Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Симсон Въпрсочета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Симсон Въпрсочета

Здравейте, нов съм във форума. Имам симсон S51 мисля така беше трябва пак да видя ....Въпроса ми е: Има ли смисъл да се опитам да го накарам да върви повече, като сменя въздушния филтър с спортен, мисля да сменя и ауспуха също със спортен, по нататък, ако имам капитал искам да сменя карбуратор (незнам какъв да сложа) и цилиндър от тези 70 кубиковите. Та въпроса е да ми кажете има ли смисъл от нещата, които искам да сменя ще се намери някой да каже ''смени мотора'', ама нашите не дават.... В прочем аз съм на 15.....Мотора ми трябва за гората, затова ми трябва повече мощ, ако имах възможност щях да си купя крос 125 2Т...Просто не мога да обедя майка ми за друг мотор тъй като нямам книжка ....

П.С. Ако има подобни теми в форума моля да ме извините, но не ги намирам.И се нядявам, че съм оцелил мястото на темата....

От: Симсон Въпрсочета

Доколкото си спомням 51-цата беше най-сполучливата модификация на Симсон. С 4 предавки май е само той. Като искаш повече мощност за гората сменяй пиньони и си остави моторчето в оригинален вид. Мощност можеш да му добавиш по няколко начина, включително с увеличаване на работния обем. След като ти е омаляло обаче - време е за подмяна на моторетката. Догодина ще си на 16 - търси друг мотор и не съсипвай класиката.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
      Доколкото си спомням 51-цата беше най-сполучливата модификация на Симсон. С 4 предавки май е само той. Като искаш повече мощност за гората сменяй пиньони и си остави моторчето в оригинален вид. Мощност можеш да му добавиш по няколко начина, включително с увеличаване на работния обем. След като ти е омаляло обаче - време е за подмяна на моторетката. Догодина ще си на 16 - търси друг мотор и не съсипвай класиката.
      Извинявам се за грешката, моторчето е S51B с 3 скорости. Знам, че ми трябва друг мотор, но не мога да Убедя майка ми за друг мотор. Казвам й, че не ми трябва книжка за мотора, нали ще го карам само в гората. Тя ми вика, за какво ти е тогава, какво ще правиш в гората......
      Сега по темата, гледам има спортни ауспуси за 51 кубика цилиндър. Сигурно има и за 70, ако сложа от 70, за да може по-късно, ако сменя цилиндъра да не купувам още един, двигателя както е сега 51 кубика, ще върви ли нормално с по-голям ауспух?

П.С. В прочем аз съм от Град Тополовград, Хасковско. Да не би във форума да има хора от Тополовград?
      Последно редактирано от basko3; 06-11-11, 16:31. Причина: Правопис и пунктуация!

Коментар

Преди доста време преглеждах цените за такова и бяха неестествено скъпи. Предполагам защото е позната простичка и икономична моторетка. Каквото и да пипнеш ще прецакаш нещо от тези качества и продажната му цена ще падне. Иначе начини за вдигане на мощност има. Почети повечко и ще си избереш твоя. Аз пак казвам - не си струва.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Re: Симсон Въпрсочета

Пипват се малко цилиндърът и главата. Моторетката почва да върви повече и вече има кратък, но вълнуващ живот.
          Общо взето, няма особен смисъл от това и подкрепям Жоро в съвета му да не съсипваш хубавата моторетка.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
            Преди доста време преглеждах цените за такова и бяха неестествено скъпи. Предполагам защото е позната простичка и икономична моторетка. Каквото и да пипнеш ще прецакаш нещо от тези качества и продажната му цена ще падне. Иначе начини за вдигане на мощност има. Почети повечко и ще си избереш твоя. Аз пак казвам - не си струва.
            Мотора няма да се продава на баща ми е, той като гледам не иска да го продава .... Еми най-простичките неща, които мога да му направя смяна на филтъра и на ауспуха и това е.

Коментар

Моето мнение е до не го съсипваш.
              Просто опитай с по високо октаново гориво .

Коментар

Аз много не разбирам от горива, като А98 ли имаш предвид?

Коментар

Първоначално публикуван от basko3 Преглед на мнение
                  Аз много не разбирам от горива, като А98 ли имаш предвид?
                  И ракетно гориво да му налееш, ще върви колкото върви. Моят съвет е да се научиш да го управляваш до съвършенство в този му вид и да не го съсипваш, защото ще съжаляваш.
                  Когато му дойде времето ще си вземеш по-мощен мотор. Не искай от хайванчето това, което то не може да ти даде.
                  Симсончето е истинска моторетка, за разлика от сегашните мотопеди, силно наподобяващи тоалетна чиния.
                  Успех!
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Добре, ще пипна само зъбчатките и това е да катери малко по добре ....
                    Искам да попитам частите в този сайт http://www.motorbike-bg.com качествени ли са за симсон говоря....
                    Последно редактирано от basko3; 08-11-11, 14:35.

Коментар

Извинявам се, ама не мога да коригирам горния пост... С колко зъба да намаля предната зъбчатка, аз мислех ако има 13 зъба предна и 37 задна направо комплект. Сега са 15 предна и 35 задна... А и задната ми е в трагично състояние трябва да се сменя .....

Коментар

Е това почти никой не може да ти каже. Въпрос на вкус и желание. Смятай предавателни числа ...... Включвам се само да подсетя , че заедно с пиньоните трябва да смениш и веригата. Старата верига ще съсипе новите пиньони.
                        0888932647

Коментар

Няма стара верига, аз я скъсах Ще купувам зъбаци и верига, старата нещо се беше поразтегнала накрая я стегнах доста и реших да врътна малко мотора и я скъсах...

Коментар

Първоначално публикуван от basko3 Преглед на мнение
                            Няма стара верига, аз я скъсах Ще купувам зъбаци и верига, старата нещо се беше поразтегнала накрая я стегнах доста и реших да врътна малко мотора и я скъсах...
                            А дали преди да я стягаш "доста" попрочете някъде /например тука/ колко и как се натяга верига?
                            0888932647

Коментар

Не, не съм прочел, като работеше моторчето не бях намерил още този форум. Трябва да потърся темата, а ако някой я постне тука няма да му се сърдя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X