Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВСВ - загуби, техника, умения ...

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • От: ВСВ - загуби, техника, умения ...

  Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
  Не се знае дали с един удар няма да ни върнат обратно обаче...
  Гласуването на "суверена" упорито ни тласка натам.

  Нямам обяснение защо. Може би обяснението е, че народите в голямата си маса са си тъпи по дефолт???
  Впрочем, генерал Судоплатов утверждал, что бескровное покорение Прибалтики стало возможным потому, что буквально всё поголовно высшее руководство прибалтийских стран являлось беспринципной бандой, платными советскими агентами:

  «Надо сказать и о том, что вряд ли нам удалось бы так быстро достичь взаимопонимания, если бы все главы Прибалтийских государств — Ульманис, Сметона, Урбшис и Пяте, в особенности латышское руководство — Балодис, Мунтерс, Ульманис — не находились с нами в доверительных секретных отношениях… Мы могли позволить себе договариваться с ними о размещении наших войск, о новом правительстве, об очередных компромиссах, поскольку они даже не гнушались принимать от нашей резидентуры и от доверенных лиц деньги. Это все подтверждается архивными документами. Таким образом, никакой аннексии Прибалтики на самом деле не происходило. Это была внешнеполитическая акция Советского правительства, совершенно оправданная в период, предшествующий нападению Германии, связанная с необходимостью укрепления наших границ и с решением геополитических «интересов. Но они не могли быть столь эффективно проведены без секретного сотрудничества с лидерами Прибалтийских государств, которые и выторговывали для себя лично, а не для своих стран, соответствующие условия…

  С нами активно сотрудничал министр иностранных дел Латвии Вильгельм Мунтерс, военный министр Латвии Янис Балодис. Мунтерс был нашей козырной картой. Мы также поддерживали доверительные тайные отношения с президентом Латвии Карлом Ульманисом, оказывая ему значительную финансовую поддержку… Но, пожалуй, самое впечатляющее сотрудничество было налажено нашим резидентом В. Яковлевым в Эстонии. Президент Эстонии Константин Пяст, хотя и не подписал вербовочного обязательства о сотрудничестве с ГПУ в 1930 году, тем не менее был на нашем денежном содержании до 1940 года».
  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

  Коментар


  • От: ВСВ - загуби, техника, умения ...

   Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
   Гласуването на "суверена" упорито ни тласка натам.
   Коле, основателни ли са подозренията ми, че например ти конкретно - имаш едни изразени симпатии към т. нар. патриоти? (Па ако и да не си непременно гласувал за тях)
   Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
   ...беспринципной бандой, платными советскими агентами
   Ако се лъжа, ще съм изключително удовлетворен!
   Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

   Коментар


   • От: ВСВ - загуби, техника, умения ...

    Нямам никакви симпатии към патриотите,даже напротив-гадни са ми.
    Волен е ясно защо, допреди тези избори не обръщах внимание на онзи мазник-Симеонов, а Каракачнов ми е смешен от много години с напъните си да се изкара голям политик.

    Та по-скоро ги ненавиждам(силно казано де), отколкото да им симпатизирам. То патриотизма е много далеч от това което те правят...

    Но недоумявам как така народа е забравил комунизма, и тъпо и упорито си гласува за БКП...
    Има ли желание-има и начин!

    Коментар


    • От: ВСВ - загуби, техника, умения ...

     Ние също сме имали един хубавец - министър на войната, генерал Иван Маринов. Приема се, че неговото увъртане дава време и възможност на СССР да обяви война на Царство България преди България да успее да обяви война на Германия. Аз по-скоро съм склонен да вярвам, че нещата са били необратими и "чичо Джо" не е имал никакво намерение да се отказва от окупацията на България.
     Има два важни момента в живота на човек. Първият - когато се е появил на този свят. Вторият - когато е разбрал защо.
     Марк Твен

     Коментар


     • От: ВСВ - загуби, техника, умения ...

      Младежи, що не си измислите заглавие на една нова тема, защото май нещо тръгнахте за гъби!

      Коментар


      • От: ВСВ - загуби, техника, умения ...

       Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
       Младежи, що не си измислите заглавие на една нова тема, защото май нещо тръгнахте за гъби!
       И то доста усърдно. Изчерпахте темата.
       Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
       Селска фурна аспух нема. Пак същият.
       В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

       Коментар


       • От: ВСВ - загуби, техника, умения ...

        Да започнем с това, че съм удовлетворен - честно. Защото, макар и задочни, впечатлениянията ми от теб са оформили в мен, едно изразено уважение.

        А народът не е забравил комунизма - напротив. На частта от него, подлежаща на това (а тази част хич не е малка, като това не е присъщност уникална за нашия народ), и е "имплантиран" в костния мозък принципа: "От всекиго според способностите - всекиму според потребностите". Демек: "От теб, колкото-толкова - за теб, едьенье и пиеьенье на корем". Да не бачкаме, перманентно да покрадваме (бе направо здраво да си краднем), всичко да ни се полага по презумпция, нищо да не изисква особено (та и никакво) усилие - и всичко това съвсем безусловно легитимно.
        Не е ли прекрасно! -докато не се позамислиш (ама трябва да си в състояние)...
        Другото, което е имплантирано на въпросната част от народа е, че този принцип представлява бъдещето. Неизбежно! Даже изведено от цяла една псевдонаука. И той го е припознал като вяра в задгробния живот. Съответно това очаква като за резултат от всякакво развитие - ЕС; МЕС; ЧЕЗ; НАТО... И като не и го сервират на тепсия, е крайно и безвъзвратно разочарована (от ЕС; МЕС; ЧЕЗ; ...марсианците и хидромелиорацията на космоса).

        И когато когато при случай си спомни (произволен представител, от визираната значителна част на народа ни), че като е бил млад, му е ставала п@шката от намигване, започва да му се струва, че обещаващите безкрайно обезпечено, вечно и ненарушимо лентяйство, от съответното време - са най-състоятелни по благонадеждност (по аналогия с п@шката му при намигване).

        Та нещо такова де.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

        Зареждам...
        X