Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сталинград

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #31
  До: Сталинград

  Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
  Симеоне,моите УВАЖЕНИЯ към теб,но тово последното е пълна заблуда.Има една книга-"Вторият живот на фердмаршал фон Паулус"...написана от съветски автор контактувал с Паулус през времето след пленяването му-до престоя му в Суздал и непосредственно преди тръгването му за ГДР.Ако я нямаш-ще ти я дам....имам много изписано по темата,но основното не са свежите "чукотски" сили а непоправими грешки на "ОКВ""ОКЛ" и най вече-гения на тройката руски генерали-Жуков,Василевски и Рокосовски.....между другото знаеш ли на кой от тримата изброени се предава Паулус.....
  Ясно на кой - на Василевски. "Свежите сибирски дивизии" съдържа някакъв ореол на преувеличение. Но си е вярно и е допринесло за победата. И съвсем не са били чукчи, а поне с поне една винтовка на човек.[/QUOTE]

  А, понеже не намерих "60 години от началото на втората световна...", днес трима руснаци и един българин, често пътуващи на Запад, чакащи по 5-6 часа на полско-белоруската граница ми казаха виц.

  Иван, пътник, пита граничаря Мрожек:

  -Пане, знаете ли кога Германия нападна Полша?

  -Звычайне! Първи септември 1939.

  - А кога нападнаха СССР?

  -Не вьем доскональне. Бычь може 1941...

  -А какво са правили немците две години в Полша на границата с СССР?

  -Ами, гранични проверки, митнически контрол...много войска беше...

  Коментар


  • #32
   До: Сталинград

   Известни от Средните векове повръщачи.
   Не съм чувал за Афганистан, ама не съм се и интересувал. Последните подвизи за които съм чувал, е когато зарязаха нашите сами, и избягаха, в Ирак. В компанията на също нечовешки храбри украинци и грузинци.
   Сенкевичи. Кухи фукльовци. Славяни - католици, които пишат на латиница. Ще помоля личният им папа, и местен пишман светец, да ми покаже къде е правилно да повръщам, когато става дума за техните мисли. Не, аз ги уважавам, и изобщо по протокола. Просто получавам изключително лични тоалетни позиви. Лични!

   Коментар


   • #33
    До: Сталинград

    Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Известни от Средните векове повръщачи.
    Не съм чувал за Афганистан, ама не съм се и интересувал. Последните подвизи за които съм чувал, е когато зарязаха нашите сами, и избягаха, в Ирак. В компанията на също нечовешки храбри украинци и грузинци.........!
    Е, за сметка на това, че близо 2 месеца по време на 'възстанието" на Махди-тата ние, има-няма 500 души се оправяхме сами в града, ни дадоха по една тенекия-нагръден знак (дори не е и медал).... Спомням си, че едната им база беше закъсала яко за вода и след като ние си решихме проблема (пробихме тръба на градския водопровод и се вързахме с маркучи към нея) станаха изключително любезни и приятелски настроени и по 2-3 пъти дневно ни посещаваха да си напълнят водоноските. А преди това дори не ни кимваха за здрасти ... Абе, честно казано, и аз изпитвам искрено презрение и неприязън към тая нация.
    П.П. От украинците поне взехме малко патрони, че нашите по едно време бяха попривършили (при разход 20-25000 на ден, нормално...)
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

    Коментар


    • #34
     От: Сталинград

     От дядо ми ветеран от 3ти украйнски фронт и преживял Сталинград, знам че политическите затворници (бившите царски офицери) благодарение на тях спират немците на Волга.. Т.нар. щрафбатници... Другото което знам е ще от есента до пролета (както тои казваше) не е имали ден без да се стрелят ако се е случило да спи по 4-5 часа на денонощие си е било победа...

     Коментар

     Четат темата

     Свий

     В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

     Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

     Зареждам...
     X