Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4 години след срока

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • siem
    отговори
    От: 4 години след срока

    Първоначално публикуван от hurbo Преглед на мнение
    В казармата имахме замразени говежди четвъртини със син печат 1962г.Познай кво им се случи.
    Само да вмъкна- пращали са ме старши на артелния камион до "Брънковци". От там сме товарили точно такива четвъртини, само че на нас казваха, че са бизонски...

    Остави коментар:


  • Ясен
    отговори
    От: 4 години след срока

    Първоначално публикуван от hurbo Преглед на мнение
    След повече от 3-4 месеца настъпва прекристализация и дребните кристали се превръщат в едри.Именно в тоя процес мисля,че изчезват всички вкусови качества наред с част от белтъка.
    Вкусовите (или изобщо кулинарните) качества намаляват ама хранителната стойност няма кой да я отнеме. Веществата си остават същите, просто вече са скъсани някои надмолекулни връзки. Впрочем същите, които се късат и при готвене.

    Остави коментар:


  • trapper
    отговори
    От: 4 години след срока

    Ако не се гътнеш от ботулизъм, значи става.

    Остави коментар:


  • hurbo
    отговори
    От: 4 години след срока

    След повече от 3-4 месеца настъпва прекристализация и дребните кристали се превръщат в едри.Именно в тоя процес мисля,че изчезват всички вкусови качества наред с част от белтъка.


    Остави коментар:


  • Ясен
    отговори
    От: 4 години след срока

    Да бе, избягали белтъците. Нищо им няма от замръзване.

    Остави коментар:


  • hurbo
    отговори
    От: 4 години след срока

    Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
    Здравейте, искам да попитам , че открихме старо свинско месо във фризера на около 3 години ставали за консумация. Сложили сме го в пликове и сме го затрупали със други продукти. Знам, че има периоди за съхранение на продукти и особено на меса. Благодаря предварително
    Ако няма сланина много по него,защото именно тя почва да гръни и съхранение при -20 не е проблем.При дълбоко замразяване на -60 вече и меса със сланина не е проблем да се ядат.Проблема е че всички белтъци са избягали и месото е без вкусови качества.В казармата имахме замразени говежди четвъртини със син печат 1962г.Познай кво им се случи.Така че,слагай подправки и действай.


    Остави коментар:


  • bojitch
    отговори
    От: 4 години след срока

    Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    На кво я хвана?
    На српска плескавица.

    Остави коментар:


  • c_gul
    отговори
    От: 4 години след срока

    През 92-92г. майка ми търгуваше с едни консерви от гр. Левски, изтекли преди 2г. Даде ги в тогавашното ХЕИ. От там върнаха становище с удължен срок още 2 години. И това без всякакъв рушвет. все пак бяха социалистически.

    Остави коментар:


  • sek.1
    отговори
    От: 4 години след срока

    Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
    Здравейте, искам да попитам , че открихме старо свинско месо във фризера на около 3 години ставали за консумация. Сложили сме го в пликове и сме го затрупали със други продукти. Знам, че има периоди за съхранение на продукти и особено на меса. Благодаря предварително
    В казармата ядохме консерви с 10 години изтекъл срок на годност и дълбоко замразен коч от 1968 година . Това 1988 година Нищо му няма на месото.

    Остави коментар:


  • Джоу (x3mrjoe)
    отговори
    От: 4 години след срока

    Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
    Здравейте, искам да попитам , че открихме старо свинско месо във фризера на около 3 години ставали за консумация. Сложили сме го в пликове и сме го затрупали със други продукти. Знам, че има периоди за съхранение на продукти и особено на меса. Благодаря предварително
    Предполагам, че ако се консумира добре изпечено със силно охладена ракия също с изтекъл срок на годност, проблем няма да има.
    За всеки случай препоръчвам да се комбинира със салата от пресни зеленчуци против уруки.

    Остави коментар:


  • Джоу (x3mrjoe)
    отговори
    От: 4 години след срока

    На гола кука.

    Остави коментар:


  • Тропчо
    отговори
    От: 4 години след срока

    Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Преди време, при риболов на Искър, извадих кенче датска бира с маркирана дата пет години по-рано. Оказа се чудесна бира. Наздраве!
    На кво я хвана?

    Остави коментар:


  • siem
    отговори
    От: 4 години след срока

    На самата врата на фризера трябва да има едни картинки с числа до тях. Нямам как да видя сега, но мисля, че първата е зеленчуци някакви след това меса и на края риби. Числата до тях показват месеците на препоръчително съхранение.
    Това са някакви препоръчителни стойности.
    Размразяваш, помирисваш и ако ти харесва готвиш.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от siem; 22-10-17, 15:01. Причина: снимка

    Остави коментар:


  • a_andreew
    отговори
    От: 4 години след срока

    Здравейте, искам да попитам , че открихме старо свинско месо във фризера на около 3 години ставали за консумация. Сложили сме го в пликове и сме го затрупали със други продукти. Знам, че има периоди за съхранение на продукти и особено на меса. Благодаря предварително

    Остави коментар:


  • bojitch
    отговори
    От: 4 години след срока

    Преди време, при риболов на Искър, извадих кенче датска бира с маркирана дата пет години по-рано. Оказа се чудесна бира. Наздраве!

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

Зареждам...
X