Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инсталиране/деинсталиране на мигачи на мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Инсталиране/деинсталиране на мигачи на мотор?

Здравейте колеги,

преди около месец вече купих Сузуки ДРЗ 400 С - модел, който е т.нар street legal, т.е. може да се регистрира в КАТ и е регистриран в КАТ, но в Благоевград, от където идва и следният за мен проблем:

1. Тъй като съм адресно регистриран в София няма юридически начин да ми издадат нов талон на мое име без да сменям регистрационната табела

2. От КАТ изискват при смяна на рег. табела задължително да се минава канал, като в София (освен епичното чакане за номерче) ако не платиш по неофициалната тафифа в КАТ просто няма никъкъв начин да минеш канала без мигачи.

3. Поради олекотяване на мотора за гората от инсталацията ми за мигачи (релета, мигачи, кабели, превключватели, т.н.) са останали само втулките, където се завинтват мигачите

Понеже не искам да стимулирам корупцията в КАТ (то това си е отделна тема) съм решил да съм примерен и да сложа инсталация с мигачи, но ми се ще да е такава, която да се демонтира и монтира лесно, за да мога като карам в града да имам мигачи, а като ходя в гората да махам цялата инсталация. Ако някой има някакви предложения - да казва смело

А ако имате идея и откъде да намеря по-евтини мигачи ще съм благодарен също, защото най-евтините в магазин Ендуро на Пиротска са 25 лв., а 100 лв. за четири мигача ми се виждат множко

Благодаря предварително на отзовалите се
    Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

До: Инсталиране/деинсталиране на мигачи на мотор?

Преди да си правиш инсталацията...
    Пробвай да минеш на каналите, като въобще не го вкарваш там....
    Някой път въобще не те викат вътре на канала.... Подпираш мотора някъде и оси оправяш документите....
    Това, че не искаш да стимулираш корупцията е хубаво, подкрепям те....
    Но за благодарност остави там на пичовете "пет" лева за сок и бонбони... то в тая жега се не трае... Това не е подкуп, а нещо като бакшиш примерно в ресторанта или на терминала, или някъде другаде...
    Все си мисля, че ще минеш... не за друго, а защото и друг път се е случвало...

Коментар

Жоро,
      мерси за идеята - ще се пробвам, а ако не стане ще му мисля(все пак имам и коза, че вече е регистриран).

Така или иначе без почивен ден май няма шанс да стане, но все пак ми се иска да имам поне някакви задни мигачи, които да се монтират и демонтират лесно, за да мога да карам и градско от време на време.

А и за да изляза от София имам бая асфалт при всички положения, поне докато не си намеря гараж под наем в околностите някаде. Вчера покарах малко в центъра - късно вечер, малко трафик и пак се намират профани дето те засичат просто за спорта и за това, че си с мотор, което прави преустройването от лента в лента самоубийствено начинание на моменти

Коментар

Аз минах в КАТ Варна без проверка на мигачи и стоп.После съм присъствал на прериграцията на още 2 мотора и на тях също не им проверяваха мигачите и стоповете.Мисля си, че няма да имаш проблеми.А и да имаш ... нищо не ти пречи да се пробваш Успех.
        Иван Маринов
        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Чакай да ти кажа една изпитана система тука при нас в Пловдив
          Сваляш предната гума на мотора и го качваш в някой миниван от типа на Рено Еспейс (поне ние така правим).Оня в Кат като види така мотор и само гледа номера на рамата и двигателя и не ни закача.Само където последния път на един приятел му вика :
          -Вие още малко и в чували ще почнете да ги карате.
          Скоро предстои прехвърляне на моя мотор в Кат и пак по тази система ще караме
          Успех!!!
          YAMAHA WR450F

Коментар

Момчета,

благодаря за съветите, само че не знам дали с миниван ще стане защото тука в КАТ опашките са епични и се раздават едни ми ти номерца за чакане на ред, с които напоследак се върти доста търговия. Ще гледам да се пробвам да мина между капките, но преди това ще сложа поне едни огледала - хем да им замажа очите, хем да съм малко по сигурен по време на градско

Коментар

Евтини мигачи си купих от "Бабите" на бул. Иван Иванов между Симеон и Пиротска - 12V, 10W. Имат и релета за тях. От друга страна обаче пластмасата, в която влизат винтчетата, е крехка и не са много подходящи за често монтиране/демонтиране. Но пък са по 6 лв.

При Карчев в Суходол има едни "изостанали" за КТМ от много време. Взех 4 за по 15 лв. всеки. Останах с впечатлението, че цената не е твърда. По-здрави са от гореспоменатите, на гумено рамо, което се огъва, но дължината им 15-20 см. Също с крушки от по 10W.

За първия вид мигачи си купих "обувки" за контактите от Практикер на булеварда за Обеля, в сектора за автомобилни принадлежности.

Успех!

Коментар

От: Инсталиране/деинсталиране на мигачи на мотор?

Вчера бях в КАТ де сменям номера от врачански на софийски. Мотоциклета е ДРЗ 400 К. Първата ми среща беше с "механиците" или незнам как се наричат... Първото нещо, което ми казаха бе "Къде са му мигачите на тоя мотор?", после ме питаха "Какви са тия заварки?", а аз им казах "Ами какви са? Заварки...". Почнаха да човъркат с една отверка по заварките, явно си мислеха, че рамата е рязана и заварявана после... Отрпед на рамата има лепенка, на която пише, че мотора е предназначен за офроуд само и не може да се регистрира. Как я прочетоха нямам думи... "Дис вехикъл ис дизаинед онли фор оф да роад усе..." и т.н., и ми казаха "Аааа, тоя мотор е американски и не подлежи на регистрация..." Както и да е. Трябвало да дойде специалист да каже той. Е, въпросния "специалист" сигурно сега завършваше специалността си, защото се появи след... няма значение. Дойде, накараме да включа къси-дълги-габарит. Е, само късите работеха. Накрая ми каза "Окемлектовай го както си трябва - къси, дълги, габарит, мигачи и ела пак." Огледало съм сложил. Някой може ли да ми каже място, където да инсталират мигачи на ДРЗ 400 К и да оправят каквото не свети? Иначе си влиза мотора в халето на каналите и така... всичко си гледат. А, как се подкупва незнам... и не ме интересува.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X