Обява

Свий
Няма добавени обяви.

honda 125 rebel някой карали такъв дръгел?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• honda 125 rebel някой карали такъв дръгел?

Здравейте. Тази машина не е за този форум но ще питам пък ако преценят модераторите да трият.
    Закупена нов внос гори като 1000 кубикова цапа свещи пуши чернилки,карбуратора видимо си е нейния,чист е,ниво не се регулира фиксирано е, иглата е на най икономичния жлеб най горе,филтъра е чист и с него и безнего все едно.Намерих по разни хамерикански сайтове данни за карбуратора жиглюрите си отговарят по размери,съмнява ме дължината на иглата прекалено къса ми се вижда иначе вече не се сещам от какво може да е друго та искам жокер. Нагара по свещите не е мазен не пуши на масло.

От: honda 125 rebel някой карали такъв дръгел?

Един мой приятел имаше такъв мотор. Карахме го близо 2 лета.
    Имаше и той проблем със центровката на карбуратора.Не искаше да пали, след това палеше, но държеше супер лудите и шантави обороти. По - някой път не можеше да се изфорсира, друг път няма ниски. Ужас просто.

Мисля, че преспособяваха някакви неща от друг карбуратор на хонда или нов карбуратор взеха, не си спомням...
    След това започна да гори към 6-8/100.
    Идеален чопър, за градски условия.Мен лично много ме кефи този мотор.
    Последно редактирано от Dimitar.Dimitrov; 05-09-13, 14:28.

Коментар

Абе хора кви са тия разходи за 125 кубика? На жената вирагото 250 даваше между 2,8 и 3,3. Това говорим на магистралите колко мой и София градско. Тоя ако не по-малко, то поне не би следвало да гори повече.
      "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение
        Абе хора кви са тия разходи за 125 кубика? На жената вирагото 250 даваше между 2,8 и 3,3. Това говорим на магистралите колко мой и София градско. Тоя ако не по-малко, то поне не би следвало да гори повече.
        Ами какви разходи? ЛУДИ! Толкова си гореше... В момента карам китайски скутер, гори ми 2.5 - 3л, може и по - малко ама няма хала, да пръдне... Макс скорост 40, но от към гледна точка на икономия е друго...

П.П Довечера ще питам това момче, какво му беше решението на проблема, за ребела.

Коментар

П.П Довечера ще питам това момче, какво му беше решението на проблема, за ребела.[/QUOTE]
          Благодаря,ще ми е от полза информацията.Намирам по сайтовете някакви реплики китайски на този карбуратор http://www.motorbike-bg.com/products...M655%20(1).jpg но ми се струва че е за едноцилиндров хондю много му е голям отвора

Коментар

125 би трябвало да гори под 3, но този е 150кг, 2 цил с един карбуратор и "цели" 11 коня при 9500об, та му дават среден разход над 3.5/100. Т.е. прекалено е тежък за този двигател. Ако и байкъра не е 50-60 кила младеж, съвсем няма какво да се чудим къде отива бензина.
            Да кажем че 4 му е нормален.
            Всичко друго е от ниска компресия или износен карбуратор.
            Провери компресията, ако е добре, регулирай клапаните, смени ремонтния комплект на карбуратора, настрой го правилно и ще запее.

П.П. Като гледам колектора позволява да се слажат два карбуратора, аз лично бих тръгнал по този път - ще се вдигне мощността, а разхода няма да е по-висок от досега. Разбира се, при грамотно направена конверсия.

Коментар

Всичко друго е от ниска компресия или износен карбуратор.

Варианта ниска компресия отпада,как да разбера че е изнисен карбуратора и какво може да му се износи или повреди. Каво да му регулирам като поплавака не се регулира и не е спукан ,има степени на иглата и винт за качеството, всичко е на минимум гориво и пуши черно и цапа свещи което е от преобогатяване, нещо му е баяно на този карбуратор но ми бяга.

Коментар

Ей сега се чух с този моя приятел който е имал ребела... Каза ми, че го побългарили с някакъв друг жигльор и не знам какво точно правили... не те, а някакъв майстор... Но пак си цапал яко свещи, като цяла винаги си е имал този проблем.
                Вече мотора е продаден на части... Изглежда, че това е доста срещан проблем или не знам на какво се дължи това. Тука в Хасково обикаля още един пич с такъв мотор, трябва някой ден да го спра и да го попитам как стоят нещата с неговия ребел и да споделя мнение.

Коментар

Виж смукача
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Мерил ли си компресията, че отпада? Един неуплътняващ добре клапан може да вдигне разхода много, без да се отрази много на вървенето.
                    Прати ми карбуратора, да го прегледам и ще ти кажа кое е за смяна и откъде гори много.

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                      Виж смукача
                      смукача е отворен не е от него

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                        Мерил ли си компресията, че отпада? Един неуплътняващ добре клапан може да вдигне разхода много, без да се отрази много на вървенето.
                        Прати ми карбуратора, да го прегледам и ще ти кажа кое е за смяна и откъде гори много.
                        Двигателя снощи го запалих от ремонт компресия преди 9 сега 10,5 ,ремонта беше безмислен но е факт. щлайф и първи ремонт бутала ангренажна верига и гарнитури .имаше 3 стотни елипса но се мина на 1 ремонт.Клапани паснати хлабини регулирани.Всичко на белези пали от раз но му идва в повече бензина. Карбуратора не е нищо сложно че да не мога да се оправя и аз с него ако искаш снимки ще ти пратя на всичо по него и всичко за него мога да ти пратя като спецификации само размера на иглата немога да открия никаде ако имаш някакъв опит споделяй,но карбуратора ми е под възглавницата от преди да разглобя мотора и няма да мръдне от тук докато не го измисля.

пп.. предстой насаждане на карбутатор с мембрана от скутер за проби
                        Последно редактирано от lz1atm; 05-09-13, 23:33.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0877.jpg
Прегледи:1
Размер:81.6 КБ
ID:5515810Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0878.jpg
Размер:65.1 КБ
ID:5515811Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0879.jpg
Размер:90.6 КБ
ID:5515812Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0880.jpg
Размер:80.3 КБ
ID:5515813Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0882.jpg
Размер:93.7 КБ
ID:5515814Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0883.jpg
Размер:85.4 КБ
ID:5515815Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0886.jpg
Размер:93.3 КБ
ID:5515816Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0887.jpg
Размер:90.8 КБ
ID:5515817Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0874.jpg
Размер:65.6 КБ
ID:5515818Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0875.jpg
Размер:80.2 КБ
ID:5515819Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0876.jpg
Размер:77.8 КБ
ID:5515820 Така е работила машинката,нагара беше така до кюнците.

Коментар

Да си довърша темичката.След насаждане на нищо не-подозиращ карбуратор от китайско атв 125 кубика нещата позаспаха,почна да гори като БАЛКАН 50 и да върви като СИМСОН S51....

Коментар

Е, а честито.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X