Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форумите "Купувам" и "Продавам".

Свий
Темата е затворена.
X
Това е залепена тема.
X
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форумите "Купувам" и "Продавам".

  Уважаеми колеги, уведомявам всички, че от 22.01.2009 г. бяха уточнени и въведени нови правила за продажби и покупки във форума.

  Моля, всички да прочетат тук Правила за публикуване на обяви във форум Купувам-Продавам, преди да публикуват обявата си.

  Не се опитвайте да заобикаляте правилата, като публикувате свои обяви в темите на други участници. Това, освен предупреждение или наказание, няма да Ви донесе друго.

  Искам още веднъж да напомня, че считано от 22.01.2009 г. несъответстващите на правилата обяви, ще бъдат постепенно изтривани, като ще бъдат оставени двете най-нови теми, публикувани от участника. Така че, не се чудете, защо по-голямата част от многобройните Ви теми за продажби липсват.
  Имайте предвид и това:
  (Условията които сте длъжни да приемете ако желаете да се регистрирате!)
  4. Приемате и се съгласявате, че администратора и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват или отключват всяка тема и мнение по всяко време, ако намерят за уместно, без да е необходимо да обясняват причините за своето действие или бездействие.

  Също така, моля да не пълните раздела
  Правила, работа с форумите, FAQ, FTP ... с нови теми със заглавия "Защо ми няма обявата", "Защо не ми се разрешава да пускам нови теми в "Купувам-продавам"?" и т.н.

  Ако все още се чудите - защо е така, ще Ви отговоря с цитат от една подобна на горните теми:
  (http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...4&postcount=14)
  Първоначално публикуван от cveti
  ... Ами може би, защото не сме търговски портал! Раздела Купувам-Продавам е като услуга или бонус към участниците допринесли с нещо за форума. ...

  Последно редактирано от nickbochev; 02-06-09, 01:20.
  proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
  NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
  Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

 • #2
  До: От 22.01.2009 г. във форум "Купувам-продавам" има нови правила!

  От 01.06.2009 г. има промяна по отношение правото на младшите участници да публикуват обяви:
  4.Потребителите със статут „Младши участник”, обозначени с Тъмносив / DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях), могат да публикуват обяви във форума "Купувам", но нямат право да публикуват нови теми във форума „Продавам”, а само имат възможност да отговарят в съществуващи такива.

  proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
  NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
  Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

  Коментар


  • #3
   До: От 22.01.2009 г. във форум "Купувам-продавам" има нови правила!

   Колеги, уведомявам всички, че при прилагане на снимки в обявите за продажби, следва да поставяте лични, а не такива - от портали занимаващи се с търговия, обяви или търгове на някакви стоки.

   Във форума няма да правим реклама на интернет страници, които са създадени с цел - печалба.

   Снимки, носещи такова лого, ще бъдат премахвани, а от тях само една - с "маскирано" лого, ще бъде оставена за илюстрация на обявата.
   proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
   NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
   Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

   Коментар


   • #4
    До: От 22.01.2009 г. във форум "Купувам-продавам" има нови правила!

    Поради забелязани напоследък опити за покупко-продажби на вещи, които пораждат съмнения относно законосъобразността на сделките, считано от 01.12.2009 г. в настоящия форум е въведено допълнително правило:
    12.Без налични разрешителни документи, са забранени предлагането за продажба, както и търсенето, на вещи, за които се изисква определен вид санкция от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др.

    Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане или търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).
    При неспазване на това правило, темите/ публикациите ще бъдат изтривани, респ. последващите опити за публикуване, ще доведат до отбелязване на нарушение за участниците.
    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

    Коментар


    • #5
     До: От 22.01.2009 г. във форум "Купувам-продавам" има нови правила!

     Уведомявам всички участници, че по решение на администрацията на форума, считано от 15.01.2010 г. мненията, публикувани във всички раздели от форума "Купувам-продавам", няма да се зачитат от брояча на броя публикации.
     Последно редактирано от Goblin; 16-01-10, 01:41.
     proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
     NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
     Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

     Коментар


     • #6
      От: ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форум "Купувам-продавам"

      Уведомяваме всички, публикуващи обяви в "Продавам", за промяна, считано от 04.10.2010 г. в т.5 от утвърдените Правила за публикуване на обяви във форум Купувам-Продавам:

      5. Всеки участник без обозначение |ТП|, има право на не повече от две текущи обяви едновременно в раздел „Продавам”. При установяване на множество публикувани теми с обяви за продажби от един участник, това ще се счита за опит за осъществяване на търговска дейност, темите ще бъдат изтривани от хронологично най-новата до достигане на лимита от 2 бр., а участникът ще бъде първоначално официално предупреждаван, след което – и санкциониран за непозволена реклама.
      Ако публикуваните от Вас обяви за продажби са повече от 2 бр., не се чудете, защо следващите няма да се появят в съответните раздели.
      Благодаря за разбирането предварително. Пожелавам Ви успешни сделки.
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

      Коментар


      • #7
       От: ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форум "Купувам-продавам"

       От 18.10.2010 г. е въведена софтуерна промяна в начина, по който се оформят заглавията на обявите:
       7. Заглавието на темата автоматично ще е с посочен префикс "Продавам…", когато е в подфорума за продажби и "Купувам…", когато е в подфорума за покупки.
       По тази причина, вече няма да е необходимо да посочвате на ръка "продавам" или "купувам", а трябва само да изпишете - какъв е предметът на обявата.
       proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
       NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
       Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

       Коментар


       • #8
        От: ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форум "Купувам-продавам"

        От 01.11.2010 г. е в сила допълнението на т.5 от правилата, с добавка, касаеща "продажба от името на трето лице":

        Участниците, които публикуват обяви за продажби - като услуги на приятели, трябва изрично да го посочат, както и да напишат - дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача.
        Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът - официално предупреден.
        Последно редактирано от nickbochev; 01-11-10, 02:29.
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

        Коментар


        • #9
         От: ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форум "Купувам-продавам"

         Във връзка с предприетите промени в портала и разделянето на "Продавам" и "Купувам" като отделни основни форуми, считано от 03.03.2011 г. са утвърдени правила за публикуване във всеки от тях, които са оформени като обявления.

         Моля, всички заинтересовани да ги прочетат и да ги спазват.
         proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
         NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
         Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

         Коментар


         • #10
          От: ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форумите "Купувам" и "Продавам"

          Считано от 20.04.2011 г., са въведени леки промени в настоящите правила, които са изведени в нова точка 6 (останалите продължават поредността на номерацията):

          6. Публикуваните теми се развиват и приключват само с първоначално обявените за продажба предмети, без в тях да се допълват нови. Опитите за добавяне на други предмети в обявите, ще доведат до изтриване на темите.
          Темите следва да съдържат обява за продажба само на един брой от съответния предмет. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети - не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка - до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. За останалите раздели - по един брой от предметите, комплект от предмети, съставляващи едно цяло (например: музикален център или риболовни аксесоари, съставляващи една въдица) или опаковка от тях, когато са малки по обем и по принцип се продават в обща разфасовка.
          Теми, съдържащи повече бройки, ще бъдат третирани като опит за осъществяване на търговска дейност, темите ще бъдат изтривани, с произтичащите от това последици.

          Приканвам всички участници първо
          да четат правилата (Правила на форум „Продавам”), преди да засипват отговорните модератори с нескончаеми еднотипни въпроси.

          Последно редактирано от nickbochev; 06-06-11, 21:14. Причина: корекция на цитата от правилата
          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

          Коментар


          • #11
           От: ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форумите "Купувам" и "Продавам"

           Добавена е нова точка в правилата под №15

           ""Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни. "

           Правила на форум „Продавам”
           LZ1PER

           Коментар


           • #12
            От: ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форумите "Купувам" и "Продавам"

            От 26 май 2012 г. са въведени промени в т.5 и т.12 от Правила за публикуване на обяви във форум "Купувам".
            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

            Коментар


            • #13
             От: ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форумите "Купувам" и "Продавам"

             Уважаеми колеги,
             считано от днес - 10.05.2013г има промени в правилата на форум "Продавам" и правилата на форум "Купувам". Основните промени, както някои от вас вече са забелязали са, че обявите във форум "Продавам" стават безплатни за всички Активни участници в портала. Няма ограничение в броя на публикуваните обяви, но остава ограничението за един предмет/комплект на обява. За повече предмети/комплекти потребителя ще трябва да пусне отделна обява за всеки. В тази връзка, за опити за осъществяване на нерегламентирана търговска дейност ще се следи изключително строго и при опити за извършване на такава ще се налагат временни и дори постоянни забрани за посещение на портала.
             За форум "Купувам" основната промяна е в изискването за публикуване на телефон за връзка и населено място.
             Приканвам ви да се запознаете с новите правила и ви желая успешни сделки!
             Последно редактирано от silverfox; 10-05-13, 21:29.
             Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

             Коментар


             • #14
              От: ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форумите "Купувам" и "Продавам"

              От днес във форум "Продавам" има нов раздел "Гаражни разпродажби". В него могат да се продават повече от един предмет и ще се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.
              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

              Коментар


              • #15
               От: ВАЖНО! Тема за промени в правилата на форумите "Купувам" и "Продавам"

               От днес т.6 от Правилата на форум Купувам е променена на:

               6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.
               с което се отменя задължителното изискване за цена, актуални снимки, населено място и телефон в офертите от всички участници. Старайте се обаче да давате максимално подробна информация, за да улесните купувача в неговия избор. Оферти от рода на "Звънни ми", "Пиши ми" и т.н. ще се трият.
               Последно редактирано от silverfox; 20-06-13, 12:30.
               Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

               Коментар

               Активност за темата

               Свий

               В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

               Най-много потребители онлайн 7,066 в 15:57 на 11-07-20.

               Зареждам...
               X