Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Актуална информация за разни интересни събития в нета

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Актуална информация за разни интересни събития в нета

  Пет актуални забавления в интернет

  През последните години в България се увеличава употребата на интернет с цел развлечение и забава. Проучване на Националния статистически институт (НСИ) показва, че българите използват мрежата главно за комуникация, достъп до информация, забавления, е-здравеопазване и други онлайн услуги.

  По отношение на онлайн забавленията става ясно, че все повече наши сънародници предпочитат през свободното си време да гледат филми, да слушат музика и да играят игри в интернет. В тази статия ще разгледаме подробно кои са най-предпочитаните начини за забавление в интернет и ще представим техните предимства.

  Стрийминг на филми

  Всички днес сме свидетели, че традиционните медии като телевизия, радио и вестници отстъпват пред тези в интернет. Тенденцията се наблюдава както при търсенето на сериозна информация, така и в сферата на забавленията.

  Много по-малко хора днес гледат филми и сериали по телевизията като пасивно чакат деня и часа на тяхното излъчване. Все повече зрители предпочитат да изгледат любимото си телевизионно съдържание в интернет, в удобно за тях време и място.

  Подобно е положението и с гледането на филми. В днешно време съществуват множество стрийминг платформи като Нетфликс и HBO, които срещу невисока такса предлагат на своите потребители хитови филми и сериали.

  Както вече споменахме стриймингът има редица предимства, основната сред които е възможността да гледаме любимите си филми и сериали неограничено, във всеки един момент и от почти всяка точка на света.

  Музика

  Глобалната мрежа постигна това, че днес не е странно в един дом да липсват традиционни източници на информация и забавления като телевизор, радио или касетофон. Хората днес предпочитат да теглят музика, защото така могат да я слушат когато и където поискат.

  Слушането на музика онлайн също има своите предимства - освен, че можете сами да изберете любимите си парчета, имате свободата да ги чуете на части, да ги превъртате и прекъсвате, когато е необходимо. Освен това, благодарение на мрежата, потребителите имат достъп до безпрецедентно голям избор от музикално съдържание, голяма част от което е безплатно или много евтино.

  Бетинг

  Както в останалите развлекателни сектори, и при спортните залагания се наблюдава повишен интерес към практикуването им онлайн. Операторите, предоставящи такива услуги у нас, са Efbet, Palmsbet, Winbet, Bet365 и др. Те организират спортни залагания, покер и игри, в които играчите имат възможност да се включат онлайн.

  Благодарение на интернет, пускането на залози за спортни състезания никога не е било по-лесно. Въпреки че са сравнително ново явление те са в пъти по-популярни от традиционните залози на хартия, защото са лесни и безопасни. В много случаи онлайн букмейкърите дори дават по-добри коефициенти и допълнителни бонуси.

  Видео игри

  По отношение на видео игрите през последните години те също изживяха своя разцвет в интернет и за това свидетелстват новите онлайн платформи и гейм заглавия, които излизат.

  Пример за това е облачната гейм услуга на Google - Stadia, която позволява на потребителите да играят последните и дори най-тежки заглавия от всяко устройство чрез браузъра Chrome браузър. Нещо повече - Stadia поддържа тясна интеграция с някои от най-популярните видео стрийминг услуги като YouTube, предлага ексклузивни игри и множество други предимства на своите потребители.

  Дигитални книги

  Много любители на четенето днес откриват любимото си съдържание в интернет. Платформата Storytel например предлага на читателите си достъп до хиляди аудио и е-книги през мобилния им телефон. Срещу символична такса те могат се насладят на най-добрите бестселъри, смразяващи трилъри, завладяващи романи и вдъхновяващи биографии. И всичко това - в удобно за тях време и място.

  Платформата за стрийминг на аудио книги, която отскоро е и на българския пазар, държи своите читатели в крак с най-новите тенденции като в същото време им спестява трупането на тежки томове в домашната библиотека. Тя може да бъде и ценен помощник за всички, които искат да четат повече, но не намират в ежедневието си нужното време за това. Благодарение на Storytel вече можете да сте с любимите си герои, докато пътувате, готвите или се грижите за любимите си хора.
 • #2
  Ми хубаво, бравос, ашколсун и аферим...
  Пишете и какво е Гугъл, и как се употребява, и да считаме, че сте си изпълнили гражданския дълг по компютърно ограмотяване на хората във форума.

  Коментар


  • #3
   Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
   Ми хубаво, бравос, ашколсун и аферим...
   .
   Наздраве, Вени!
   Особено "бетинг"-а е супер забавен и развлекателен, признателен съм че го научих от тук

   Коментар


   • #4
    Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение

    Наздраве, Вени!
    Особено "бетинг"-а е супер забавен и развлекателен, признателен съм че го научих от тук
    Явно си закъснял! От бетинга имам една средна /14м/ и една малко по- голяма / 40м/ яхти базирани на Малдивите, на 2 мили от личния ми Лиърджет.
    Спортидж 2.0 ТДИ 2000г. Ceed 1,6 CRDI 2010г.Каравана Антарес 390 2015г.
    Карайте ПРЕДВИЖДАЙКИ!!!! Така и спирачки ще сменяте по- рядко.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

    Зареждам...
    X