Днес се наканих да покарам АТВ-то за първи път след дългата и кална зима. Поради травма в коляното не ми се искаше да задържам и да преча на колегите , които отидоха да карат из Странджа, затова, се организирахме семейно ( семейството с джипа, а аз с АТВ-то) да си направим един кратък пикник на мидения плаж на Маслен Нос. Малко снимки от това какво можеше да се види по пътя

Това са новите мидени полета в залива Мириус( отзад в мъглата е Приморско)

Един местен жител

На края на пътя стигате до това място. Това е параклиса Св.Никола изграден от местни рибари .Прави ли ви впечатление , че всичкое прясно варосано а пейката пред входа е боядисана?

Малко по нататък стигаме до това място- входа към военното подление а вдясно- стръмно спускане към мидения плаж
Ремонтната група бяха направили и нов фунфамент за този паметник ,какво пише на него ще прочетете малко понадолу

Още една табела която има нужда от освежаване

Ето и крайната точка на разходката

Името на лодката не е случайно, има си обяснение и история , но който иска да я научи да заповяда лятото на това място.
Някои вече бяха пристигнали и се зардваха като ме видяха

Една бъдеща АТВ-иска

част от групата направили почистването, варосването и освежаване на параклиса и фундамента на паметника
Да си дойдем на думата

Ето и отговора на загадката , след намесата на перманентния маркер. Ако някой има по-добра идея за трайно оцветяване на надписа да сподели.
Това са новите мидени полета в залива Мириус( отзад в мъглата е Приморско)
Един местен жител
На края на пътя стигате до това място. Това е параклиса Св.Никола изграден от местни рибари .Прави ли ви впечатление , че всичкое прясно варосано а пейката пред входа е боядисана?
Малко по нататък стигаме до това място- входа към военното подление а вдясно- стръмно спускане към мидения плаж
Ремонтната група бяха направили и нов фунфамент за този паметник ,какво пише на него ще прочетете малко понадолу
Още една табела която има нужда от освежаване
Ето и крайната точка на разходката
Името на лодката не е случайно, има си обяснение и история , но който иска да я научи да заповяда лятото на това място.
Някои вече бяха пристигнали и се зардваха като ме видяха
Една бъдеща АТВ-иска
част от групата направили почистването, варосването и освежаване на параклиса и фундамента на паметника
Да си дойдем на думата
Ето и отговора на загадката , след намесата на перманентния маркер. Ако някой има по-добра идея за трайно оцветяване на надписа да сподели.
Коментар