Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Регистрация

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #31
  От: За Регистрация

  Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
  Собственика по талон,или пълномощно/нотариално заверено/,
  нищо друго не върши работа!Така мисля аз,и няма да си купя нещо с хвърчащи листи!
  Това си е твой проблем, но какво общо има с питането?
  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

  Коментар


  • #32
   От: За Регистрация

   Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
   Собственик е ЕДИНСТВЕНО този вписан в талона (в случая софийската фирма). Този, който в момента го управлява, ако има договор (то тогава той е собственик) да си го прехвърли на себеси, а след това да го продава. Никакви хвърчащи листа не вършат работа, тъй като най-вероятно мотоциклетът е запориран.
   Какво не разбрахте от това?
   А,че съм имал такива проблеми е друг въпрос.
   .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
   Киа спортаж2000тди 98г
   Ауди А3 1.9ТДИ
   Каравана Аdria 390Q

   Коментар


   • #33
    От: За Регистрация

    Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
    Какво не разбрахте от това?
    А,че съм имал такива проблеми е друг въпрос.
    Аз разбрах. Ти какво разбра от питането в първия пост? Някой да е искал да придобива собственост върху мотора?
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

    Коментар


    • #34
     От: За Регистрация

     Едно МПС, може да се прехвърли неогграничен брой пъти от неговия собственик по договор. Не по талон. Виждам, че смесвате двете неща. Регистрацията на МПС е само едно административно задължение на собственика, което той ако не изпълни ще го глобят и до там. Този който е закупил МПС и не го е регистрирал на негово име, пак си е собственик въз основа на договора и може да го продаде на друг човек без никакъв проблем. Този друг човек, също може да не изпълни задължението си да го регистрира, и да го продаде на трети и така неограничен брой пъти. Писменият договор е документа, който те прави собственик, не регистрацията в КАТ. За да имат всички тези сделки сила, трябва изискването за форма да е спазено. Писмен договор с нотариална заверка (без тези под 300 кубика). Регистрацията няма нищо общо.
     Що се отнася до питането, не тази декларация, която ти предлагат да попълниш няма да има никакъв ефект. Този мотор, който е на фирма, може да се продаде само от управителя на фирмата, прокурист, или друго лице с изрично пълномощно издадено от управителя или органа на фирмата, за продажба на МПС-то. При всички останали случай продажбата ще е недействителна независимо, че е направена пред нотариус и е с писмена форма.

     Коментар


     • #35
      От: За Регистрация

      Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
      Едно МПС, може да се прехвърли неогграничен брой пъти от неговия собственик по договор. ...пред нотариус и е с писмена форма.
      Дори не се сещаш какъв филм е да си собственик по документи с нотариус без регистрация, когато има запор на вече "несобственик", с регистрация.
      За фирмена собственост вероятно си прав.

      Коментар


      • #36
       От: За Регистрация

       530 кубика е мотора ама какво точно трябва да разбера от тази фирма

       Коментар


       • #37
        От: За Регистрация

        човекът уж е е америка незнам колко е вярно и колко не но дори и да е в америка няма ли някакав друг начин да се прехвърли
        Моторът е регистриран на негово име има номера но сега човекът бил извън чужбина а този човек който иска да го продава е втори собственник но незна поради каква причина не е прехвърлен на негово име а той каза че го кара с пълномощно

        А така може ли от самата фирма да го прехвърлят на мое име без човекът да е в българия и дали е възможно от чужбина да пусне някакво заявление за продажбата на мпс-то

        да приятел аз изкам да придобия собственност върху мотора но явно няма как да стане без човекът на който се води мотора защото е в чужбина

        благодаря

        Коментар


        • #38
         От: За Регистрация

         Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
         И с това се хвалиш!
         БРАВО,много си хитър!
         Не мисля,че имаш място във Форума!
         Ей, Деди, не с рога, бе......Дръж се малко......Не си ти човека ,който да решава къде ми е мястото, пък било то и за форума.....Не бъди краен, усещай се малко........Иначе дали съм хитър или не.....????? Ми не знам, но така съм решил и така си правя, и не си ти човека, който може да ме съди......Ясно ????? Че ти така утре ще вземеш да ме учиш в кой крачол да си го държа, бе.......

         Коментар


         • #39
          От: За Регистрация

          Антоне браво,и аз така,карам нерегистриран мотор нищо не плащам,правя милиционерите да си барат ушите,редовно карам пиян,безчинствам необезпокояван в централен балкан,стрелям на корем с незаконно оръжие,още да изброявам ли.

          Коментар


          • #40
           От: За Регистрация

           Живеем в свободна страна(уж де...) и сме пълнолетни, така,че всеки има право да прави каквото си иска......Стига да не го хванат.......

           Коментар


           • #41
            От: За Регистрация

            Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
            Едно МПС, може да се прехвърли неогграничен брой пъти от неговия собственик по договор. Не по талон. .... Този който е закупил МПС и не го е регистрирал на негово име, пак си е собственик въз основа на договора и може да го продаде на друг човек без никакъв проблем. Този друг човек, също може да не изпълни задължението си да го регистрира, и да го продаде на трети и така неограничен брой пъти. Писменият договор е документа, който те прави собственик, не регистрацията в КАТ. ....
            Я питай някой нотариус какво мисли по въпроса и пак се пробвай да даваш акъл!
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

            тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

            Коментар


            • #42
             От: За Регистрация

             Я да внесем малко ред,че като гледам тука е страшна баталия. Първо ще засегна общия случай.
             Когато лицето "А" иска да придобие(да купи) собственост от лицето "Б"(независимо дали става дума за МПС,апартамент или хеликоптер) , двамата отиват при нотариус , който изготвя официален нотариално заверен договор и лицето "А" става собственик на въпросната собственост(в резултат на което дължи данък върху собствеността-ако е МПС данъка е по-известен в България като "пътен данък").Ако между двамата участници в сделката има такъв договор и господ от небето да слезе НЕ може да отнеме собствеността на купувача,заради проблеми на продавача.Точно заради това при подписването на такъв договор,нотариуса е длъжен да изиска документи от купувача (бил той физическо или юридическо лице) , които да потвърдят , че няма пречки пред покупкопродажбата(знаете там-декларация , че "жената" е навита(ако продавача е женен),че не са му запорирани сметките(заради кредити например),че фирмата не във фалит и сметките и НЕ са под запор и т.н. ).Ако продавача не може да предостави необходимите документи-сделка няма(естествено , че много пъти има,но проблема си е на нотариуса.........е и на купувача , защото се започват едни дела,не ти е работа)!

             Регистрационния талон(когато става дума за МПС) е документ , който касае ЕДИНСТВЕНО органите на КАТ,но по никакъв начин не определят кой е собственика.Веднага бих задал въпроса-как се продава МПС което НЕ подлежи на регистрация в КАТ(например кросов мотор)? М?
             Стегнете се малко-все пак сме в оффроуд форум.Въпроса е бистрен поне сто пъти.Да не говорим , че до преди мисля две години , регистрационен талон, регистрационен номер,застраховка ГО и талон за преглед се изискваха САМО за МПС , които се движат по републиканската пътна мрежа(т.е. пътища с издаден акт16).Т.е. стъпиш ли на "черно" , единствения който можеше да ти държи сметка беше "горския" и заради това 90% от ендурата в България са само с една фактура колкото да докажеш , че не си го откраднал.
             Нека приемем(както твърдят някои по-горе) , че регистрационния талон е официален документ за СОБСТВЕНОСТ. Представете си следната ситуация-продавам си мотора и половин час по-късно го пускам за издирване с обяснението , че са ми го откраднали....Давате ли си сметка какви безумия пишете?!? Колегата Борислав Ангелов е АБСОЛЮТНО ПРАВ за това:

             Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
             Едно МПС, може да се прехвърли неогграничен брой пъти от неговия собственик по договор. Не по талон.
             т.е. собственик "А" може да продаде МПС-то на собственик "Б",който да го продаде на собственик "В",който да го продаде на собственик "Г" и т.н. , БЕЗ да минават през КАТ,но не може "А" да го продаде едновременно на "Б","В" и "Г", или след като го е продал на "Б",да скъсат договора и да го продаде на "Г"(договорите са с уникален номер и влизат в регистър).
             Единствения проблем в случая е , че собственик "Г" НЕ МОЖЕ да отиде в КАТ и да поиска да регистрира МПС-то на свое име(катаджиите,незнайно защо,искат при пререгистрация талона да е на името на ПОСЛЕДНИЯ собственик).

             Всичко това важи за мотори над 350куб.см. при които е задължителен нотариално заверен договор.При "малките" е по-лесно.

             В конкретния случай-най-вероятно продавача има пълномощно(ако изобщо има),но това НЕ ГО ПРАВИ СОБСТВЕНИК(защото няма договор). Т.е. мотора е собственост на въпросната фирма,която може да е под запор и в един момент наистина да ти приберат мотора,а ти после как ще си търсиш парите от мнимия продавач си е твой проблем! Единствения който може да ти продаде законно мотора е собственика на фирмата.Ако собствениците са няколко е нужно съгласието на всички собственици.
             Последно редактирано от ЕМО; 15-04-17, 13:29.
             Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!


             "... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
             Джон Кенеди

             Коментар


             • #43
              От: За Регистрация

              Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
              Дори не се сещаш какъв филм е да си собственик по документи с нотариус без регистрация, когато има запор на вече "несобственик", с регистрация.
              Да се самоцитирам...

              Коментар


              • #44
               От: За Регистрация

               Първоначално публикуван от Kawazaki259358 Преглед на мнение
               човекът уж е е америка незнам колко е вярно и колко не но дори и да е в америка няма ли някакав друг начин да се прехвърли
               Моторът е регистриран на негово име има номера но сега човекът бил извън чужбина а този човек който иска да го продава е втори собственник но незна поради каква причина не е прехвърлен на негово име а той каза че го кара с пълномощно

               А така може ли от самата фирма да го прехвърлят на мое име без човекът да е в българия и дали е възможно от чужбина да пусне някакво заявление за продажбата на мпс-то

               да приятел аз изкам да придобия собственност върху мотора но явно няма как да стане без човекът на който се води мотора защото е в чужбина

               благодаря
               Този, който има пълномощно НЕ Е никакъв собственик!! Като има пълномощно да си го прехвърли на себеси първо.
               Пак да повторя.
               Да не се окаже, че мотоциклетът е със запор, че ти ще береш ядове.
               Относно горните глупости дето за някой е съвсем нормално да кара и притежава возила с неизрядни документи (да не пиша глупости и аз). Ми рано или късно съвсем нормално се "наиграва" и си плаща за "гяволията". Ма всеки си преценява де. Всеки живее така, както разбира живота.
               Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

               тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

               Коментар

               Активност за темата

               Свий

               В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

               Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

               Зареждам...
               X