Още първия път когато запалих мотора ниските обороти бяха доста нестабилни - ту ниски , ту високи.След няколко излизания нещата станаха още по-зле - в даден момент мотора гасне или държи оборотите много високи.Свалих карбуратора почистих го , продухах го , погледнахме жигльора, който е същия номер както в менюала на мотора , като ми направи впечатление , че болта от който се регулира сместа беше завит почти докрай.Реших , че това е бил проблема , но уви.Сглобих карбуратора наново и болта за сместа го развих на 2,5 оборота(чувал съм , че трябва да е горе-долу там) , но мотора палеше само с дръпнато топло палене и смукачане оказваше никакво влияние.Навих го докрай и започнах с пробите.При навит докрай мотора гърмеше през аспуха и смукача оказваше голямо влияние(вдигаше оборотите) - сместа според мен беше много бедна.Започнах да развивам по малко и стигнах до около половин оборот където мотора пали лесно не гърми през аспуха , навих няколко оборота на врътката за ниските обороти , но пак работи неустойчиво.При рязко подаване на газ се форсира нормално , но след това оборотите падат много бавно и пак работи с променливи обороти.
Крака ме боли от ритане и проби , ако някой има идея да казва , че в момента точно нямам възможност да ходя на майстор.
Крака ме боли от ритане и проби , ако някой има идея да казва , че в момента точно нямам възможност да ходя на майстор.
Коментар