Кое е най доброто масло за тази траялка.Помогнете на един новак.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Yamaha Xt225 Serow
Свий
X
-
До: Yamaha Xt225 Serow
Първоначално публикуван от veki Преглед на мнениеКое е най доброто масло за тази траялка.Помогнете на един новак.
Бате това ако е траялка то тогава аз сигорно съм Бойко Борисов ама още не съм разбрал.И ако въпреки всичко твърдиш че е траялка слагаи му М10Д и нема да се плашиш,щото може и да замеса на траялка от траялското масло.
П.п За маслото е маитап иди някаде дето продават масло за мотори и виж по каталог какво ще ти предложат.
-
До: Yamaha Xt225 Serow
Дъщеря ми кара същия,
Нищо кой знае колко специално не ти трябва - масло за четиритактов въздушно охладен мотоциклетен двигател. Аз му слагам Моторекс полусинтетика.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
От: До: Yamaha Xt225 Serow
Колеги, сигурно знаете ка да се ориентитам в означенията за буталата, кое за първи ремонт, втори и т.н. Как да позная/ако може преди да сваля старото/какво бутало да си поръчам, за да си го сменя, барабар със сегментите де? Попадам на сайтове с по няколко размери бутала, мисля са с 0.5 и с1.0 мм по-големи, но не съм сигурен. PISTON (0.50MM O/S) | AP- това е например единия вариант. Моля, ако някой се е блъскал с тая тема, да ме извини за некомпетентността, и да сподели челен опит. Благодаря
Коментар
-
Първоначално публикуван от Dundee-Ruse Преглед на мнениеКолеги, сигурно знаете ка да се ориентитам в означенията за буталата, кое за първи ремонт, втори и т.н. Как да позная/ако може преди да сваля старото/какво бутало да си поръчам, за да си го сменя, барабар със сегментите де?...
Размерите на буталата са с буквени означения - B, C, D ... Обикновено В размер е с 1 стотна по-голям диаметър от стандартното. Това е за цилиндри с никасилово покритие.
0.5мм O/S ще рече, че буталото е oversize (над заводския размер) с 0.5мм. Такова бутало се слага след престъргване на цилиндъра до необходимия размер. Прави се за цилиндри със стоманена или чугунена втулка. За цилиндри с никасил се прави ново покритие по новия размер.2010 CRF 250 R
Коментар
-
От: Yamaha Xt225 Serow
Тази Ямаха не е с никасил. Имам тука някъде работило бутало за такава. По спомен не е много износено. И други чаркове ми се търкалят в склада....0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Колеги, благодаря за информацията, надявах се да имам необходимите за смяна части, когато отворя двигателя, но май ще е по-добре първо да видя за какво става дума, и тогава.
Ще се възползвам от предложението на Ж.Нешев, и ще звънна когато разглобя мотора.
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Daniel/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар