Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mнението ви за двигател от MZ ES 150/1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mнението ви за двигател от MZ ES 150/1

Нов съм, здравеите на всички
    В момента карам самоделна машина която си сглобих сам за около 2 седмици, резервоар от някакво SUZUKI рама от МOTORI MINARELLI седалката незнам от какво е, двигател от Балкан 75, каплите са от ендуро 18"/21" с таралежки. Максималната му скорост е 50\60km\h. Общо взето получи се лек и пъргав бавен мотор Обаче доиде и проблемаа, когато го вкарам в калта не ще да варви просто му е слаб двигателя.
    Та въпросът ми е двигателя от MZ ES 150 от 1969г ще ми свърши ли някаква работа?
    Чета из нета че е 10.5кс и разхода му бил голям а моят е 9.5кс и с 10лв се возя около 15часа из гората.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.JPG
Прегледи:1
Размер:61.1 КБ
ID:5942393

От: Mнениетови за двигател от MZ ES 150/1

Какжа е разликата с ЕТЗ 150

Коментар

Голяма.
      ЕТЗ е много по-добро.
      Yamaha WR 200

Коментар

Много по добро в какъв смисаъл?
        Интересува ме колко е здрав, какъв разход дава, пъргав ли е и има ли смисъл от него

Коментар

Първоначално публикуван от GU6TERA Преглед на мнение
          Много по добро в какъв смисаъл?
          Интересува ме колко е здрав, какъв разход дава, пъргав ли е и има ли смисъл от него
          В добрия смисъл.
          Първо е два пъти повече като кб.см. следователно върви много повече, второ по-здрав и трето- има смисъл от него.
          Yamaha WR 200

Коментар

Е нали и джата са 150к. говоря за МZ ETZ150 и MZ EZ150
            EZ150 варвят по 100лв
            А ЕТZ-то kаква им е цената и от каде мога да се здобия ?
            Сравняваме този двигател

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0589_resize.JPG
Прегледи:1
Размер:305.8 КБ
ID:5307055

с ЕТZ то

Коментар

Карах и двата по няколко години.
              ЕТЗ-то е много по-пъргаво,5 скорости и съвременна 12 волтова инсталация с електронно запалване.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от GU6TERA Преглед на мнение
                Е нали и джата са 150к. говоря за МZ ETZ150 и MZ EZ150
                EZ150 варвят по 100лв
                А ЕТZ-то kаква им е цената и от каде мога да се здобия ?
                Сравняваме този двигател

[ATTACH=CONFIG]367400[/ATTACH]

с ЕТZ то
                Колега, първо говориш за Балкан 75 и помислих, че сравняваш ETZ с Балкан!
                Не знам от кАде можеш да се Здобиеш с двигател от EZ 150, понеже такива няма.
                Това от снимката е двигател MZ ES 150. За здравина не мога да кажа кой е по-здрав, но ETZ ще върви малко повече!
                Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
                  Колега, първо говориш за Балкан 75 и помислих, че сравняваш ETZ с Балкан!
                  Не знам от кАде можеш да се Здобиеш с двигател от EZ 150, понеже такива няма.
                  Това от снимката е двигател MZ ES 150. За здравина не мога да кажа кой е по-здрав, но ETZ ще върви малко повече!
                  Двигателя на снимката е ТS150,ЕS150 е трофи със лодка предница.Има двигатели на ЕТZ150 просто трябва повече търсене защото все още си вървят и то доста добре,двигателя на ETZ150 е на светлинни години пред останалите модели на МZ,и за здравина и за вървене,още един много голям плюс за да смениш семери на колянов вал не се цепи двигател.

Коментар

Благодаря за инфото.
                    Отказжам се от соц машините, ще минажам на нещо по съвременно

Коментар

Етз 150 е може би най здравия двигател от серията етз естествено е по-пъргав от ес150 по лек и няма гадния проблем с касетата както другите понеже е с ангренажна верига.
                      Ако имаш много кинти за подръжка мини на нещо ново това е по добрия вариант.
                      Поздрави
                      Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Никой МЗ няма проблем "гаден" с касетата докато е девствен и не е попаднал на тукашен "майстор". Това , че на теб се е случило някой Майстор да го е ремонтирал преди да му извадят ръцете от задника е лично твой проблем. Не си вади погрешни изводи и не поставяй под общ знаменател неща , в които не си сигурен !

Коментар

От: Mнението ви за двигател от MZ ES 150/1

Колега членувам и в друг форум специално за тази марка и на всеки втори му се получава това иначе уважавам мнението ти си прав и за майсторите.Например моя още държи а знаете каква дупка беше издълбана във вала за шпонка,просто си има тънкости и трябва кадърен човек с инструмент да го пипне.
                          Поздрави

Коментар

Първият ми лично мой мотор беше МЗ ЕТЗ 150 . Взех го 1992 година , като преди това се бях доста захласнал по балканчетата. Карах го година и половина. Врътнах му 25 000 км почти без проблемно(катастрофа хубава). След това се започна сагата 251. Поне 20 съм сменил. ТС 250 също 2-3 броя. Най-новият ми мотоциклет беше 251 на 600 км - почти нов. Имаше даже червена оригинална грес по пружините на задните амортесьори. Само на 2 екземпяра от 251 съм навъртял над 40 000 км , като на единият направих 18 000 км за 6 месеца. Стартови отсечки и максимални скорости се правеха ежедневно и еженощно. С никой не съм имал "проблем" с касетата.

Коментар

Супер малко хора могат да се похвалят с такъв опит с немските машини.Да те попитам като е бил по новичък стрелката на оборотомера и километража трепка ли яко или е като на колите.
                              Също ми е интересно какъв разход ти даваха моторетките?
                              Сори за спама по темата ама колегата вече си е направил изводите ако има проблем модовете да изтрият спама.
                              Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X