Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki V-strom DL650 ABS 2013

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Suzuki V-strom DL650 ABS 2013

  Здравейте и благодаря за приемането ни в сайта! Не знам дали сте разисквали темата, която ще отворя. От скоро съм собственик на В-стром, като цяло мотора се държи много добре, но реших да сменя маслото и филтъра да съм спокоен. Забелязах, че на прозореца за нивото на маслото има нещо бяло, което пречи на видимостта. Когато отворих капачката да налеят новото масло ми направи още едно впечатление, има също нещо бяло, което ме води на мисълта,че е използвана добавка. Когато мотора работи и рарвия въпросната капачка духа доста сериозно. До колкото знам това се нарича подкартерно налягане и не е добре. Проблема ще да е сериозен. Има ли някой, който се е сблъсквал с това? Моля за съвет! Благодаря предварително!

 • #2
  От: Suzuki V-strom DL650 ABS 2013

  Това бялото се получава когато маслото се смеси с вода , в случая с охлаждащата течност. Възможните причини са , водна помпа , топлообменник , гарнитура , пукнатина в глава.

  Коментар


  • #3
   От: Suzuki V-strom DL650 ABS 2013

   Може да е конденз. Като смениш маслото и го покараш трябва да изчезне . Безаварийни километри.

   Коментар


   • #4
    От: Suzuki V-strom DL650 ABS 2013

    Е то и охладителна течност трябва да губи, ако смесва.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

    тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

    Коментар


    • #5
     От: Suzuki V-strom DL650 ABS 2013

     Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
     Е то и охладителна течност трябва да губи, ако смесва.
     Той казва , че е собственик от скоро , възможно е продавача да е източил всичкото бяло и да е налял ново масло. Може и да е отстранен проблема , но да не е промит двигателя , бялото си остава полепнало. Може и като са го мили да са го напълнили с вода. Аз казвам от какво се образува бялото , дори да губи малко охлаждаща течност , бялото първо се появява на споменатите от него места. Ако е конденз или проблема е отстранен , след ден -два каране бялото трябва да изчезне.

     Коментар


     • #6
      От: Suzuki V-strom DL650 ABS 2013

      Старото масло беше черно но не беше пресечено и нямаше признаци от контакт с вода. Аз също предполагам че може да е имало проблем но да е отстранен, защото не губи охладителна течност. Купих препарат за вътрешно почистване на двигателя и ще сменя отново маслото. Това което мен ме притеснява повече, е че когато развия тапата за добиване на маслото духа много! Излиза налягане, което ме води на мисълта за гарнитура на глава или сигменти.

      Коментар


      • #7
       От: Suzuki V-strom DL650 ABS 2013

       Аз също мисля, че мотора е имал проблем с охладителната система, но е отстранен, защото когато смених маслото то беше черно но чисто, нямаше бяло или втричено. Това което мен повече ме притеснява е, че когато развия капачката за доливане на масло от там духа при работещ мотор! Това според мен е подкартерно налягане и ме води на мисълта за гарнитура на някоя от главите или сигменти. Какво е вашето мнение?

       Коментар

       Активност за темата

       Свий

       В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

       Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

       Зареждам...
       X