Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глобална система за подслушване "Ешелон"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Глобална система за подслушване "Ешелон"

Някой чувал ли е за глобалната система "Ешелон" ?
    Реагира на ключови думи - "оръжие, дрога, взрив" и т.н., дори да е под формата на факсов сигнал / незнам как го декодират / и включва под контрол приемника и предавателя... В средите се носят легенди за нея, но реалната информация е малко, това което аз съм чувал е сериозен процент /няма да го цитирам / от целия медиен обмен в глобален мащаб.. Щатска работа - базирана на спътници!

Какво е ЕШЕЛОН?
    Най-просто казано, твърди се, че това е глобална мрежа от геостационарни спътници и наземни устройства за подслушване на максимален брой радиосигнали и електронни съобщения с цел събиране на информация за националната сигурност на страните-основателки – САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Като се има предвид, че последните три държави формално са все още под британската корона, с известно основание може да се говори за двустранно споразумение между Вашингтон и Лондон, достигнало пълния сиразмах през студената война.
    То е сключено през 1948 под името UKUSA, като след рухването на комунизма и СССР основна цел на съвместната работа става не глобалното противостоене на суперсилите, а борбата с тероризма, наркотрафика и прането на мръсни пари. А когато под прицела на подобни мощни шпионски мрежи попаднат невоенни цели, правилата стават доста размити и в Западна Европа – по-точно в страните извън UKUSA – на официално ниво изказват открити опасения, че ЕШЕЛОН се използва за индустриален шпионаж дори срещу съюзници в НАТО и ЕС.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
      Някой чувал ли е за глобалната система "Ешелон" ?
      Реагира на ключови думи - "оръжие, дрога, взрив" и т.н., дори да е под формата на факсов сигнал / незнам как го декодират / и включва под контрол приемника и предавателя... В средите се носят легенди за нея, но реалната информация е малко, това което аз съм чувал е сериозен процент /няма да го цитирам / от целия медиен обмен в глобален мащаб.. Щатска работа - базирана на спътници!
      Интересно, ако например вместо пистолет се каже ютия или патлак дали се вслючва системата... или пудра захар или прах вместо дрига???
      БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
      (това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).

Коментар

Смяташ ли, че работи с литературни термини, а не с баш кодираните стандартни...

Коментар

Между другото сигурно вече имаме собствено кътче в регистрите и с тази тема!

Коментар

Смяташ ли, че работи с литературни термини, а не с баш кодираните стандартни...
            Като например какви... все пак от думи се образуват тия кодировки или греша...
            какво всъщност искаш да кажеш???
            БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти

Коментар

Искаш ли една "линийка"?
              Не става въпрос за геометрия, както се сещаш!

Коментар

Искаш ли една "линийка"?
                Не става въпрос за геометрия, както се сещаш!
                Точно това имах впредвид... дали при такива думи се включва?
                Като... Ще ти донеса ютията утре.

Коментар

Доколкото знам ЕШЕЛОН реагира и на всички синоними и жаргонни думи свързани смислово с горепосочените.А после цял институт от ана лизатори преглежда засеченото и го пресява.Мисля, че в щатите с това се занимават и ЦРУ и АНСА/Агенцията за национална сигурност/.Отначало,когато сестра ми ми писа от щатите по имейл , аз използувах едно особено име на имейла си и тя ме предупреди,че ще й създам проблеми и затова го смених.Между другото дори споменаване на Давид и Голиат се следи и анализира.Затова никак не съм убеден,че не са знаели нищо за атаките от 11.09. .

Коментар

С такива кокошкарски теми надали, но ако се обаждаш на някой и му кажеш, че "обекта ще мине по десния тротоар, с охрана ромб" и това съвпада с посещение на височаиш гост е много вероятно да ти се обърне подобаващо внимание..

Коментар

Вервай ми , ония маниаци следят всичко, дори и "кокошкарските теми"!За това имат и свободно време и плащат на един билюк хора да го правят!

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов
                        Доколкото знам ЕШЕЛОН реагира и на всички синоними и жаргонни думи свързани смислово с горепосочените.А после цял институт от ана лизатори преглежда засеченото и го пресява.Мисля, че в щатите с това се занимават и ЦРУ и АНСА/Агенцията за национална сигурност/.Отначало,когато сестра ми ми писа от щатите по имейл , аз използувах едно особено име на имейла си и тя ме предупреди,че ще й създам проблеми и затова го смених.Между другото дори споменаване на Давид и Голиат се следи и анализира.Затова никак не съм убеден,че не са знаели нищо за атаките от 11.09. .
                        Има нещо такова с мейлите... бях си направил в яхоо поща с име КАМИКАДЗЕБГ и един, да го кажем приятел ме завря на кучето в г...а, що съм толко прос да си правя такива биещи на очи пощи...
                        А за 11С... знаели са, но не могат да спрат всички самолети...

Коментар

С този мейл би спечелил някой конкурс за име на мейл в Щатите!
                          Те имат например конкурс за най-тъпо обяснение пред пътен полицай за превишена скорост. Последния победител се оправдал с това, че.....го гони полиция!

Коментар

))))))))
                            Тукашните блондинки нервно пушат в ъгъла и измислят как се прави харакири с маникюр.
                            Тия момчета май толко навътре взеха борбата с комунизма, че и 20 години след края му още го борят. Та затова преди няма две години немците просто ги изгониха от територията си. Там имаше грамаден антенен център май в Мюнхен и още един в Берлин. И като ширпотреба от борбата с комунизма в щатите често-често се появяваха на празно място европейски и руски технологии, та ги помолиха да се омитат. Ама нали дупедавците не свършват, сега за тая висока чест се борят Констанца и Добрич. Че няма и да ги огрее, щото пък нали си направиха преврат в Украйна, това е по-близо до където им трябва ...
                            Преди няколко години се говореше че на слушалките седели триста и нещо хиляди борци с комунизма. Обаче после хочнаха да се борят с още нещо, и били назначили още повече от 100 хиляди души. Слушат и записват верно всичко. Обаче не им стига ресурс да го обработват, декари компютри пушат в едни зали, и пак не стига. А необработената информация е безсмислена и значи безполезна. В такъв смисъл те и не знаят ... На предишния директор на ЦРУ затова силно му духнаха под опашката, че отделите му не знаят какво знаят колегите им. За другите до 20 и няколко служби които се занимават с националната им сигурност и дума не става, една друга не се знаят даже че съществуват. Така че комунистическия бардак май си е бил образцов ред. За да оправят тая работа създадоха свръхминистерство на всичките тайни служби, някви журналисти писнаха за някви права, и толкова. Работата върви нормално по образеца на Хитлеровата Германия, Сталиновия СССР, КНР, КНДР и други по-слабо известни места. Засега особено успешно се развива пандизчийството, казват било добър бизнес. Има цели градове които живеят от това - предлагали "затворнически услуги", както мазно ухилен каза в някво интервю кмета на някво такова село. И изложения има - пандизчийско оборудване, и тука имаше веднъж ... Като "Стройко" и "Всичко за ученика".
                            Тъй де, това е държавата с най-много затворници, повече и от ГУЛАГ и от Китай в момента ... А той все пак е по-голям.
                            Карай, работата е да живей-живей хамериканската демокрация ръзиъш ли, и че ние имаме цивилизационен избор.
                            Мда.

Коментар

Кога се наспа, кога такива мъдри слова съчини?!? Аз сутрин отделям първо газове и вОбще не се сещам за такива работи. Темата е безсмислена. Вече сме вкарани в едни релси и пушим по надолнището! А какво ни чака най-долу ще видим!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X