Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно Рилските езера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно Рилските езера

Първо да започна с това че не знам дали темата ми е за тук но ако не е моля да се премести.Имам питане към всички от вас които са се качвали ПЕША на седемте Рилски езера колко време ходене ни чака може ли за един ден да се разгледа спокойно всичко.Планувам да се кача с колата до х. Пионерска понеже чета че до там се стига с кола и нищо повече.Имало лифт колко спестява той и т.н.Благодаря предварително.

От: Въпрос относно Рилските езера

Може за един ден всичко. Качи се с лифта. Времето за ходене си зависи от твоята подготовка. Фраш е с туристи не можеш да се загубиш.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Може за един ден всичко. Качи се с лифта. Времето за ходене си зависи от твоята подготовка. Фраш е с туристи не можеш да се загубиш.
      Не съм някакъв суперподготвен планинар но Рударци -Черни връх не ми е проблем за ок 5 часа го взимам.Все пак нещо от сорта ходене по маршрут на лифта х-часа, лифта езерата х-часа да си направя някаква груба сметка.Мерси все пак.

Коментар

До Пионерска се стига по асфалт за около 30-40 мин от Дупница.Ако не ти се качва на лифта(с лифта се стига за около 20 мин)от Пионерска до новата хижа на езерата се стига за около 1-1,5 часа(не е кой знае колко стръмно).От там до петото езеро-Бъбрека(вече е модерно да се броят от горе на долу и по този начин Бъбрека е третото езеро)се стига за около 30-40 мин.по едната пътека,която е по-лека и отива направо на Бъбрека.Има и друга пътека,която минава през първите четири езера и покрай старата хижа,която е на второто езеро и пак отива на Бъбрека(малко по-трудна е-около 1 час).От Бъбрека до Окото(шестото езеро)пътека започва да се изкачва но не е много трудно и се стига бързо,и до последното езеро(Сълзата)е най-трудната част от прехода(стръмна и камениста пътека).От Бъбрека до Сълзата се стига за около 30-40 мин.(със спирането и снимането на другите езера).Общо взето един ден е напълно достатъчен за да се видят езерата спокойно и без кой знае каква умора.

П.П.Ако мислиш да ходиш с лифта трябва да отидеш по-рано,че има доста голяма опашка(цената на лифта е 10 лв.в едната посока,15 в двете)

Коментар

Колеги, имам въпрос, подобен на цитирания по-долу
          Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
          Намислили сме да отидем по 6-ти септември със семейството до седемте рилски езера, като се базираме или в Сапарева баня или в Паничище.Ще съм много благодарен за всякакви съвети като място за отсядане, добри заведения в района на отсядане, подходящи маршрути от х.Рилски езера за обиколка на езерата(до хижата мислим да отидем с лифт),съвети относно необходимата екипировка, както и алтернативни забавления в района ако времето не позволи обиколка на езерата.Въобще всякакви идеи ще са ми от полза, а вярвам и на други колеги в последствие.
          , но искам да се кача до хижата с мотора, ако не е забранено, и от там нагоре пеш, като проектомаршрута е Самоков-Говедарци-х.Вада-х.Рилски езера.
          Според времето има вариант и да съм с кола, но педполагам, че при този случай ще има доста промени.
          Интресува ме, мога ли да се кача по планувания маршрут (ако не, идея за друг), и ако може да ми препоръчате пробвана хижа в района ?

Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Въпроса ми от горния пост е актуален, но ми казаха, че около езерата през почивните дни било като около "НДК-то на културата" и парковете в жегите.

Моля за идея/и за подобен маршрут в Рила.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X