Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за обслужване на КДХ 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за обслужване на КДХ 125

Здравейте коеги да се похваля, че от китаиката зонгшен 250 минах на две колела. Днес капарирах едно кавазаки КДХ 125 1998 година е по документи моторчето, но имам няколко въпроса.
    За да му направя една пълна профилактиме ме интересуват следните неща:
    1. Препоръчайте ми масло за бензина.
    2. Масло за двигателя
    3. АТВ-то имаше гресьорки на места където трябваше да се гресира мотора има ли такива места и на колко време трябва да се гресират ако има.
    4.Препоръчайте ми свещ. Тази си работи много добре, но искам да си купя една резервна да имам в раницата.
    Има ли нещо друго, което трябва да знам като профилактични прегледи и ремонти. На колко време и какво трябва да проверявам. И въобще всичко, което се сетите.

Благодаря предварително.

До: Въпрос за обслужване на КДХ 125

Значи колега моторчето си е супер.
    За Масло в бензина няма смисал от скъпо масло.Супер ще ти е полусинтетика.А може и пълна която е около 25-26лв.В България се карат много масла Кастрол,Мотул,Деникол.Гледай на маслото да има API TC JACO FD и да е с доказан произход.Слагай по 30мл/1л бензин.
    Масло за двигателя бих ти препоръчал 10w40 за сега.Марката си я избери ти.
    Гресьорки би трябвало да има на линковете(кокалите) там редовно си проверявай и най-малко смазвай лагерите.
    Свеща за мотора ти е NGK BR8ES.
    Дано съм ти бил полезен.На Този мотор горе доло на един сезон може да му смениш бутало.
    Поздрави !!!

Коментар

обтягане на веригата

Здравейте искам да пипитам следното. Вчера обтегнах веригата на мотора КДХ 125. Разхлабих гаиката, обтегнах от двете стран от 4-та степен на 6-та и затегнах. Хлабината на веригата я оставих приблизително 60мм, както го дават. Но ми казаха,че трябвало да се премести и спирачния апарат след това. Вярно ли е, че се , мести и спирачния апарат той не се ли мести със задната гума и спирачния диск. И ако трябва как да разбера колко точно да го преместя.

Коментар

До: Въпрос за обслужване на КДХ 125

Попринцип не трябва да се мести спичачния апарат.
        На твоя мотор незнам как е.
        Виж как накладките са легнали върху диска.
        Ако са както обикновенно няма смисал да го местиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X