Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Паджеро 3 с малко проблеми за оправяне

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Продавам: Паджеро 3 с малко проблеми за оправяне

  Дойде време да се разделя с един от най-любимите си автомобили.
  Причината - промяна на транспортната концепция и маршрутизацията.

  ТТ данни:
  - произведен 2001г, м. март.
  - пробег - на таблото пише нещо като 210000. Когато го купих пишеше 166000. Мога да гарантирам само за разликата между двете числа, натрупана след м. октомври 2015г.
  - коплектовка - GLS - 3.2 ди-д, автомат, суперселект II, блокаж на задния диференциал; кожен салон с подгрев на предните седалки, климатроник, голям люк на покрива.
  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20190220_101219.jpg
Прегледи:1
Размер:254.7 КБ
ID:6155569

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20190220_102244.jpg
Прегледи:1
Размер:186.2 КБ
ID:6155577

  Допълнително оборудване
  - лифт на окачването около 45мм с подложки
  - фланци 30мм
  - гуми Силвърстон АТ 265/75/16 (32") - на две години и около 70% остатъчен грайфер (10мм минимум)
  - тунинг (хич не я обичам тая дума) фарове с вградено дневни диоди (наличен е и предишния комплект фарове - оригинален, преправен на ксенон).
  - мултимедийни екрани в подглавниците на предните седалки
  - full android мултимедия с навигация I-Go (моделът е без диск и тв)
  - има теглич, но няма куплунг
  - по документи е 6+1, но най-задните седалки и колани са демонтирани още преди колата да стане моя.
  - чисто нов акумулатор Varta 95Ah/830A.
  - втора резервна гума с различен модел оригинална джанта - беше на колата ката я купих, но в последствие я замених с джанта като другите и тази остана за "дълбока" резерва.

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20190220_101228.jpg
Прегледи:1
Размер:197.8 КБ
ID:6155570

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20190220_101315.jpg
Прегледи:1
Размер:154.6 КБ
ID:6155571

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20190220_102022.jpg
Прегледи:1
Размер:141.1 КБ
ID:6155575

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20190220_102052.jpg
Прегледи:1
Размер:107.6 КБ
ID:6155576

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20190220_101919.jpg
Прегледи:1
Размер:111.1 КБ
ID:6155574

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20190220_101334.jpg
Прегледи:1
Размер:171.2 КБ
ID:6155572

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20190220_101345.jpg
Прегледи:1
Размер:179.2 КБ
ID:6155573


  Сега за проблемите:
  - Най-неприятният е издуханата гарнитура на главата. Самата гарнитура струва стотина лева, реглаж на клапани и смяна на гумички са правени сравнително скоро. Цялата процедура, включително разглобяване и сглобяване не би трябвало да излезе повече от 1200-1300 лева, а ако новият собственик е достатъчно умеещ да си я направи сам, числото ще е много по-малко.
  - Има лек теч на масло от скоростната кутия, видимо е на изхода към раздатката - добре е да се сменят всички семеринги
  - датчикът за състоянието на муфата на предния мост сълзи леко. Проблемът с тия датчици е масов - изпичат им се кабелите и се късат, след което се почва мигане на лампите за предния мост на таблото. Поради малоумната цена на оригинален датчик - нещо като 200 кинта за съчма с пружина и две жици, беше сменен с китайски, но бройката е кофти - работи електрически, но просълзява през самия датчик. За по-нататъшно лечение не съм мислил.
  - климатикът е празен поради теч от вътрешната пита. До преди да се изпразни, което беше скоро след като купих колата, работеше. Имам здрав радиатор, който ще бъде тържествено връчен на новия собственик.
  - при следващата смяна на масло трябва да се смени поплавъкът в картера, защото лампата за нивото на маслото свети досадно без причина. Наличен е и също ще бъде връчен заедно с колата.
  - люкът на покрива е фиксиран в затворено положение поради скъсано въже. Не тече.
  - шофьорската седалка е скъсана в средата на облегалката - аз я купих така и не стигнах да я оправям - на мен не ми е пречила.
  - ЕГР-ът е демонтиран, но запазен и работещ - може да се върне на място за 10 минути.
  - има ръжди тук-там, но нищо фрапантно като за кола на 18 години.

  Цената на возилото в описаното състояние е 5300 лева с възможност за известен пазарлък. Бартери - по-скоро не.
  Грубата сметка показва, че при продажба на части могат лесно да се съберат 8000, без да се смятат дреболиите и остатъчния скрап; търсените за модела агрегати са изправни и струват доста, но нямам нито условия, нито време да се захвана с подобно упражнение, а и ми е жал да я разглобявам - има още живот в нея.
  Местоположение и регистрация -София. Контакт - Димо, 0889 629822.
  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

 • #2
  От: Паджеро 3 с малко проблеми за оправяне

  Забравил съм да спомена, че преди 5000 км е сменена веригата с обтегачите, а малко по-рано и хидротрансформатора.
  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

  Коментар


  • #3
   Мислех, че тая обява вече е изфирясала...
   Паджерото все още си стои така. Обявата е без промени, с изключение на това, че акумулаторът беше прехвърлен на друг автомобил и по разбираеми причини не е минат преглед. Данък и гражданска са платени и за настоящата година. Актуална цена - 3400 лева. За контакти - на посочения горе телефон - вече много рядко влизам във форума.
   Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

   Коментар


   • #4
    Продаден.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

    Зареждам...
    X