Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Restart a Heart Day 2016 и седмица с безплатни обучения

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Restart a Heart Day 2016 и седмица с безплатни обучения

  16 октомври e Европейски ден на рестартирането на сърцето (European Restart a Heart Day) и се отбелязва всяка година, с цел повишаване на информираността за сърдечния арест и обучението за оказване на първа помощ и спасяване на живот.

  Денят ще бъде отбелязан от 18 часа в Sofia Ring Mall с безплатно обучение по първа помощ при сърдечен арест провеждано от Училището по първа помощ на FirstAidbg.com. Всички желаещи и посетители ще могат бързо и лесно да научат двете най-важни стъпки в спасяването – Кардио-пулмонарна ресусцитация (CPR) и използването на автоматичен външен дефибрилатор (AED).

  В Европа и САЩ най-малко 700 000 души умират всяка година от внезапна сърдечна смърт. Това са 2000 смъртни случая всеки ден. В 76% от случаите на сърдечен арест, в началния момент сърцето на пострадалия изпада в т.нар. фибрилации и нормалния му режим на работа може да бъде възстановен с дефибрилатор. Дефибрилация в рамките на 3-5 минути от колапса дава близо 70% шанс за оцеляване. Всяка минута отлагане на дефибрилацията намалява шанса за оцеляване с 10-12% и единствено незабавната първа помощ – започване на CPR от свидетел на инцидента забавя този процес.

  Редица европейски организации като Европейската пациентска фондация , Европейският съвет по ресусцитация, Международният комитет по въпросите на ресусцитацията, подкрепени от Световната здравна организация представят своята съвместна позиция върху обучението на ученици по КПР по целия свят - „Децата спасяват животи”. За отбелязване на Европейския ден на рестартирането на сърцето Училището по първа помощ на FirstAidbg.com ще проведе редица безплатни обучения и демонстрации за първа помощ при спиране на сърцето и първа помощ с автоматичен външен дефибрилатор на популярни обществени места в София. Кампанията е насочена специално и към обучението на децата.
  Technical Rescue Direct - life lies in courage
  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

 • #2
  От: Restart a Heart Day 2016 и седмица с безплатни обучения

  Мероприятието в Ring Mall мина с доста голям интерес.

  Днес 18.10.2016 от 18 до 19ч. в Училището по първа помощ на FirstAidbg.com на ул. Княгиня Клементина 34 ще има безплатен уъркшоп (практическо обучение) за първа помощ при внезапно спиране на сърцето и работа с Автоматичен външен дефибрилатор - AED. Желателно е да регистрирате желанието си за присъствие в темата тук или на belay_anchor@yahoo.com.
  Technical Rescue Direct - life lies in courage
  http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

  Коментар

  Активност за темата

  Свий

  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

  Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

  Зареждам...
  X