Здравейте, колеги. Преди време бях дочул, че колеги слагат минимално количество масло (около 40г. на резервоар или нещо такова..) в бензина с цел да се подобри компресията и евентуално да се намали горенето на маслото в двигателя. Също съм чувал, че слагат и рециново масло. Ако може да ми обясните дали това е добре са мотора, също положителните и отрицателните страни .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Свий
X
-
Re: Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Хе, това не го бях чувал досега, ма няма лошо щом има някой мераклия да му цапа свещи постоянно. Пък тоя двигател, ако е толкова издухан, че да му наливаш масло постоянно ДОРИ и в бензина, кой знае каква гробница трябва да е колата...
-
От: Re: Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Ха-ха-ха то ако от 40 грама масло на цял резервоар цапа свещи двутактовите двигатели как ли работят като на тях се слага по 20-25гр. на литър бензин?Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеХе, това не го бях чувал досега, ма няма лошо щом има някой мераклия да му цапа свещи постоянно. Пък тоя двигател, ако е толкова издухан, че да му наливаш масло постоянно ДОРИ и в бензина, кой знае каква гробница трябва да е колата...Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
"Mud Angels" Stara Zagora
Коментар
-
От: Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Не е ясно как ще минава маслото през бензиновия филтър.
Възможно е да се получат отлагания по пътя на бензина. Например в системата за изтегляне на бензиновите пари. Или системата за връщане на излишното гориво в резервоара.
Как ще се държат инжекторите при наличие на масло в бензина.
Разпръскването в цилиндрите дали ще бъде същото както при чист бензин.
За тия въпроси се сещам - отговорите - от теб. Ако решиш да пробваш може да споделиш опит.
Все пак зависи какъв е двигателят.
Виждам че се целиш в по-добра компресия и намаляване разхода на масло.
За компресия - добри или нови сегменти. Евентуално бутала следващ ремонтен размер. Маслото - вместо да го наливаш в картера искаш да го наливаш в бензина.
Конструкторите на двигатели разделят бензина от маслото, сигурно имат сериозни причини за това. Изключваме двутактовите.
Все пак ако ти е интересно не се отказвай. Може да измислиш нещо което всички са сигурни че не е възможно.
Коментар
-
Re: От: Re: Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Той е написал "някакво минимално количество" е незнам колко е това "минимално". Спокойно може да е и литър/резервоар...Първоначално публикуван от SaTaNaTa_83_stz Преглед на мнениеХа-ха-ха то ако от 40 грама масло на цял резервоар цапа свещи двутактовите двигатели как ли работят като на тях се слага по 20-25гр. на литър бензин?
Коментар
-
При 4Т аз не виждам смисъл. Няма логика да смазваме цилиндъра при положение, че под сегментите се плиска масло навсякъде и ако си има добър хонинг...... маслото ще остане и над сегмента. Смисъл има при дизел, там горивото смазва горивната уредба.EXC TPI 2019
Коментар
-
На четиритактов бензинов няма никакъв смисъл да се слага масло в бензина. Ако двигателя си е добър само ще си създадеш евентуален проблем + пушилка отзад. Ако пък е износен той ще си гори доволно масло от двигателя та за какво да го сипваш и в горивото, не че с масло ще вдигнеш компресията. За това си има други добавки с които да изкараш един сезон докато се скапе ДВГ окончателно. Пробвал съм го. Имах на времето Рено 18 дизел,дърта и загубила компресия машина.Зимата нямаше палене при температури под +5гр. Сложих и от американската добавка и изкара една зима, като палеше до към -12гр. На следващото лято ДВГ-то вече не ставаше за нищо от износване. Ремонта щеше да струва над 1000лв и го зарязах на вторичните. За 1000лв си взех една Рено5 и го карах няколко години преди да го продам пак за толкова , но с газова.
Та за маслото беше думата, напълно безсмислено ще да е.
Коментар
-
Двигателя е на ендуро, което асфалт не е виждало. На офроуд каквото и да го правиш ще ти гори масълце. Спестявай от закуските за нови сегменти ( и дано да е само това).Не карай по-бързо от своя ангел-хранител!
Коментар
-
Аз винаги използвам омасления който ми хартисва от резачката. Е така, да не седи омаслен с месеци, а с мотора го горя на момента
Случвало ми се е да карам и с изцяло "двутактова смес" 1:50.
Гори си спокоино. Не съм усетил нито положителни нито отрицателни ефекти.
Ако се използва постоянно обаче не знам как ще е... вероятно ще се появят повече нагар и отлагания.
Коментар
-
От: Re: От: Re: Масло в бензина на 4-тактов мотор ???
Чети какво пишат хората ето ти негов цитат:Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнениеТой е написал "някакво минимално количество" е незнам колко е това "минимално". Спокойно може да е и литър/резервоар...
Здравейте, колеги. Преди време бях дочул, че колеги слагат минимално количество масло (около 40г. на резервоар или нещо такова..) в бензина с цел да се подобри компресията и евентуално да се намали горенето на маслото в двигателя.Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
"Mud Angels" Stara Zagora
Коментар
-
Според мен от 30-40 гр на литър няма да има никакви негативни последници. Хубавото масло се разтваря напълно в бензина. Друг е въпроса дали ще има някакви позитивни последици. както казаха колегите ако двигателя е читав, подобна интервенция е ненужна. За дизелите съм чувал за подобно нещо, там идеята е да се смазват дюзите и ГНП-то.Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007
Коментар
-
Аз на хондата 600 хл-а съм я карал с двутактова смес за резачка понеже беше останала от резачката към 3 литра и си ги изгоря без проблем без пушеци и т.н.
И аз мисля ,че за 1 каране няма проблем,но при повече ще станат някой излишни нагари...
А по твоя въпрос не мога да стопля защо искаш да подобриш компресията.?
Коментар
-
Ама весела темичка. Има логика да вдигне компресията бе хора, за сметка на нагара в горивната камера. И износването ще редуцира. Мазане си е все пак. И ауспуха ще позатлачи та по-тих ще стане. Виждам само два минуса в цялата работа. Маслото е по-скъпо от бензина и смърди повече. И още нещо се сещам - ще свали октановото число.
0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Ами нямам намерения да експерементирам, но просто бях дочул .....затова ми стана интересно и исках по-опитни колеги да изкажат мнениеПървоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнениеaleks_ma, възможно ли е дадеш малко повече информация, за този мотор (двигател)... Марка, модел, куб....защо искаш да му доливаш масло в бензина и т.н? Искаш да подобряваш компресия ли? Сподели повече информация.
Балкан 50--->Минск 125--->Кавазаки КЛХ 250---> Beta RR 525 Factory 2009
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар