Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Служебна де регистрация от кат при липса на гражданска ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Служебна де регистрация от кат при липса на гражданска ?

Здравейте, имам автомобил който карам само лятото,
    поради редица причини, държи се в подземен гараж, наскоро му изтече гражданската. Колата е регистрирана има си валиден технически преглед има си и винетка въпреки,че не се кара.

Разбрах обаче,че колата ще бъде служебно де регистрирана от кат ако до 14 дена не и направя гражданска отговорност нямам представа какво ще рече това, ще трябва да минавам наново каналите в кат или няма да мога да и направя гражданска или? Април може би ще и правя гражданска и ще я карам чак.
    До тогава акумулатора го зареждам и в гаража понякога малко я местя...

Запознати ли се какво представлява тази процедура по дерегистрация служебна от кат и задължително ли трябва да си правя гражданска дори и като не си карам колата? Преди години е бил променен закона.

Не се кахъри !
    На практика и прекратяват регистрацията след няколко месеца след като изтече застраховката. Може да са 2, 3 4, месеца, различно. Когато си направиш нова гражданска отговорност обикновенно отнема 1-2 дни докато автоматично я пуснат в движение.

По закон си длъжен нон стоп да имаш застраховка, в действителност няма нужда и последствия, ако не я караш през това време, когато няма.
    Който търси , намира !
    Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
      Не се кахъри !
      На практика и прекратяват регистрацията след няколко месеца след като изтече застраховката. Може да са 2, 3 4, месеца, различно. Когато си направиш нова гражданска отговорност обикновенно отнема 1-2 дни докато автоматично я пуснат в движение.

По закон си длъжен нон стоп да имаш застраховка, в действителност няма нужда и последствия, ако не я караш през това време, когато няма.
      Да не ме карат идиотите, да ходя пак на канали или някакви глупости документи и т.н. Знам ли,те обичат да се заяждат катаджийте.

Коментар

Споко, никъде няма да ходиш ! Поне според сегашното законодателство в сила.
        Който търси , намира !

Коментар

Споко, никъде няма да ходиш ! Поне според сегашното законодателство в сила.
          Понеже пише,че заличават колата от някакви компютри

https://www.easy-ins.bg/zadalzhiteln...ra-avtomobila/

Тук е редно да спомена и успокоя всички от Вас че тази служебна дерегистрация не означава че ще Ви бъде отнета регистрационната табела на автомобила. Тя се изразява в това че от КАТ временно заличават номера на всяко едно свидетелство за регистрация с което правят невъзможно вписването на регистрационен номер при опит за сключване на полица гражданска отговорност. Тук ще внеса и малко пояснение за това как застрахователите извличат данните на базата на които издават валидни полици гражданска отговорност. Всеки един от софтуерите на различните компании използват два компонента за да изтеглят данните от базите на КАТ, тези два компонента са регистрационния номер на автомобила и номера на свидетелството за регистрация. В този случай когато автомобила е бил служебно дерегистриран от тяхна страна те заличават номера на свидетелството за регистрация. Което прави невъзможно издаването на валидна полица гражданска отговорност с вписан регистрационен номер на автомобила. В тези случаи застрахователните компании издават полица без регистрационен номер, с която следва да предоставите в КАТ в сектор „Пътна полиция“ и да подадете заявление за възстановяване на редовната регистрация на автомобила в КАТ.

Това заявление за кат автоматично ли е или трябва да ходя да го подавам или ?

Коментар

Не четеш обаче..
            Правиш си застраховка и след да кажем два дни си напълно в движение и изряден.
            Тия статийки дето някой писач (тел) си е изкарал надника не ги гледай. ​​​​​​
            Който търси , намира !

Коментар

Не четеш обаче..
              Правиш си застраховка и след да кажем два дни си напълно в движение и изряден.
              Тия статийки дето някой писач (тел) си е изкарал надника не ги гледай. ​​​​​​
              В тези случаи застрахователните компании издават полица без регистрационен номер, с която следва да предоставите в КАТ в сектор „Пътна полиция“ и да подадете заявление за възстановяване на редовната регистрация на автомобила в КАТ.
              Последната точка изречение нужно ли е да ходя в кат и заявление и т.н. ? Питам,че колата е регистрирана в далечен град.

Коментар

Най - много ако те спрат, да те подържат повечко за проверки.

Преди 2 години ми пометоха колата, както беше паркирана. Ремонтираха я 2-3 месеца, гражданската ми изтече, не съм и правил - за какво ми е. Поне аз така мислех. До момента в който не ме спряха - "колата ви е дерегистрирана". Е как бе - данъци са и платени, гражданска имам, преглед е минала. На таблетите им излиза, че е дерегистрирана, ровят някъде, говорят с някого по радиото и като разберат, че е ок, ме пускат. Някаква тъпа история - да си оправят бакиите и да си вържат системите.

Коментар

Имах едно голфче 2, 88-ма, не съм от Перник ама много си го обичах. Не бях го карал 15-тина години, овен до пункта за преглед, сътветно с първа вноска за застраховка. По едно време получавах едни смс-и от поредния застраховател, че застраховката изтекла и не знам какво щяло да се случи, ама не им обръщах внимание и нищо не се случваше. Първите години май прпусках и една година за преглед, съответно застраховка. После четох, че щели да ги дерегистират служебно и станах по-редовен - всяка година. Преди година, май станаха две, най-после се реших да го продам. И докато се канех да платя пак една застаховка, за пред нотариуса, ни в клин, ни в....... , получих покана за писмо, та се носих чак до пощата, където срещу подпис получих уведомление, че застаховката му е изтекла и в 14-дневен срок ще бъде ............. Платих застаховката, за всеки случай при нотариуса носех и писмото,ной нещо провери и каза, че всичко е наред. Изпросих си коментар по въпроса, познавахме се с нотариуса, и той каза, че в едноседмичен срок, след плащането, наново ги служебно регистрирали. Ама в компютърните системи ставали и фалове и някоя камера, можела да ме щракне, че съм нерегистиран, независимо, че съм платил застаховката, и би трябвало да съм. И имало някакво ходене по мъките. Съжалявам , че не пазя писмото, но не беше от застраховател. Не съм сигурен, ама или от мвр или от кат, или нещо такова.
                  Времето на безконтролното шматкане свърши. Във всеки момент те има в поне една камера ........
                  ОФБ ДБ X22SE
                  Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
                    Имах едно голфче 2, 88-ма, не съм от Перник ама много си го обичах. Не бях го карал 15-тина години, овен до пункта за преглед, сътветно с първа вноска за застраховка. По едно време получавах едни смс-и от поредния застраховател, че застраховката изтекла и не знам какво щяло да се случи, ама не им обръщах внимание и нищо не се случваше. Първите години май прпусках и една година за преглед, съответно застраховка. После четох, че щели да ги дерегистират служебно и станах по-редовен - всяка година. Преди година, май станаха две, най-после се реших да го продам. И докато се канех да платя пак една застаховка, за пред нотариуса, ни в клин, ни в....... , получих покана за писмо, та се носих чак до пощата, където срещу подпис получих уведомление, че застаховката му е изтекла и в 14-дневен срок ще бъде ............. Платих застаховката, за всеки случай при нотариуса носех и писмото,ной нещо провери и каза, че всичко е наред. Изпросих си коментар по въпроса, познавахме се с нотариуса, и той каза, че в едноседмичен срок, след плащането, наново ги служебно регистрирали. Ама в компютърните системи ставали и фалове и някоя камера, можела да ме щракне, че съм нерегистиран, независимо, че съм платил застаховката, и би трябвало да съм. И имало някакво ходене по мъките. Съжалявам , че не пазя писмото, но не беше от застраховател. Не съм сигурен, ама или от мвр или от кат, или нещо такова.
                    Времето на безконтролното шматкане свърши. Във всеки момент те има в поне една камера ........
                    Ужас...
                    това е много лошо и аз такива неща четох... значи 14 дена след като е изтекла застраховката,трябва да направя нова, иначе ще бера ядове...
                    преди години водих дело за глоба в кат отне ми точно 1 година голяма мъка е...

Коментар

• bogilloff
                      bogilloff коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не точно. Тая държава стана държава на уведомленията и първо трябва да те уведомят, да се подпишеш, че си уведодомен и от подписа ти тече 14 дневния срок. Или поне така пишеше в писмото. Нотариуса (тя беше в женски род) каза, че имало "прецедент", някой спечелил дело пред незнам кой съд, щото не бил уведомен. Това беше преди около две години. Не знам как е сега. Трябва да питам нотариуса, ама и тя някак си много одъртя (като мене) и не ми се иска много, да контактувам.

• bogilloff
                      bogilloff коментира
                      Редактиране на коментар
                      Иначе смс-те от застахователите, както и бележките под чистачките от общината да се явя незнам къде си, щото съм бил неправилно паркирал, не ги броя за сливи. Аз поща под чистачките не получавам. Не я закрепват добре и вятърът я издухва. А за смс-те веднъж годишно минавам през оператора и писмено се отказвам от получаването на смс-и. Е, пак получавам, ама да го .......

Нищо не е свършило, за съжаление. Всичко си е по старому и разните писма, покани и сплашвания са за на оня здравето...
                    В България сме все пак.
                    Плащаш застраховката и караш смело с две думи.
                    Който търси , намира !

Коментар

Имам няколко автомобила,плащам застраховка на 4 от тях които се карат всеки ден....на другите само ако ми трябват...редовно получавам писма от ГФ мисля че ще дерегистрират това или онова МПС заради не платена ГО...Като платя след време... всичко е наред.
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Имам няколко автомобила,плащам застраховка на 4 от тях които се карат всеки ден....на другите само ако ми трябват...редовно получавам писма от ГФ мисля че ще дерегистрират това или онова МПС заради не платена ГО...Като платя след време... всичко е наред.
                        Спирали ли са те кат , скоро с тези автомобили който караш като ти потрябват?
                        Мен последно ме спряха да се заядат за дневните светлини даже искаха акт да ми пишат..
                        а си имам и то фабрични ама те са как да кажа, заядливи .

Коментар

• bogilloff
                          bogilloff коментира
                          Редактиране на коментар
                          Те "полицаите на пътя" вече не са опасни. Докараха ги до "гледачи на фарове и на колани", едно катаджийско кафе вече не могат да изпият горките. Всичко вече влезе в камерите. Господ да те пази от "системата", че като се окажеш там, системата нейното си знае и кафе не пие. Е, ако можеш да се обадиш на министър........... .

• sek.1
                          sek.1 коментира
                          Редактиране на коментар
                          Министъра ще го разнесат медиите ако се намеси в такава ситуация особено в момента . В общи линии става както казваха в казармата . Най страшно е да те подгонят по устав . Още преди няколко години един познат от КАТ ми казваше че тия на улицата се спасявали кой на където може щото работата станала много ама много дървена и обучавали патрулите от районните да работят по КАТ . С тия камери хляб на улицата няма .

Първоначално публикуван от bladest Преглед на мнение

Спирали ли са те кат , скоро с тези автомобили който караш като ти потрябват?
                        Мен последно ме спряха да се заядат за дневните светлини даже искаха акт да ми пишат..
                        а си имам и то фабрични ама те са как да кажа, заядливи .
                        Да,кажи речи доста често....ме спират.Когато има платени застраховки гтп и т.н Няма проблем.
                        Леката кола която карам в момента,три години не бях и плащал нищо,от девети септември е с платена ГО,и се кара всеки ден....от септември до днес дори е излизала зад граница над 10 пъти...там зелена карта и т.н се проверяват редовно...визирам Турция, Гърция,Сърбия
                        Последно редактирано от Roninn; 15-11-22, 06:54.
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Малко опресняване на инфото, отпреди няма седмица. Дерегистрация - вече става доста по-бързо. ГФ пращат писмо до собственика наколко дни след изтичане на ГО, КАТ и те вече не се помайват. Пускане в движение - ГО влязла в сила в 14 часа, същия ден е възстановена регистрацията. Последното го разбрах, като звъннах в КАТ, отдел регистрации. Проверих по номер на МПС. Това, че имате полица за ГО, не значи че МПС е с регистрация. Ако много бързате, отивате в КАТ с полицата, има някаква такса и я възстановяват веднага.
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X