Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колоездачните обиколки

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Колоездачните обиколки

  Колоездачните обиколки ни правят безплатни пътешественици по близки и далечни страни чрез камерите от хеликоптера и придружащите колоната коли и мотоцикли.

  Тур дьо Франс, Джиро дИталия, обиколките на Испания и Белгия са ми интересни не като състезание, а като безкраен низ от пейзажи. Красиви и не толкова. От многобройни показвания Западна Европа ми стана до болка позната.

  Соцобиколките на Мира - Берлин- Прага- Варшава - Бяха единствените достъпни за нас състезания. А и телевизията показваше само стартът и финала.

  И - ето нещо ново! Обиколката та Турция! С участието на най-силните европейски отбори. Какво пък, е колоездачен отбор? В един от силните отбори, този на Астана, няма нито един казахстанец! Няма руски отбар с име ,примерно,Динамо, а във всеки европейски отбор карат по един-двама много силни руснаци.
  Сега най-радостното за нас. Българинът Данаил Петров от Габрово кара за турски сборен отбор и е на престижното осмо място, като е печелил е етап. Добре, че са го поканили турците, че издръжката на добър отбор струвала 5-6 милиона долара!

  Ако имахме пари, Щяхме да сглобим един силен отбор от участващите в обиколката на Турция в разни отбори шестима българи на средно ниво!

  Днешният етап Дениз-Фетие показа че и в планинската част на Турция има какво да се види. Отличен асфалт, обичайното за Турция и Гърция трилентово движение. Красиви чисти градове. Е, публиката не е многобройна, както в Италия. Но и страната е по-рядко населена.

  А вие гледате ли колоезденето??
  Щатите имат много силни състезатели а ,дали там се провеждат подобни многоетапни състезания?

  Знаете ли кои са най-велосипедните градове у нас? Подсказвам - Габраво, Сливен, Казанлък.
  А най-сарият колодрум е в Бургас -сега паркинг, за съжаление.

  А най-силният отбор по колоездене е в Несебър!

  А миналата година помолих внука да ми даде бегача си да врътна едно кръгче. Насреща ми една баба. Аз наляво-надясно, търся "контрата" и блъснах бабичката, че и паднах.
  -Кат не знайш дя караш колело, що се качваш?...

 • #2
  От: Колоездачните обиколки

  Няколко пъти съм попадал насред любителски състезания из Франция и Италия. Миналата година, карайки покрай Лаго ди Гарда, почнах да се разминавам с разни колоездачи, накипрени с тимови фланелки. Викам си "Тия явно са големи фенове!".. да се... у главата проста. Оказа се, че съм се разминал с баш най-истинските герои от ПроТур отборите - току що бил приключил първият етап от Giro del Trentino - официалната "загрявка" за голямото Giro...
  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

  Коментар


  • #3
   От: Колоездачните обиколки

   По време на планинските етапи на големите обиколки, обикновено съм залепен за Eurosport. За съжаление обаче, напоследък нямам много време за "практика".
   Ето и, според мен, най-добрия сайт свързан с професионалното колоездене и най-вече с многоетапните 1- и 2-седмични състезания, и разбира се с трите "Големи" обиколки, но от любителска гледна точка http://www.steephill.tv/ - струва си да се разгледа.

   Извинявам се за двата последователни поста - исках да си редактирам горния, но докато пишех му изтече времето за редакция.
   Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

   Коментар


   • #4
    От: Колоездачните обиколки

    Понеже правя преходи, последно време забелязвам доста сериозно раздвижване, което много ме радва.
    Много неприятно, е че в София колезденето е невъзможно и вредно за здравето!

    Коментар


    • #5
     От: Колоездачните обиколки

     Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
     [B]... Какво пък, е колоездачен отбор? В един от силните отбори, този на Астана, няма нито един казахстанец! Няма руски отбар с име ,примерно,Динамо, а във всеки европейски отбор карат по един-двама много силни руснаци.
     Само още една поправка и спирам: Казахите в отбора на Астана са точно 11 от 27. А и Руски отбор има - казва се Катюша.
     Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

     Коментар

     Активност за темата

     Свий

     В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

     Най-много потребители онлайн 4,660 в 19:02 на 07-04-20.

     Зареждам...
     X