Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лакирайте си патроните!

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #31
  До: Лакирайте си патроните!

  Да, но са били на склад...

  Няма ли отнякъде караулни, да им е черна /тъмно зелена/ гилзата...

  Бас държа, че твоите са били лъскави /поне не много потъмнели/...

  Коментар


  • #32
   До: Лакирайте си патроните!

   Тези от 45-та са със такива гилзи, а и едни от 36-та. Има едни със червен ринг около шийката на гилзата - те са картечни /тогава на въоръжение е била картечница БРЕН във същия калибър/.
   Да от складове и прочие проверени места са и не са "били" лъскави, а и досега "са" такива. Аз направих малко поразия, с едни немалко бройки и се наложи да се разделя с тях, едни месари много им се зарадваха за съжаление.
   Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

   Коментар


   • #33
    До: Лакирайте си патроните!

    Патрони за манлихер с пречупен кръст и орел има. Когато бях военен ги предавахме със сандъци за делаборация, естествено, много от тях се разграбваха и в последствие си стреляха съвсем нормално в пушките, останали скрити от Народната власт
    Не съм забелязал да са лакирани.

    Преди години си купих няколко хиляди 8мм турски патрона от 1936-38 година заради мелхиорените куршуми. Цената им беше по-малка от цената на куршумите за 8мм маузер. Не съм стрелял с тях заради корозивните им капсули, но барута им не е разложен и става за презареждане. И те не са лакирани, а сандъка им не беше херметизиран, за разлика от кутиите на българските патрони за мосин от 1950-те години например

    Преди по-малко от 4 години си купих няколко стотин Winchester 9mm Luger от универсалния магазин. Преди месец забелязах, че пак си стрелят, но опушват яко гилзите и цапат цевите - белег за понижено налягане. Не са лакирани. Явно качеството им не е като на военните патрони.

    Имам и .308 южноафрикански от 1973 - лакирани, стрелят идеално.

    Коментар


    • #34
     До: Лакирайте си патроните!

     "Турският" Маузер, не е ли 7,65?
     Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

     Коментар


     • #35
      До: Лакирайте си патроните!

      Има и такъв 7,65х53 - мод.1903. 30-те турците конверсират всички годни пушки на 7,9х57

      Коментар


      • #36
       До: Лакирайте си патроните!

       Мисля, че тук е мястото на случката, която ми се случи днес.
       Предвид, че е празник и съм си вкъщи реших да свърша малко къщна работа. Освен всичко друго реших да почистя пералнята и представете си каква беше изненадата ми, когато от уплътнението между барабана и вратичката извадих един .... партон. Въпросния "водолаз" е .22LR Stinger и по мои спомени трябва да е на поне 4-5 пранета при 60 градуса с Ариел и Ленор от последното пране на ловните ми дрехи, от които предполагам, че е изпаднал.
       Патрона беше идеално излъскан и полиран, естествено вече непарафиниран, но за сметка на това добре парфюмиран.
       В името на науката реших да го изпробвам дали ще гръмне. Излязох извън града, заредих Валтерчето, насочих го в безопасна посока и натиснах спусъка.

       Какво последва?

       Последва естествено изстрел.
       Едни хора навремето викаха "Viva la Revolucion", а аз ще извикам "Viva America" и "Viva CCI".
       Последно редактирано от Goblin; 20-04-09, 18:55.
       Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

       Коментар


       • #37
        До: Лакирайте си патроните!

        Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Моля извинение за размера на снимките, но това ми е първото "качване" и грамотността ми по въпроса е дотолкова!
        Освен това, не знам защо отдолу излязоха втори път!
        Снимките са супер, ако има още накакъв "Брак" не го давай на месари, обади се.
        Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

        Коментар


        • #38
         До: Лакирайте си патроните!

         Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
         Мисля, че тук е мястото на случката, която ми се случи днес.
         Предвид, че е празник и съм си вкъщи реших да свърша малко къщна работа. Освен всичко друго реших да почистя пералнята и представете си каква беше изненадата ми, когато от уплътнението между барабана и вратичката извадих един .... партон
         ...
         Това е редовна случка при мен след състезание.

         Обикновено остава по някой патрон 9Х19 в панталона, който впоследствие бива забравен там и съответно прилежно се изпира.

         Винаги пробвам изпраните патрони и до сега не съм имал засечка.

         Марките са най-различни - в зависимост какви се продават на съответното състезание.

         От друга страна, подобни случки не са доказателство, че патроните по принцип са водоустойчиви и нямат нужда от грижовно съхранение.

         Мунициите, предназначени за армията, обикновено са с лакирана капсула и кернировка, а това са две допълнителни операции в производството, които не биха се извършвали без явен ефект от тях.

         Коментар


         • #39
          До: Лакирайте си патроните!

          На мен ми се случва за пръв път понеже по принцип съм доста прилежен по отношение на оръжието и следя за такива работи. Имах известни съмнения относно възпроизвеждането на изстрел понеже все пак става дума за боеприпас в кал.22. Предвид многократното пране при висока температура от фирмата производител заслужават единствено адмирации. Това показва, че един качествено произведен боеприпас не се нуждае от допълнителни манипулации за подобряване на херметичността, а само от подходящи условия за съхранение.

          П.С. Ако патрона беше български или чешки например едва ли щеше да последва изстрел, предвид клатещите се в гилзите куршуми.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

          Коментар


          • #40
           До: Лакирайте си патроните!

           Аз моите патрони ги държа в гаража, защото нямам толкова място в къщи а и не искам да карам жена ми да се съобразява с всичките ми хобита. В гаража са и две кутии от по 5000 хубави патрони за флоберка, с които ходя на състезания. В гаража са изложени на сух студ през зимата, и невъобразима горещина и влага през лятото. Досега не ми се е случвало да ме подведат с изключение на по-горе описаните пистолетни 9мм на Уинчестер. Имах даже и флоберови патрони Ремингтон от 1940-те, които не само, че всички стреляха, но и стреляха удивително прецизно, а на всичкото отгоре са и високоскоростни. Полека-лека свършиха, де, оставих една кутийка за сувенир.
           Все пак от промяната в температурите и влажността някои от патроните се покриват с петна, федерал например, ама пак си стрелят добре.
           Веднъж забравих един кашон на двора и след една седмица и поне две вечери с проливен дъжд го прибрах. Оказа се, че наред с други, напълно скапани от дъжда боклуци, вътре има и две кутии сръбски патрони за СКС. Прибрах ги и след известно време ги занесох на стрелбището - всички гръмнаха съвсем нормално.
           Последно редактирано от Бъчи; 05-05-09, 21:16.

           Коментар


           • #41
            До: Лакирайте си патроните!

            Което е качествено си е за цял живот.Иначе патроните на турските маузери са се произвеждали в Карлсруе-Германия-имам една кутия празна-червена-с нещо като кадифе отгоре -дървена.Побирала е 5 пачки-на Маузера патронните тенекийки са никелирани и нямат нищо общо с Манлихеровите.Калибъра е 7.93Х57.Всички патрони,които тази кутия съдържаше гръмнаха и дори събориха 2 прасета с една от ловните карабини.На Манлихера-също-толкова години са стояли-все едно,че сега са правени-имам наблюдения единствено за "О"патрони и стария модел на Манлихер.Имам ловни патрони фабрични френски 20-ти калибър от 1913 година-и те си гърмят безпроблемно,дори на тях пише "Льофушо"или нещо такова.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 4,660 в 18:02 на 07-04-20.

            Зареждам...
            X