Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ми съвет за повреден Leatherman Skeletool CX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трябва ми съвет за повреден Leatherman Skeletool CX

От доста време ползвам Skeletool CX на Leatherman за ежедневен инструмент, но наскоро започна да се предава: първо се счупиха пластинките от едната страна, които поддържат клещите, а скоро след това се строши и острието при много слабо натоварване, което до този момент си беше обичайно. Закупен е от Великобритания и навсякъде пише, че има 25 години гаранция.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:95.8 КБ
ID:5978226

Име:leatherman_2.jpg
Размер:87.0 КБ
ID:5978227

До момента съм се свързал с единия официален дилър на Leatherman - ДИМС-92, като ми беше отговорено, че сервиз не се поддържа, но могат да ми изпратят инструмента до Leatherman за диагностика. За съжаление това можело да стане най-рано след няколко месеца тъй като трябвало да се съберат достатъчно продукти за изпращане.

Чакам отговор от другия официален дилър за България - Крилия ООД.

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и може ли да ми даде съвет как да процедирам. Например да го изпратя до някой от официалните сервизни центрове наоколо - в Гърция или в Румъния или направо във Великобритания? И дали ще признаят проблема като гаранционен, а също така подлежат ли тези инструменти на извънгаранционна поддръжка?
    "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

От: Трябва ми съвет за повреден Leatherman Skeletool CX

Много харесвам Leatherman и въпреки, че още не съм си купил съм им фен. Аз бих те посъветвал да направиш снимки с по-добро качество и да пишеш директно на производителя. Ако можеш преди това да си намериш и гаранционните условия и да прочетеш. Внимавай какво и как описваш, като случай, за да не те минат с "неправилна експлоатация", така гаранцията пада. Не забравяй да опишеш и "съдействието" на представителите им от българска страна. На тия ледермани им се носи слава на доста корави инструменти, представям си колко ще чакаш, докато им се "събере бройка", за да пратят. Тия няколко месеца може да са 2, може да са 5, а може и да са 25. Успех и не забравяй да споделиш развитието на случая.
    Последно редактирано от bReal; 10-07-12, 20:59.
    XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Направи читави снимки и виж колко струва малка пратка до Щатите. Не вярвам местните да не реагират ако им го изсипя на тезгяха.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ачо,имам приятел от Варна който зорлем си счупи клещите и на бъзик отиде в магазина им във Варна и му дадоха чисто ново ножче.Подробности не съм го питал,но все пак вече измислиха GSM-мите:-)

Коментар

Първоначално публикуван от bReal
          ... Внимавай какво и как описваш, като случай, за да не те минат с "неправилна експлоатация", така гаранцията пада. Не забравяй да опишеш и "съдействието" на представителите им от българска страна...
          Благодаря за съветите - острието се счупи при рязане на маркуч (не-армиран) от радиатор за автомобил. Според мен когато по-рано се предадоха две от общо трите усилващи пластинки цялата конструкция се компрометира и започна да се посуква, което най-вероятно е и причината за проблема с острието. Точно така съм го описал в съобщенията до дилърите :-)

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Направи читави снимки и виж колко струва малка пратка до Щатите. Не вярвам местните да не реагират ако им го изсипя на тезгяха.
          Благодаря за предложението, ще го имам предвид като крайна мярка. Засега се свързах и с Leatherman UK и чакам техния отговор, по непотвърдена информация от мрежата са сериозни и най-вероятно ще решат проблема.

Първоначално публикуван от Явор(dorzi)
          Ачо,имам приятел от Варна който зорлем си счупи клещите и на бъзик отиде в магазина им във Варна и му дадоха чисто ново ножче.Подробности не съм го питал,но все пак вече измислиха GSM-мите:-)
          Ха, това е полезна информация - можеш ли да питаш твоя приятел точно за кой магазин става въпрос, понеже във Варна има магазини и на ДИМС-92, които вече любезно ме отрязоха и на Крилия ООД, от които чакам отговор.
          "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
            И аз съм един от зорлем счупили клещи. И то на Wave-а. Май вече трета година стана. Гаранция важи или при дилера, който ти продаде мултитула, или в централния офис в Штатите. На мен лично не ми се занимава с пращане отвъд Голямата вода и няколкомесечно чакане при неясен краен резултат. В един от ножарските форумя бях писал едно лично с описание на този проблем на собственика на Крилия - не се сещам да съм получил отговора. С втората спомената фирма бях постигнал доста добър резултат при преговорите, ама нещата не стигнаха до реализация по-ради този факт, че не успях да дойда до офиса им през цялото това време.
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Обобщената информация до която стигнах за момента е, че дилърите на Leatherman в България нямат право да сервизират въпросните продукти, а само да ги препращат и то наистина до централата в САЩ. Задължението им наистина е само към продуктите, които те са внесли и продали, а международната гаранция, която в моя случай е 25 години наистина важи, но в най-близкия за мен сервизен център - такива има в Турция, Гърция, Румъния, Македония и Сърбия но не и в България.

В случая ДИМС-92 решиха, че могат да ми направят услуга без да са задължени, но когато им се съберат достатъчно гаранционни продукти за пратка, което наистина няма да е скоро - пак по непотвърдени данни около 1 път в годината.

Утре пак ще звъня в Крилия, понеже днес не успяха да ме свържат с някой компентентен за информация и от тях, но мисля, че в най-добрият случай ще могат да ми предложат същото като ДИМС-92.

Ще видим дали ще дойде отговор от сервизния център във Великобритания.

Ще имам ходене и до Турция след няколко дни, и мисля да пробвам и там. Турският дилър изглежда солидно, поне на пръв поглед :-)

Коментар

Искаш ли да расходиш и моя до Турция?
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                  Искаш ли да расходиш и моя до Турция?
                  Разбира се :-) Където един, там и два. До края на седмицата ще ясно кога точно ще пътувам. Мисля преди това да им звънна за потвърждение, че са в другия край на Истанбул. Ще ти пусна на ЛС телефона ми да се разберем как да го пратиш към Бургас.

Коментар

Борбата продължава

От Крилия ми дадоха очаквания отговор - могат да поемат гаранцията само на инструменти закупени от тях.

От Турция получих абсолютно същия отговор, т.е. разхождането ми до дилъра в Истанбул става безпредметно.

От сервиза във Великобритания ми изпратиха Leatherman Warranty Submission Form - един PDF, който се разпечатва и се попълва, след което се изпраща във Великобритания на посочения адрес заедно с повредения инструмент, като в рамките на 10 работни дни след получаването има реакция. Във документа пише, че в много редки случаи е възможно да се откаже гаранция като в такъв случай веднага се свързват с клиента за договаряне на последващи действия.

Ето го:

http://files.offroad-bulgaria.com/pr...orm%202012.pdf

След бърза проверка на куриерските услуги от България до Великобритания се оказа, че цените варират от 35лв до 70 лв, което определено не ме устройва.

За момента се спрях на услугата "Малък пакет за чужбина" на "Български пощи". Пакетът стана малко под 150 гр, като цената за изпращане до Великобритания препоръчано, с обратна разписка, с предимство (по-бърза доставка) и обявена цена (застраховка) излиза 7.20 лв. Ползвал съм тази услуга за изпращане на малки пакети до САЩ, Канарските острови, Китай и на разни други места и досега проблеми не е имало.

След малко отивам да го изпращам и ще пиша като има развитие.
                    Прикачени файлове

Коментар

Ще купувам нов. Така изглежда към този момент.

Благодаря за информация!

Коментар

Неочакван щастлив край:

Вчера малко преди да изпратя Skeletool-a за Великобритания ми се обадиха от Крилия ООД за да се разберем за замяната на повредения инструмент.

Замяната вече е факт, като ми изпратиха чисто нов по куриер и прибраха повредения.

Име:leatherman_4.jpg
Размер:153.2 КБ
ID:5390818

Фирмата се оказа изключително сериозна в отношението си към клиентите, както и към задължанията като дилър на Leatherman.

Коментар

Полезна тема. Моя Leatherman за сега е перфектен, дано да си остане така. Скоро се сдобих с Victorinox който имах неблагоразумието да го оставя без надзор и един от приятелите ми реши да го наточи. Сега нямам идея кой да ми го възстанови.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                            Полезна тема. Моя Leatherman за сега е перфектен, дано да си остане така. Скоро се сдобих с Victorinox който имах неблагоразумието да го оставя без надзор и един от приятелите ми реши да го наточи. Сега нямам идея кой да ми го възстанови.
                            Мдам за жалост виксовете не трябва да се пипат от към точене.. предполагам е променил целия ъгъл на заточката и сега е като мотика нали ?
                            Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
                            A POS
                            0885600200
                            За момента пасажер

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                              С какво го е точил твоя човек?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X