Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прилагал ли е някой подобна идея-LPG на мотоциклет!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прилагал ли е някой подобна идея-LPG на мотоциклет!

Може би,ще прозвучи налудничево,но пък какви ли не идеи 'направи си сам' са реализирани в форума!Та,дали някой от вас,е поставял газово устройство на мотоциклет?На теория,не би трябвало да има никакви проблеми,ако мотора е 4-тактов и има водно охлаждане(и с карбуратор,примерно).Но,на практика какво ще се получи,и как ще се държи двигателя като цяло,е друга бира!Въобще,правил ли е някой това упражнение,дори от едното любопитство?

P.S-коментарите от рода на:'ти измисли топлата вода','знаеш ли каква бомба слагаш под з....ка си' и 'не си добре',може да ги спестите.Благодаря!

От: Прилагал ли е някой подобна идея-LPG на мотоциклет!

Имам познат който е слагал на Honda CX500 но не мога да дам повече подробности освен че газовата бутилка беше туристическа такава.

Коментар

Виждал съм такъв на живо,значи може!! Подробности обаче,не мога да дам!
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Ето снимка на Хонда-та

Коментар

В този и вид, според мен, си е доста рисково да я кара човек.
          За спорта може, но при ниския разход на бензин, мотора на бензин си е добре.

Коментар

Първоначално публикуван от hellmachine Преглед на мнение
            Ето снимка на Хонда-та

Отзиви някакви,може ли да се получат,и кое как е направено?

Коментар

Все се каня да сложа една 15л бутилка в куфара на СТенерето
              Няма нищо сложно, но ако не разбираш от газови уредби, намери някой който разбира.

Коментар

Слагани са и на скутери и на моторни лодки и на мотокари. И не е задължително да е с карбуратори и водно охлаждане. Повечето аргументи против при монтажа на мотоциклет не би трябвало да са свързани с безопасност обаче. Доколкото в повечето мотоциклети се търси минимално тегло при максимална мощност, а пък и двете се прецакват - там е заровено кучето. Иначе един приятел се беше вманиачил и искаше да му монтирам пиролизна инсталация в коша на Урала та да си кара на дръвца. Дори и това е осъществимо технически на теория .
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

На газ съм правил какво ли не,генератори,лодка,въздухари един куп,но при тази цена на бенза и аз се замислям отскоро за мойто тенере и май мисля да го почвам.Преди години правих патрулката Лада 2105 на газ,някой им беше дал спонсорство на полицаите АГУ с много интерсен изпарител беше с големината на голяма кутия пастет.Караха я повече от 5-6 години ,и за това време само един път идваха да им видя оборотите,че техен колега е бил скопявал и вярно е беше скопил.
                  Ако започна нещо ще подавам инфо по -темата.
                  Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Преди десетина години най добрия майстор на газови уредби в нашия край Боци лафа от Кнежа беше сложил газова уредба на един Балкан 250
                    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Най-малките изпарители за които знам, са на Бедини, но за съжаление не мога да намеря откъде да си купя. И вносителя ми продава от 2 години и все няма.
                      Ходих да меря бутилки, 15л идеално пасва в Максията и остава половин куфар за багаж. Мисля да я направя с бърза връзка, за да мога да свалям куфара когато се наложи. Бутилката тежи около 5кг, а куфара перманентно е пълен с поне толоква. Като тръгна на път, става към 20кг, така че няма да има проблеми с теглото. Все пак си мисля да усиля стойките, че те са слабото място.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1120378 (Large).JPG
Прегледи:1
Размер:72.8 КБ
ID:5359066

Коментар

Моята моторетка е скутер с малка кубатура-150сс,водно охлаждане,4-такта,карбуратор,място под седалката-бол!.Очаквам,да се включите с коментар от рода на:'То ти харчи 3/100,ти газова ще му слагаш'!Е,какво лошо има при положение,че имам нов изпарител(електрически,купих го преди време от познат,и си стой в кутията)и бутилка (туристическа-5л.),само ключе ми трябва и клапан с тръбички.Колкото до мощността,не ме притеснява толкова-не съм състезател,само да ме вози до село и обратно-120км,че с витарката,(като почна да си ходя през 2-3 дни),ще ми излезе доста скъпо!По-ме интересува,как ще стане свързването - дали директно в карбуратора някъде ще се прави отвор,или по пътя на въздушният ф-р някъде?

Коментар

Преди време мой приятел си купи от Англия, атв Ямаха Гризли 660 с Газова уредба, по спомен беше променена предната броня и там беше бутилката, изпарителя много малък и включен в охладителната система и преди карбуратора с дюза. Дори мисля че изпарителя, още стои при майстора дето я сваля...

Коментар

В газ сервиза кадето ходя собственика кара Сузуки Бъргман 650 с газов инжекцион . Скутера е двуцилиндров четиритактов инжекцион, пали си на бензин като стигне работна температура автоматично минава на газ. Бутилката (15литра) и пълначката са под седалката , на ключето отчита и количеството газ в бутилката . Скутера работи и върви перфектно на газ и външно по нищо не си личи че е газифициран .
                            Николай Георгиев 0+
                            тел.0887357722

Коментар

Това, което аз съм виждал: на малки скутери (50-100куб. см) хич и не им свързват отопление на изпарителите. При такава малка консумация на газ лятната жега топли изпарителя достатъчно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X