Здравейте, колеги. Преди време бях дочул, че колеги слагат минимално количество масло (около 40г. на резервоар или нещо такова..) в бензина с цел да се подобри компресията и евентуално да се намали горенето на маслото в двигателя. Също съм чувал, че слагат и рециново масло. Ако може да ми обясните дали това е добре са мотора, също положителните и отрицателните страни .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Свий
X
-
Re: Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Хе, това не го бях чувал досега, ма няма лошо щом има някой мераклия да му цапа свещи постоянно. Пък тоя двигател, ако е толкова издухан, че да му наливаш масло постоянно ДОРИ и в бензина, кой знае каква гробница трябва да е колата...
-
От: Re: Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеХе, това не го бях чувал досега, ма няма лошо щом има някой мераклия да му цапа свещи постоянно. Пък тоя двигател, ако е толкова издухан, че да му наливаш масло постоянно ДОРИ и в бензина, кой знае каква гробница трябва да е колата...Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
"Mud Angels" Stara Zagora
Коментар
-
От: Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Не е ясно как ще минава маслото през бензиновия филтър.
Възможно е да се получат отлагания по пътя на бензина. Например в системата за изтегляне на бензиновите пари. Или системата за връщане на излишното гориво в резервоара.
Как ще се държат инжекторите при наличие на масло в бензина.
Разпръскването в цилиндрите дали ще бъде същото както при чист бензин.
За тия въпроси се сещам - отговорите - от теб. Ако решиш да пробваш може да споделиш опит.
Все пак зависи какъв е двигателят.
Виждам че се целиш в по-добра компресия и намаляване разхода на масло.
За компресия - добри или нови сегменти. Евентуално бутала следващ ремонтен размер. Маслото - вместо да го наливаш в картера искаш да го наливаш в бензина.
Конструкторите на двигатели разделят бензина от маслото, сигурно имат сериозни причини за това. Изключваме двутактовите.
Все пак ако ти е интересно не се отказвай. Може да измислиш нещо което всички са сигурни че не е възможно.
Коментар
-
Re: От: Re: Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнениеХа-ха-ха то ако от 40 грама масло на цял резервоар цапа свещи двутактовите двигатели как ли работят като на тях се слага по 20-25гр. на литър бензин?
Коментар
-
При 4Т аз не виждам смисъл. Няма логика да смазваме цилиндъра при положение, че под сегментите се плиска масло навсякъде и ако си има добър хонинг...... маслото ще остане и над сегмента. Смисъл има при дизел, там горивото смазва горивната уредба.EXC TPI 2019
Коментар
-
На четиритактов бензинов няма никакъв смисъл да се слага масло в бензина. Ако двигателя си е добър само ще си създадеш евентуален проблем + пушилка отзад. Ако пък е износен той ще си гори доволно масло от двигателя та за какво да го сипваш и в горивото, не че с масло ще вдигнеш компресията. За това си има други добавки с които да изкараш един сезон докато се скапе ДВГ окончателно. Пробвал съм го. Имах на времето Рено 18 дизел,дърта и загубила компресия машина.Зимата нямаше палене при температури под +5гр. Сложих и от американската добавка и изкара една зима, като палеше до към -12гр. На следващото лято ДВГ-то вече не ставаше за нищо от износване. Ремонта щеше да струва над 1000лв и го зарязах на вторичните. За 1000лв си взех една Рено5 и го карах няколко години преди да го продам пак за толкова , но с газова.
Та за маслото беше думата, напълно безсмислено ще да е.
Коментар
-
Двигателя е на ендуро, което асфалт не е виждало. На офроуд каквото и да го правиш ще ти гори масълце. Спестявай от закуските за нови сегменти ( и дано да е само това).Не карай по-бързо от своя ангел-хранител!
Коментар
-
Аз винаги използвам омасления който ми хартисва от резачката. Е така, да не седи омаслен с месеци, а с мотора го горя на момента
Случвало ми се е да карам и с изцяло "двутактова смес" 1:50.
Гори си спокоино. Не съм усетил нито положителни нито отрицателни ефекти.
Ако се използва постоянно обаче не знам как ще е... вероятно ще се появят повече нагар и отлагания.
Коментар
-
От: Re: От: Re: Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеТой е написал "някакво минимално количество" е незнам колко е това "минимално". Спокойно може да е и литър/резервоар...
Здравейте, колеги. Преди време бях дочул, че колеги слагат минимално количество масло (около 40г. на резервоар или нещо такова..) в бензина с цел да се подобри компресията и евентуално да се намали горенето на маслото в двигателя.Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
"Mud Angels" Stara Zagora
Коментар
-
Според мен от 30-40 гр на литър няма да има никакви негативни последници. Хубавото масло се разтваря напълно в бензина. Друг е въпроса дали ще има някакви позитивни последици. както казаха колегите ако двигателя е читав, подобна интервенция е ненужна. За дизелите съм чувал за подобно нещо, там идеята е да се смазват дюзите и ГНП-то.Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
Коментар
-
Аз на хондата 600 хл-а съм я карал с двутактова смес за резачка понеже беше останала от резачката към 3 литра и си ги изгоря без проблем без пушеци и т.н.
И аз мисля ,че за 1 каране няма проблем,но при повече ще станат някой излишни нагари...
А по твоя въпрос не мога да стопля защо искаш да подобриш компресията.?
Коментар
-
Ама весела темичка. Има логика да вдигне компресията бе хора, за сметка на нагара в горивната камера. И износването ще редуцира. Мазане си е все пак. И ауспуха ще позатлачи та по-тих ще стане. Виждам само два минуса в цялата работа. Маслото е по-скъпо от бензина и смърди повече. И още нещо се сещам - ще свали октановото число.
0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнениеaleks_ma, възможно ли е дадеш малко повече информация, за този мотор (двигател)... Марка, модел, куб....защо искаш да му доливаш масло в бензина и т.н? Искаш да подобряваш компресия ли? Сподели повече информация.Балкан 50--->Минск 125--->Кавазаки КЛХ 250---> Beta RR 525 Factory 2009
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар