвати добре подготвен джип.
            Миналата година го минавах с.Тъжа-х.Мандрата-х.Тъжа-Априлци
            Уникално красив и каменист път.
            "Докато умните се намъдруват,лудите се налудуват"
            "LZ1WAN"

Коментар

Ако се ограничим само по маршрута село Тъжа - хижа Мандрата няма ли да е възможно .
              По темите които прерових пише че пътя не е толкова зле.

Коментар

Добре де. До Тъжа с какво ще стигнете? Пътя са два общо: един от север/Априлци, другия от юг/Калофер, Тъжа...... По единия абсурд, по втория да пукнеш гума е много голяма вероятност...... Между другото предполагам, че това за гумите в доста голяма степен се отнася за Партнера, тъй че на теб надали ще ти трябват две резервни.....
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Абе тръгваме от юг!
                  Ако колегата с Пежото види зор се прехвърляме в Рав-ката и яваш-яваш ще се докараме
                  Сега видях една тема от форума - юнака се е качил с Опел Астра
                  Вярно че преди две години, дано няма промени по състоянието на пътя.

Коментар

Колеги, моля ви не подценявайте баничарката! Тя е един много добър псевдоджип и с едни високи гуми, и малко умения от шофьора се справя блестящо. Е трябва и собственика да не го боли много, много сърцето. Там където може да минат руски коли с три букви (ваз,газ,уаз та дори и азкл) минава и пежото. За справка мене. Случвало се е, да ми се смеят и викат " Как стигна с тази кошница до тук?" С едни прости гуми M+S доста добре си върви на пресечен терен, със забележката да не е върл чукар. На моята единичка само противоударните кори ги няма. Да отбележа, че у немско е била ловджийска кола. Последно искам да наблегна, че все пак е правена от човек с бомбе, а не с калпак.

П.С. За пътят от Априлци до Тъжа утре ще дам инфо от първа ръка. Да не забравяме и, че баничарките не случайно акумулират най-много псувни след маршрутките!
                    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Партнера няма да стигне нито от априлци нито от южната страна през паниците .През Тъжа става .Бях там в събота имаше събор в местноста паниците,минах до разклона с паметника за ботев-априлци и оттам до мандрата като пътя до последната хижа е с чисто нова бариера,заобикалянето е силно изпитание за сериозно подготвен джип и не е препоръчително понеже пътя е забранен за преминаване,при изкачването резервната гума почти опря на земята,от Априлци незнам как е пътя но горе има един завой с нанадолнище и ляв завой към мандрата и там и аз и един УАЗ видяхме зор....през тъжа се върнах и там партнера ще мине ,има няколко дълбоки гельове за партнера но има възможност да се заобиколят ,връщането пак през тъжа ,ако партнера го изкарате от мандрата до априлци аз ще платя обяд горе !

п.п И аз карам баничарка форд кънект турбо дизел интеркулер команрайл минава добре отвсякъде ,само последният път ме влачи по корем една УАЗ 452.....към има няма 60 метра до здраво място !
                      Пътищата са три един през село Тъжа до горе ,втория е през паниците до тук.....до този паметник има разклон който трудно се вижда и там поемаш към Априлци но пак казвам пътя е забранен

Третия е през Априлци до горе....Единственият възможен за пежото път е, село Тъжа,хижа Тъжа и мандрата..През паниците до мандрата е забранен и силно не се препоръчва както и невъзможен за партнера ако ще и да е прежален ! Ето за пътеката на гандалф става въпрос !В събота пътя се минава лесно с изключение на един участък където водата е отнесла пътя,някой го е насипъл но е мокро и кално и има място за към 1.5-1.7 метра където подхлъзнеш ли се те чака 150 метра търкаляне в бездната !
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...ED%E4%E0%EB%F4
                      Последно редактирано от Roninn; 04-08-11, 19:05.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Изкачването от Априлци за Тъжа е невъзможно за неподготвен джип, освен ако не са оправили пътя аз минавах последно август 2010г.

Коментар

Така, ето го и обещаното инфо. С партнера при внимателно шофиране може да се качи от южната страна. По миналата седмица ентусиасти с мерцедес спринтер се качили от южната страна и са слезнали от северната, партнера е със същият клиренс. Но има много оголени камъни от северната страна и е невъзможно да се излезе от тази страна, но от южната нямало проблем.

Коментар

Пак казвам че от мандрата към Априлци иска 4 двигателни колела за изкачването на един стръмен участък и няма от къде да се заобиколи,едвам го спуснахме и за малко да легне на вратите ,за качването незнам дали ще може ...кола с предно или задно няма шанс !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

И аз това казах, по думите на човек живеещ в Априлци. Дори и с rav4-ката ще е проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X