Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересен материал за мембранните дрехи

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • BENZBOSS
  отговори
  До: Интересен материал за мембранните дрехи

  http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=5252

  Рибари..............кво разбират от гащи тия.

  Остави коментар:


 • icerunner
  отговори
  До: Интересен материал за мембранните дрехи

  Въпреки, че не съм 100% съгласен с някои изводи и твърдения (например това, че в гамата на Gore-Tex само XCR е PTFE мембрана, което не е вярно) мисля, че материала е добър и може да даде добра представа за принципните положения в тази област.
  Да допълня малко накратко, а някой ден може и по-подробно. Освен вида на мембраната (тя е само един слой от материята) голямо значение имат и останалите. Почти всички съвременни платове са на основата на Найлон или Полиестер. Има няколко вариянта за съжетаване на основния текстил с мембраната.
  Single - мембраната стои свободно между външната защитна материя и вътрешния слой - хастара. Не е никак здраво, мембраната бързо се поврежда, Използва се по-скоро като технология при производството на ръкавици и обувки, рядко в дрехи.
  2-ply - Двуслойна структура - мембраната е залепена от вътрешната страна на плата. Свободно е прикачен хастара, който често е заменен от лека текстилна мрежичка. Класически вариянт в почти всички качествени дрехи до преди 5-6 години. Днес като цяло се използва в по неекстремните модели, но има и изключения.
  3-ply - Трислойна структура - PTFE мембраната е залепена между външната защитна материя и вътрешна такава. Осигурява май-добра защита за мембраната, най леко тегло на дрехата и по-бързо съхнене. Най-разпространеното решение в съвременните екстремни модели.
  Някои прости истини:
  1. Само оригиналните дрехи на най-квалитетните производители наистина използват тези материали. А надписи и етикети може да сложи всеки...
  2. Тези дрехи се продават САМО в специализираните магазини за екипировка. На илиенци и на Витошка се продават едни и същи стоки. Понякога те са на добра цена и си струват парите, но не се заблуждавайте че е същото.
  3. Цената на тези дрехи винаги е висока. При добро желание обаче може да се уцели сезонно намаление и да се купят на поносима цена.
  4. Скъпите марки, също използват и евтини материали в евтините модели...
  5. Ако не сте в час с тези неща, а искате да си вземете наистина качествена екипировка, намерете приятел който разбира да ви помогне в избора. Другото е като да отидете на горубляне и да питате първия джамбазин кой джип е най-хубав и да си го купите.
  надявам се да съм бил полезен

  Остави коментар:


 • Интересен материал за мембранните дрехи

  Това е линк с достъпно обяснение на новите технологии използвани в направата на връхни дрехи http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=19634

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

Зареждам...
X