Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пазете мотоциклетистите 2010.

Свий
Темата е затворена.
X
Това е залепена тема.
X
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Пазете мотоциклетистите 2010.

  Топлите пролетни дни отново изкараха на пътя хилядите почитатели на мотоциклетите. Според сухата статистика и през този сезон ще загинат трицифрено число мотоциклетисти.

  През празничните дни, "бръмчейки" по пътищата на Родината, честичко си мислех как можем да спасим част от тях, спазвайки няколко простички, писани и неписани правила:

  1. Преди да предприемете каквато и да е маневра, погледнете в огледалата за обратно виждане!

  2. Преди да предприемете каквато и да е маневра, включете съоъветния мигач и отново погледнете в огледалата за задно виждане!

  3. При ясно и слънчево време, не карайте с включени светлини, защото така намалявате шансовете на мотоциклетистите, да бъдат забелязани!

  4. Когато видите приближаващ мотоциклет, преместете се леко в дясната част на пътното платно!

  5. При престрояване на кръстовища със светофари, оставяйте от лявата си страна растояние за преминаване на мотоциклети! Последните са значително по-"пъргави" и няма да затруднят преминаването ви през кръстовището.

  Моля, не превръщайте настоящата тема в "за" и "против" мотоциклетите и мотоциклетистите! Просто помнете, че малко толерантност от ваша страна, на пътя, може да спаси човешки живот!

  --- p.s.
  Пуснах тази тема, воден от идеята, че повечето мотоциклетисти са млади, буйни и неопитни. С времето, тези които оживеят, ще улегнат. С писане по форумите не можем да ги превъзпитаме, но ако успеем да запазим поне един млад живот, то ще сме свършили повече работа, отколкото с всички писания по форумите...
  Последно редактирано от Ясен; 04-04-10, 19:13. Причина: Тъй, като темата се ПРЕВЪРНА в "за" и "против" мотоциклетистите, получава заслужен катинар.
  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

Зареждам...
X