Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аprilia RX 125 vs Аprilia RX 125 Rotax

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аprilia RX 125 vs Аprilia RX 125 Rotax

Kъква е разликата между тези два двигателя на този модел на AприлиЯ.
    Последно редактирано от Жоро Донечки; 29-12-09, 22:45.

До: Аprilia rx 120 vs aprilia rx 125 rotax

Здравей, колега. Един от най-добрите ми приятели кара Ротакс 125 rx и много върви за 125куб. Преди години аз му я препоръчах, защото той не беше карал мотор до тогава освен скутерчета, балканчета от тоя сорт, затова ме пита и горе-долу взаимно се спряхме на този модел. Купихме я, покара малко, наистина вЪрви за 125 добре и беше запазена горе-долу, но не след дълго почнаха ядовете и проблемите. Освен двигателя (бутало, сегменти,лагери,семеринзи,и т.н.т), имаше и амортисЬори и един куп работи и най-вече много пари, коИто даде, според мен излишно. Защото ако не бяхме и аз съм виновен в случАя избързали с избора, нямаше да е така, ама уви.Стегна я много иначе сега и я продава. Ще взимаме за него тия дни Хонда ЦР250, което е кЪде, кЪде по-добро, но затова пък човек се учи, докато е жив според. Та този модел не е лош като цяло, особено по-новичките, но са си еднодневки, кой каквото ще да казва. ВЪрвЯт, но и много бързо се чупят после, защото е изциклен много и е логично да е така. То така е и за ЦР-а, ама все пак си е по-добър много и е класика. Това е за този модел, а за другия някой друг колега трябва да каже, аз не знам.
    Последно редактирано от viki terzieva; 10-01-10, 17:05.
    КОЛАТА ВОЗИ ТЯЛОТО,А МОТОРА ДУШАТА!!!
    (YAMAHA DT 125-1981,SUZUKI DR 650R-1992,SUZUKI DR 600R-1989,HONDA CRF 450R-08,HONDA CRF 450R-09,KAWASAKI KFX 700-08).KTM EXC 250-06.

Коментар

Ехееее, аз от 5 месеца вече си карам Когато питах, още се чудех какво да взимам. До сега проблем с него не съм имал, освен тези, които аз съм предизвикал. А това за бутало, сегменти, си семеринги - те са си консумативи. Аз засега даже и тях не съм ги сменял, защото все още си върви доста добре. На цр-а да не мислиш, че няма да му сменяш бутала, сегменти и др,на всички двутактови е така.
      Последно редактирано от viki terzieva; 10-01-10, 17:01.

Коментар

Приятел, аз ти казвам от личен опит, че се износва бързо и не е толкова качествена като примерно CR или КХ или RМ и YZ и ендуро вариантите от тези модели, примерно CRM или KDX или WR,DT. В това няма как да ме убедиш, че не са по-качествени. Сега твоя като е още здрав, лошо няма, даже много хубаво, дано да не ти се чупи. Ще видиш по-нататък като придобиеш малко повече опит,че съм бил прав за това нещо.
        Последно редактирано от viki terzieva; 10-01-10, 17:00.
        КОЛАТА ВОЗИ ТЯЛОТО,А МОТОРА ДУШАТА!!!
        (YAMAHA DT 125-1981,SUZUKI DR 650R-1992,SUZUKI DR 600R-1989,HONDA CRF 450R-08,HONDA CRF 450R-09,KAWASAKI KFX 700-08).KTM EXC 250-06.

Коментар

За това, че японските машини по принцип са по-здрави съм на 100% съгласен, пък дори и да се счупят, може да им се намерят части по-лесно. Просто ти казвах, че това за буталото си е нормално.
          Последно редактирано от viki terzieva; 10-01-10, 16:59.

Коментар

Аз съм момчето със РХ за които говори колегата отгоре.
            Момчета само искам да кажа,неправете тази грешка която аз направих да си взема 125 италяно толкова форсиран.ВЪрви доста добре,но живота много къс.Априлията с две думи си е пЪлен Кенеф и повече няма да направя тази грешка.
            Това е моЕто скромно мнение.
            Успех в живота.
            Последно редактирано от Тануцо; 07-01-10, 23:27. Причина: и в правописа

Коментар

Да, така си е и аз ще потвърдя. Върви много, ама за сметка на това се чупи много и аз патя с една такава, та сега съм се спрял да взимам някоя ХОНДА 4Т...
              Последно редактирано от viki terzieva; 10-01-10, 16:58.
              [SIZE=5][FONT=Comic Sans MS] UAZ 469 for off-road[/FONT][/SIZE]

Коментар

Здравейте, аз съм новак във форума, затова се надявам да ме извините ако има пусната тема по моя въпрос
                Та от няколко дена си мисля и накрая реших, да си вземам мотор . Спрях на 125-кубиковите и по точно Априлиа РХ 125 .
                Досега не съм карал мотори ( с изключение на скутери и балкнчета ) интересува ме като разход, но не само из планинските патеки, а и при по нормално каране. Издръжливи ли са, каква скорост могат да поддържат при каране на асфалт. Каква е поддръжката по този тип мотори. Консумативи.

Благодаря ви предварително
                Land Rover Freelander 1,8i

Коментар

Първоначално публикуван от izdan Преглед на мнение
                  Здравейте, аз съм новак във форума, затова се надявам да ме извините ако има пусната тема по моя въпрос
                  Та от няколко дена си мисля и накрая реших, да си вземам мотор . Спрях на 125-кубиковите и по точно Априлиа РХ 125 .
                  Досега не съм карал мотори ( с изключение на скутери и балкнчета ) интересува ме като разход, но не само из планинските патеки, а и при по нормално каране. Издръжливи ли са, каква скорост могат да поддържат при каране на асфалт. Каква е поддръжката по този тип мотори. Консумативи.

Благодаря ви предварително
                  За експеримента го засичах с източване на бензина от резервоара преди и след карането, смесено асвалт и черно ми даде 3,2/100. Максималната скорост е около 130км/ч нормално с 90 може да се движиш зависи все пак с какви пиньони е мотора...Oтделно двигателите на тези априлии са ротакс 123 и 122 тези двигатели се ползват и при картингите в клас Ротакс макс. При правилна поддръжка нямат никакви проблеми или по различни от на другите мотори да го кажем и така

ПП Ако искаш да добиеш пълна представа мога да ти дам да пробваш моя като сравнение.
                  Последно редактирано от spower; 16-02-10, 16:08.
                  Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
                    За експеримента го засичах с източване на бензина от резервоара преди и след карането, смесено асвалт и черно ми даде 3,2/100. Максималната скорост е около 130км/ч нормално с 90 може да се движиш зависи все пак с какви пиньони е мотора...Oтделно двигателите на тези априлии са ротакс 123 и 122 тези двигатели се ползват и при картингите в клас Ротакс макс. При правилна поддръжка нямат никакви проблеми или по различни от на другите мотори да го кажем и така

ПП Ако искаш да добиеш пълна представа мога да ти дам да пробваш моя като сравнение.
                    Благодаря за изчерпателния отговор и като гледам засега сам на 98% че ще е този мотор иначе какви са консумативите , какво се сменя на колко км. като разход колко е ( все пак изкам да бъда наясно )
                    ПП Твоето предложение ме изкушава

Коментар

Благодаря за изчерпателния отговор и като гледам засега сам на 98% че ще е този мотор иначе какви са консумативите , какво се сменя на колко км. като разход колко е ( все пак изкам да бъда наясно )
                      ПП Твоето предложение ме изкушава
                      Маслото в скоростите се сменя зависи какво е, но грубо около 20лв, ако е необхдимо накладки, аз слагах нйкжи реисингожи скъпи 40лв бяха иначе сигурно има и по-евтини, нова свещ 12лв, не е лошо да се смени и спирачната течност. Аз на моя като го взех и едно от първите неща беше това, ако има нужда от смяна на верига и пиньони аз и това направих. Абе нормалното обслужване на който и да е мотор
                      Последно редактирано от viki terzieva; 18-02-10, 08:19.

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
                        маслото в скоростите се сменя зависи какво е, но грубо около 20лв, ако е необхдимо накладки, аз слагах нйкжи реисингожи скъпи 40лв бяха иначе сигурно има и по евтини, нова свещ 12лв, не е лошо да се смени и спирачната течност аз на моя като го взех и едно от първите неща беше това, ако има нужда от смяна на верига и пиньони аз и това направих абе нормалното обслужване на които и да е мотор
                        Ами като те слушам , нищо стресиращо Карам алфа и като правех ремонтите цените все бяха с четирицифрени , да не говорим че дори най- малкия ремонт ми е бил над 100лв.
                        ПП Но и не съм правел повторно нищо по нея
                        Последно редактирано от viki terzieva; 18-02-10, 08:18.

Коментар

Момчета ,вече реших и най вероятно до седмица ще си взема . Така,затова бихте ли ми дали някой съвет ; например какво масло ,с какъв бензин да я карам и каквото ви дойде на ум
                          Благодаря

Коментар

Момчета ,вече реших и най вероятно до седмица ще си взема . Така,затова бихте ли ми дали някой съвет ; например какво масло ,с какъв бензин да я карам и каквото ви дойде на ум
                            Благодаря
                            А98 за маслото зависи с кви пари разполагаш аз мойта я карам с Формула К американско състезателно масло иначе като евтин и добър вариант бих ти препоръчал Agip 2t cross пълна синтетика е маслото и струва около 16лв литъра

Коментар

До: Аprilia RX 125 vs Аprilia RX 125 Rotax

Благодаря иначе колко грама се слага на литър или то си го пише на самото масло
                              Можете ли да ми кажете от къде да си взема ( не съм сигурен как да ги нарека ) тези ,,тапи" които държат стъклото на каската понеже те липсват .Също така не съм сигурен за самото стъкло - има или няма .
                              Пък и за екипировка ми се иска да си взема по-нататък та като цена някакво инфо да ми дадете .
                              ПП Май са ми много въпросите ,но какво да се прави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X