Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Лагер главина – каква е ролята й за автомобила

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Лагер главина – каква е ролята й за автомобила

  Натиснете снимката за да я уголемите Име:wheel-5275131_1280.jpg Прегледи:0 Размер:407.8 КБ ID:6639028

  Лагер главина – каква е ролята и за автомобила
  Автомобилът (лек или тежкотоварен) има много сложна конструкция, с която не всички са добре запознати. Познаването устройството на колата не е задължително да бъде задълбочено, но поне отчасти на ниво, за да сме в състояние да преценим правилно кога е необходимо да извършим ремонт на автомобила. И кога това не се налага.
  Окачването на колата е важен въпрос, по който е добре да се информираме максимално подробно. Свободното движение на колелата например ни осигурява едно високо ниво на безопасност, но за да е то налице, е нужно да подменим навреме повредената лагер главина. Именно тя обезпечава горивната активност и функционирането на антиблокиращата система, така че се отнесете сериозно към тази авточаст и я инспектирайте редовно.
  Какво представлява работата на лагер главината
  Задължително е да поддържате лагерите на главината винаги в изправно състояние, защото от тях зависят доста неща:
  • Спирачната безопасност;
  • Изправността на сензора за това каква е скоростта на колелата;
  • ABS и TCS системите;
  • Възможността на водача да извършва контрол на автомобила при рискови условия;
  • Поемането масата на колата;
  • Осигуряването правилното въртене на колелата;
  • Предотвратяването на шумове и блокирането на колелата.
  Изискванията към лагер главината са изключително високи, защото от нейната работа зависи и работата на много други елементи – част от устройството на автомобила. Добре е да следим за някои определени признаци, които недвусмислено сочат, че нещо с тази авточаст не е наред:
  • Блокиране на колелото;
  • Стържене, което идва от предните колела;
  • Наличие на шум при завой;
  • Повреден семеринг;
  • Луфт при главината;
  • Усилване на шума при по-висока скорост (бучене, виене и др.).
  Как да удължим живота на лагер главината
  Почти винаги имаме възможността да допринесем за по-дългия живот на дадена авточаст. Лагер главината от своя страна би могла да бъде запазена в отлично състояние, ако следваме някои прости, но от огромно значение правила:
  • Внимателно каране;
  • Избягване на дупките;
  • По-малко натоварване на автомобила;
  • Плавно спиране;
  • Редовна инспекция на лагер главината.
  И нека не забравяме, че качеството на авточастите, които купуваме е водещо за това как те се държат по време на тяхната употреба. Изберете онлайн магазин Autoprofi.bg и купете всичко необходимо за изправността на Вашия автомобил. На добра цена и с гарантирано добър произход!

  Смяна
  Доста от хората могат да се похвалят със завидни умения в областта на авторемонтите и не само. Техническите познания не са присъщи на всекиго, но дори и да разполагате с минимални такива, отново можете да се опитате сами да смените старата лагер главина. Преди да започнете, се уверете, че разполагате с нужния Ви инструментариум, също както и че сте достатъчно наясно с онова, което Ви предстои. Ако ли не, съветваме Ви да посетите близкия автосервиз, къде опитни механици ще се погрижат за колата Ви.
  Стъпките по смяната на лагер главина са следните:
  • Повдигане на автомобила;
  • Премахване на гумата;
  • Сваляне на джантата;
  • Демонтаж на колелото;
  • Отстраняване на шплента;
  • Премахване на спирачния съпорт и спирачния диск;
  • Разхлабваме носещия шарнир;
  • Изваждане на главината;
  • Поставяне на новата главина;
  • Свързване на датчика;
  • Поставяне на спирачния диск;
  • Закрепване на шплента;
  • Монтаж на гумата;
  • Проверка на системата.
  Преди да преминете към действия, се съобразете с модела и марката автомобил, също както и с инструкциите на производителя. Добре е лагерите да се сменят в комплект (по два), уверявайки се в тяхната правилна позиция. Ако лагерите на главина са добре монтирани, те могат да издържат хиляди километри без да имаме забележки по тях. Заложете на висококачествените авточасти.
  Последно редактирано от sabin; 27-08-20, 11:14.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

Зареждам...
X