Колеги помогнете.Мотора върви до 7000 об. и след това забива.Пробвах всичко за което се сещам и няма промяна.При обогатяване и обедняване на сместа проблема остава.Клапите пред карбуратора са нови карбонови.клапата на испускателния отвор съм я блокирал на отворено положение.На място се форсира но движение след 7000 започва да върви на тласъци и забива.Буталото сегмента и всички семеринги за нови.Възможно ли е проблема да е в ЦДИ модула.Благодаря ви предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моля помогнете!Проблем с CAGIVA MITO 125
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
От: Моля помогнете!Проблем с CAGIVA MITO 125
Аз много , много не разбирам , нооо какво означава ''блокирал съм клапата на отворено положение'' ?!?!
То тая клапа си има начин за настройка и сама трябва да отваря и затваря за да върви мотора както трябва, а не да бъде ''блокирана'' на някакво положение...
Не знам нека другите да споделят също, но при така описаните симптоми , вземи си погледни клапата, ''отблокираи'' я , и я настрой както трябва според мануал
Успех!Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!
-
От: Моля помогнете!Проблем с CAGIVA MITO 125
Според мен, тая клапа не трябва да се законтря така , тя затова е направена да отваря и затваря в определен диапазон от обороти! Хората дето са я сложи не са прости, ако е трябвало да я законтрят, защо въобще са я слагали ?!?!
Другото което е , бензин , проверил ли си дали има доволно количество бензин? Ами ток ? Да не е запушен карбуратора, кранче на резервоар , цедка на резервоара за бензина , ако има такава разбира се !
Другото , което е по-лошо е да е електрониката ! Тук по Петрич-ко имаше една Каджива Мито 125, която беше с гореспоменатите проблеми - не можеше да влезе в оборот! Оказа се ,че електрониката е сдала багажа , но как да го провериш това - нямам идея , нека колегите дето разбират да кажат !
П.п проверил ли си как е буталото и каква компресия има ? Това ти го пиша , защото на моя мотор Ямаха ТДР 125 , когато ми се счупи едната пъпка/чоп/ на буталото дето играе ролята на стопер за сегмента / да не се върти/ , мотора спря да влиза в оборот !! 5-6000К оборота и до там !
Отворих, видях ,че буталото е заминало / добре ,че не станаха по-големи поразии/ , смених буталото и газ. А и си прегледай настройката на карбуратора, много е вероятно и от него да идва проблемаЗнаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар