Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси,насоки,съвети при покупка на нов мотор категория А1 или АМ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси,насоки,съвети при покупка на нов мотор категория А1 или АМ

Здравейте всички,
    бих искал да Ви попитам към какъв мотор да се ориентирам също и да попитам относно регистрацията му (ако няма такава).

До ден днешен имах едно китайско кросче Zongshen (доволен съм от него като за китайско производство), но почти навърших 17 години и няма как да ходя на даскало по-икономично, по принцип си вадя карта за автобус (45 лева на месец) за разстояние от 8 КМ, тъй като съм извън Видин, а ми се налага да пътувам, баща ми иска да ми купи мотор (по възможност далеч от типа крос/ендуро), за да ходя с него на даскало, тъй като скоро си подавам документите, за да изкарам категория М.... Той ме насочва към някакви скутери, обаче аз далеч не си падам по автоматизирани системи.... Много съм си харесал Honda CBR 125 , уж по новия закон могат да се регистрират под М категория, но не съм сигурен какви са изискванията при регистрирането и мисълта ми е, ако си купя такъв, ще е възможна ли регистрация без проблеми или ще пръсна напразно парите си.... Чувал съм от приятели, че за да можеш да го регистрираш, трябва да си блъснеш ограничител в карбуратора, за да му свалиш максималната скорост ПЛЮС мощността, за да поркиеш някакви критерии (,с които не съм много много запознат, тъй като всеки модел който намеря за Honda CBR 125 по сайтовете за обяви, показва различна мощност в kW(конски сили). Имам приятел в София, на който не му позволиха да си регистрира Хондичката [ : )))) ] докато един пич от моето даскало във Видин му е блъснал регистрация ( и двата мотора са с оригиналните си части също и не са преправяни), което много силно ме обърква ... и се чудя какъв им е проблема на ченгетата. Та въпроса е следния:
    - Заслужава ли си да се дадат 1500 лева за такъв мотор (тъй като такава оферта изпадна сега за такъв мотор който има всички документи необходими за регистрация) или да търся други и КАКЪВ?
    Последно редактирано от viki terzieva; 02-06-13, 06:34.

От: Въпроси,насоки,съвети при покупка на нов мотор категория А1 или АМ

Здравей, Ники, мотор над 50 кубика и с максимална скорост над 45 км/ч се регистрира като мотоциклет и се слага голям номер. Съвета ми е вземи Хондата 125 и се запиши на курс А1, тоест мотоциклети до 125 кубика и мощност до 11 киловата, тоест хондата съответства на А1. Не ти трябва тази М категория, тя е за мотопеди и скутери.По новия закон категория А1 се кара на 16 години. Моята дъщеря е почти на 16 години и сега и купихме Дерби 125 пистов, а я записахме на курс А1.
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Благодаря ти много, че ми изясни малко тея нови "правила" за категориите, а също се надявам да няма проблеми при регистрацията тъй като не знам критерия на съответната категория (A1)

Коментар

Ники, чети внимателно.....!!!!!!!!
        Категория А1:
        а) мотоциклети с работен обем на двигателя не повече от 125 куб.см, с максимална мощност не повече от 11 кВ и с отношение мощност/тегло, което не превишава 0,1 кВ/кг;
        б) триколесни моторни превозни средства с мощност, която не превишава 15 кВ; Лице с правоспособност за категория „А1” има право да управлява:
        а) мотоциклети с работен обем на двигателя не повече от 125 куб.см, с максимална мощност не повече от 11 кВ и с отношение мощност/тегло, което не превишава 0,1 кВ/кг;
        б) триколесни моторни превозни средства с мощност, която не превишава 15 кВ. Лице с права за управление на МПС от категория „А1” има право да управлява и МПС от категория „АМ”.
        Надграждайки придобитите за категория “А1” знания, умения и поведение, чрез съответното за категорията обучение и след успешното полагане на съответните изпити, може да се придобие правоспособност за управление на МПС от категориите „А2”, „А”, „В1”, „В” и „Т” (колесен трактор или трамвайна мотриса).
        Придобитата правоспособност за управление на МПС от категория „А1” дава възможност за задоволяване на лични потребности и за професионална реализация, чрез заемане на длъжности, изискващи притежаването на тази правоспособност. ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПРАВОСПОСОБНОСТ А1
        Кандидатът за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „А1” трябва:
        - да е на възраст не по-малко от 16 години;
        - да отговаря на изискванията за физическа годност, определени в Наредбата по чл.152а, ЗДвП;
        - да е завършил основно образование.
        При започване на обучението кандидатът трябва да е на възраст не по-малко от 15 години и 9 месеца. Курсът за придобиване на правоспособност категория „А1” е разделен на две части:
        - теоретическо обучение – 36 часа „Безопасност на движението”, 4 часа „Общо устройство на мотоциклета” и полагане на официален теоретичен изпит пред ДАИ;
        - практическо обучение – 20 учебни часа на мотоциклет Ямаха Вираго (125 куб.см). Обучението се провежда на полигон и в градски условия.

Коментар

Ахам. Благодаря много за отделеното внимание... значи направо ще се метна на CBR-ката в такъв случай....

Коментар

Правилно решение.Успех с покупката.

Коментар

Колега, освен това което е написано и което е абсолютно точно, мисля че CBR-а 125 е един прекрасен мотор, отговарящ точно на твоите нужди. Той ще бъде пистов и ще ти се лепят мадамите от даскалото, няма да бъде убийствено мощен като събратята си от класовете 600сс и 1000сс и не на последно място ще бъде икономичен Разхода му на гориво, трябва да бъде около 3,5 литра на 100 км, което ще рече, че за 10 лева може да си ходиш цяла седмица на училище с него Желая ти късмет в избора на точния мотор и не забравяй ЕКИПИРОВКАТА
              SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Да ви питам като изкарам а1 трябва ли да карам листовките пак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X