Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Информация за избор на гуми от Примекс

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Информация за избор на гуми от Примекс

  Каква е разликата между летните и зимните гуми?

  От 20 градуса през зимата до над 40 градуса през лятото - замисляли ли сте, че това е разликата, на която сме изложени ние всяка година. И ако успяваме да защитим тялото си с по-топли или по-леки дрехи, какво да кажем за нашия автомобил?

  И говорейки за автомобила, когато мислим за него, на първо място е неговата безопасност. А тя започва от гумите. Ето защо за всички хора, които живеят в страни с ясно изразени зима и лято, е задължително да имат два комплекта гуми - една за лятото и една за зимата.

  Когато купувате летни гуми вие си гарантирате сигурност и безопасност. Освен самия тип на гумите обаче, е важно е да знаете точния им размер, както и този на джантите. Съобразете се с препоръчителните размери, това е важно при спиране, завои, разход на гориво. За да разберете правилния размер за вашите гуми, вижте в ръководството на сервизната книжка. Най – често срещаните са 205/55R16 ; 195/65R15 ; 175/70R14 , като първата цифра дава широчината на гумата в мм, а втората цифра – височината в процентно съотношение спрямо широчината.

  И ако тепърва започвате да търсите качествени гуми, се насочете към компанията, лидер на българския пазар в областта на вноса и дистрибуцията на всякакъв вид гуми - Примекс. Тя предлага модели на световноизвестни производители като Goodyear, Michelin, Pirelli, Hankook, Matador, Petlas и др и разполага с търговски и сервизни центрове в цялата страна – София, Пловдив, Варна, Шумен, Бургас, Русе, Велико Търново и Добрич.

  Каква е разликата между летните и зимните гуми?

  Зимни гуми

  Има три основни разлики между летните и зимните гуми: тяхната структура, смест, от която са съставени, и шарката на протектора им.

  Зимните гуми имат по-високо съдържание на естествен каучук, което ги прави по- гъвкави при студ. Колкото по-меки са те, толкова повече гумата е в състояние да се свърже с пътната настилка, подобрявайки сцеплението и управлението. За разлика от летните гуми, които бързо се втвърдяват при студени температури, зимните гуми се представят най-добре при температури под +7 градуса.

  В блокчетата на протектора на зимните гуми са вградени множество тънки ламели, чиято роля е да „захапват“ снега, кишата и леда, като по този начин осигуряват оптимално сцепление с пътя.

  Летни гуми
  Летните гуми осигуряват по-добро цялостно представяне в топлите месеци. Те имат сравнително по-твърда смес на протектора, която омеква при по-високи температури, за да може да се адаптира както към сухи, така и към мокри пътища.

  Летните гуми имат по-малко каналчета от зимните, но имат специално проектирани надлъжни канали, за да се сведе до минимум аквапланинга. Тяхната роля е да отвеждат водата при дъжд, осигурявайки безопасност на мокър път.Въпреки че летните гуми могат да се справят с повечето метеорологични условия, те не са подходящи за по-суров и студен климат. Те имат по-твърда каучукова смес с по-малко естествен каучук от зимните гуми, която започва да се втвърдява при под +7 градуса С. Това показва, че са проектирани да се адаптират към по-високи температури, без да стават меки и означава, че летните гуми имат по-ниско триене и следователно са по-икономични.

  Препоръчително е зимните и летните гуми еа бъдат заменени, когато протекторът им достигне дълбочина от 4 мм. Спирачният път се увеличава с намаляване на дълбочината на протектора. Така нова гума, с 8 мм протектор, ще спре по-бързо от една с 4 мм и значително по-бърза от една с оставащи само 1,6 мм. В действителност, след като протекторът е износен под 4 мм, предимствата на зимната гума имат малък или никакъв ефект върху сняг или лед.Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

Зареждам...
X