Планирам за лятото пътуване с лек автомобил във Франция и искам да проуча платените пътища и начините за плащане . Карал съм камион като втори шофьор за около два месеца и бяхме с машинка и не съм обръщал никакво внимание какво и как се случва с леките автомобили . Разгледах ВиаМишелин и вече имам представа кои са платените и какво долу-горе ще ми коства . Интересувам се обаче от това как реално работи системата и какви са евентуалните подводни камъни . Предпочитам да плащам с дебитна или кредитна карта , обаче с коя е за предпочитане . Имали опция за плащане в брой . Всички съвети и препоръки ще ми бъдат от полза за да не изпадам в неприятна ситуация . Отделно че никой няма да ползва френски език и като първо пътуване след около 6 години , има много забравени и още повече неясни неща . Предполагам че темата ще бъде полезна и за други пътуващи в тази посока .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пътни такси и начини за плащане във Франция
Свий
X
-
От: Пътни такси и начини за плащане във Франция
Схема на платените пътища и пътните такси .
http://www.vinetki.eu/images/france/...arifs-2012.pdfFrance-road-tax-toll-ASFA-Tarifs-2012.pdfПо Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
-
Много е важно да имаш дебитна карта!Там кешовица почти не използват.Дори по автоматите за плащане почти нямат за банкноти.Магистралите си ги смятай 8-10 евро за 100км.Има пътища които им викат националки и са безплатни.Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !
Коментар
-
Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнениеМного е важно да имаш дебитна карта!Там кешовица почти не използват.Дори по автоматите за плащане почти нямат за банкноти.Магистралите си ги смятай 8-10 евро за 100км.Има пътища които им викат националки и са безплатни.
https://www.google.com/maps/dir/Vale...21438?hl=en-US
и има две такси 19,60 Е+ 14,10 Е = 33,70 Е и е за около 420 км по платени пътища . Явно не съм запомнил или разбрал правилно че таксите са около 5 евро на 100 км . По националките се пътува през много населени места и доста по-бавно . Иначе е въпрос на време и желание на пътуващите .По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Тук намерих и сайта на пътната им агенция с калкулатор : http://www.autoroutes.fr/fr/les-principaux-tarifs.htm
С камиона най-дебелият съм го ял на околомръсното на Париж и сега като гледам пътя ми ще минава пак през него . С радост ще посрещна съвети за заобикаляне на този ад или направо за нов маршрут от Кьолн до Saint-Front-sur-Lemance, Nouvelle-Aquitaine, FrankreichПоследно редактирано от alexalex69; 11-02-18, 12:23.По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнениеПланирам за лятото пътуване с лек автомобил във Франция и искам да проуча платените пътища и начините за плащане . Карал съм камион като втори шофьор за около два месеца и бяхме с машинка и не съм обръщал никакво внимание какво и как се случва с леките автомобили . Разгледах ВиаМишелин и вече имам представа кои са платените и какво долу-горе ще ми коства . Интересувам се обаче от това как реално работи системата и какви са евентуалните подводни камъни . Предпочитам да плащам с дебитна или кредитна карта , обаче с коя е за предпочитане . Имали опция за плащане в брой . Всички съвети и препоръки ще ми бъдат от полза за да не изпадам в неприятна ситуация . Отделно че никой няма да ползва френски език и като първо пътуване след около 6 години , има много забравени и още повече неясни неща . Предполагам че темата ще бъде полезна и за други пътуващи в тази посока .It is easier to fool people than to convince them they have been fooled.
Mark Twain
https://www.flickr.com/people/195891565@N06/
Коментар
-
Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнениеТук намерих и сайта на пътната им агенция с калкулатор : http://www.autoroutes.fr/fr/les-principaux-tarifs.htm
С камиона най-дебелият съм го ял на околомръсното на Париж и сега като гледам пътя ми ще минава пак през него . С радост ще посрещна съвети за заобикаляне на този ад или направо за нов маршрут от Кьолн до Saint-Front-sur-Lemance, Nouvelle-Aquitaine, FrankreichПо Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Колега въобще не разбирам за какво искаш да минаваш през Кьон при полужение,че твоята цел е най грубо казано е между Бордо и Толуза.
Не съм сигурен ама аз виждам пътя така Бг-Белград-Загреб-Италия-Франция и от там вече националки успоредни на Ривиеата и т.н може и аз да греша или да не съм разбрал нещо правилно.
Мартин Димитров
УАЗ
Коментар
-
Първоначално публикуван от xarsi Преглед на мнениеКолега въобще не разбирам за какво искаш да минаваш през Кьон при полужение,че твоята цел е най грубо казано е между Бордо и Толуза.
Не съм сигурен ама аз виждам пътя така Бг-Белград-Загреб-Италия-Франция и от там вече националки успоредни на Ривиеата и т.н може и аз да греша или да не съм разбрал нещо правилно.
По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Както се казва Entschuldigung.
Добреее тогава втори опит -Koeln-Darmstadt-Mulhouse-Besancon-Beaune-Clermont ferrand- и от там крайната цел.Като в Франция по алтернативни националки.
Като влезеш през Mulhouse забравяш за Париж и т.нМартин Димитров
УАЗ
Коментар
-
Първоначално публикуван от xarsi Преглед на мнениеКакто се казва Entschuldigung.
Добреее тогава втори опит -Koeln-Darmstadt-Mulhouse-Besancon-Beaune-Clermont ferrand- и от там крайната цел.Като в Франция по алтернативни националки.
Като влезеш през Mulhouse забравяш за Париж и т.нПо Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Щом си решил да плащаш магистрали, по-лесно няма. Можеш да плащаш с карта или в брой. Не съм попадал на място дето да не приемат банкноти и монети. На пунктовете за плащане има означения - къде се плаща с карти и къде в брой; къде има служител и къде само машина, гледай отдалече и се пристрой навреме там където трябва! През Париж съм минавал няколко пъти и само веднъж попаднах в задръстване, ама беше пиков час. Не го мисли толкова, палиш и тръгваш, пътища много, важното е да държиш посоката. През лятото в края на седмицата магистралите във Франция са МНОГО натоварени, за сметка на това пък по националите няма никой, така че ти избирай! Като спираш да спиш, ако е около някой град, прави го след като го подминеш, че сутринта няма да можеш да се измъкнеш от задръстванията. Хотели на по-ниски цени има в промишлените зони, веригите са няколко и обикновено има от всяка по един.Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар