Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с пета скорост на yamaha yz250f 2001г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с пета скорост на yamaha yz250f 2001г.

Здравейте колеги!
    Преди три дена си купих ямаха-та и още не съм и се нарадвал,но има един проблем и не знам от какво ще е. Когато включа на пета скорост и започва да прескача все едно включва и изключва постоянно като върна газта не е така. Дали е възможно да е от нещо като разместен фиксатор или е по-сериозен проблема (на сузуки др 250 се разхлабва болта на фиксатора и прави така,дали и моя може да е от това)?? Ще бъда благодарен, ако някой е имал същия проблем, да пише!!!
    Последно редактирано от viki terzieva; 11-02-13, 17:21.

От: проблем с пета скорост на yamaha yz250f 2001г.

Проблема може да е от много неща. Според мен е от зъбните колела, но докато не се отвори няма да се разбере от къде е проблема.
    EXC TPI 2019

Коментар

Веднага ти казвам че, трябва да се сменят две зъбни колеленца,за предпочитане е и включващата вилка.
      Цената им беше около 250 лева,без вилката.
      При Митака в Троян предполагам че ще ги има в наличност.
      Разглабяй да видиш че съм прав !!!

Коментар

Вие направо ме отчаяхте,Май няма да се размине отварянето да двигателя ,но малко ще изчакам да се застуди та да имам повечко време за него. Благодаря ви момчета за съвета,като го отворя ще споделя какъв е проблема. А случайно дали може да бъде от тоя фиксатор примерно да не натиска добре и да изхвърля скоростта???

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
          Проблема може да е от много неща. Според мен е от зъбните колела, но докато не се отвори няма да се разбере от къде е проблема.
          Някаква снимка или схема на тези зъбни колела да имате, та да добия представа за какво иде реч??

Коментар

http://www.cheapcycleparts.com/searc...2FTransmission
            09 YZ290F Athena BB

Коментар

Здравейте колеги! Отворих най-накрая двигателя скоростите са здрави,има кривина на оста за скоростния лост,но тя е от вън на шлиците,едната вилка дето е на зъбчатката за пета скорост леко е осуркана и това е общо взето.Видимо няма нищо по скоростите(зъбчатките),ако някой има идея от какво може да изключва тая пета скорост ще съм му благодарен да сподели.

П.П.възможно ли е да е нещо от фиксатора да не избутва добре буренцето и да не натиска добре вилката?????

Коментар

Здравейте колеги!! Вече му дойде времето да разглобя двигателя защото не се издържа без пета скорост.Разглобих го и се оказа че зъбчатките са здрави,на едната вилка където е за включване на петата леко е задрала,но не много,оста на скоростния лост е леко изкривен (на шлиците отвън) дали проблема ще е в тях? Ако някои има мнение по въпроса или се е сблъсквал със същата ситуация нека да сподели ,ще съм му благодарен за което!

Коментар

Сблъсквал съм се...
                  Вилката трябва да се смени с нова. Трябва да се огледат не толкова зъбите на колелата, а палците и отворите им. Палците са с лек наклон към зъбното колело така че при натоварване да държи двойката зацепена. По палците и отворите не трябва да има заобляния на челата. Ако има такива значи трябва да се сменят и те.
                  Последно редактирано от galinvayov; 06-02-13, 20:24.
                  A Lone Rider

Коментар

мотора е оправен върви перфектно
                    моля темата да се закрие

Коментар

Защо не споделиш как си го оправил ??
                      Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X