Моля ви се помогнете много съм се заребил по един WR 400, 2001г. дава го за 4500лв. каза ми че бил след ремонт,вижда ми се малко за тези пари,даже го пазарих да смъкне още.Мотора е от Самоков,ако някой знае нешто повече за мотора моляви пишете.Виште и снимки,мисля си и ако му има нещо пак ще си заслужава за тези пари
Колега, да не бъркам, но мотора е на друг колега от форума! Просто отиди и го харесай (или не) и не се коси. Цената му е много добра, но доколкото си спомням човека има вече друг и най-вероятно това е причината. Иначе Yamaha WR са чудесни машини... поне това е моето впечатление от модела, до сега друго не съм чул за тях! Аз също го бройкам този мотор, но не съм се хвърлил да купувам, защото нямам времето да ходя по огледи, камо ли да карам.
Този мотор който виждате на снимката и е пуснат в mobile.bg,предупреждавам ва не си правете труда да ходите да го гледате.Собственика е голям лъжец казва ми по телефона че бил в много добро състояние всичко му бил сменил.Паля аз колата на другия ден и бия пътя от Габрово до Самоков който е 280км и кво се оказва;/трака нещо из двигателя,картера е бил спукван заварявали са го, на ниски обороти гасне,предницата е изпуснала,вика ми преди на 3та се вирел а сега и на първа неще.Просто няма вътък мотора незнам какво му е.Е не можеше ли тия работи да ми ги каже по телефона и аз да си преценя тогава а той като отивам ми ги казва. Пожелавам на никого да не му се случва такава работа,просто много е гадно.
Много жалко, че има такива хора.Ще го вземе някое момче, което е събирало пари сума време, за да си купи мотор и се вкарва в приключение без край! Безплатен обяд НЯМА, гледайте внимателно какво купувате! А такива приказки... "а бе той се вдига на 3-та ама баш сега не иска, или тука капе малко масло, ама то един семеринг е 5 лева, нещо чука ама щот не е загрял"...чуеш ли беганията здраво!
Колегата направо ме разби... макар цената да е ниска (абе то и не е и чак колкова ниска...) не очаквах да е такъв секс тоя мотор... Поне постни съответния линк към обявата в mobile-то - да не се лъжат други.
Наистина кофти! Такива работи са често срещани... Повечето обяви в мобилето са меко казано нереални, затова и аз не се заемам да тръгвам надалеч да гледам мотор. Имам два съвета, или гледай мотори, които са в близост до теб или заложи на обявите в този форум! Аз лично бих се спрял на това (ако имах пари)
...или заложи на обявите в този форум! ...(ако имах пари)
Наскоро и тук станахме свидетели на същия номер....перфектен мотор...с комплект джанти...от основен ремонт.... То който си е измет, такъв си остава независимо къде си пуска боклуците за продажба
Колеги искам да ви кажа чесно че една Ямаха с нови лепенки става неузнаваема.Когато купувате не гледайте а слушайте.Двигателя е важен другото се прави по евтино,но по него хвърчат големи мангизи.Лепенките струват 100$.Цилиндъра 800$ бутало200$ верига100$клапани зависи нашите са по евтини.За скорости да не говорим ,аз за две зъбни колелца дадох 220 лева.Абе опичайте си акъла че да не се чудите от къде пари за чаркове.
Този мотор който виждате на снимката и е пуснат в mobile.bg,предупреждавам ва не си правете труда да ходите да го гледате.Собственика е голям лъжец казва ми по телефона че бил в много добро състояние всичко му бил сменил.Паля аз колата на другия ден и бия пътя от Габрово до Самоков който е 280км и кво се оказва;/трака нещо из двигателя,картера е бил спукван заварявали са го, на ниски обороти гасне,предницата е изпуснала,вика ми преди на 3та се вирел а сега и на първа неще.Просто няма вътък мотора незнам какво му е.Е не можеше ли тия работи да ми ги каже по телефона и аз да си преценя тогава а той като отивам ми ги казва. Пожелавам на никого да не му се случва такава работа,просто много е гадно.
Май почти на всеки се случва този номер. Преди бая години ходих от Харманли до Провадия (над 300км) за мотор който се оказа скрап и около 10 години по-стар модел от обявеното, но собственика твърдеше, че е хубав и цената е твърда. Добре, че беше лятото и на връщане за да не съм валат минахме през Бургас да си направим един плаж поне
Мисля, че просто има хора за които всичко което е тяхно е хубаво, супер, перфектно. Проблема е когато си решил да купиш нещо от тях.
Всички знаем много добре,че всяка покупка на стока втора употреба си е един вид риск.Много е важно човек да избере оптималния вариант т.е. състояние на мотора,цена/най-важните две условия/,предпочитан модел,за какво ще бъде използван и т.н.ВР-ите по принцип са здрави и надеждни машинки,но да не забравяме,че всичко зависи от поддръжката.ПОДДРЪЖКАТА е ключовия момент,па бил мотора какъвто и да е.Калниците и споилерите не правят мотора! Затова аз бих препоръчал на огледа и купуването да присъства поне един,които наистина да разбира от мотори.Така шансовете да се вземе боклудисана техника намаляват изключително много.
Защо си мислиш, че като има някой, който разбира от мотори покупката е добра?!?! Има хиляда начина една техника да се направи да работи колкото за пробата. Последния такъв случай, на който присъствах беше точно с един ВР. На него водната помпа беше протекла през семеринга, но хитреците набили клечка в отвора за отводняването, за да може мотора да няма външни белези. На вървенето му нямаше нищо, всичко си беше наред, но.....натам знаете какво следва....вода, масло...пари, пари, пари...
И аз да ви разкажа един фрапиращ случай. Та звъни ми телефона и се обажда един бивш колега.
- Вика ми абе тука едно приятелче е тръгнало да си купува мотор /ендуро/ и искам малко да го насочиш..
- Добре викам дай да го чуя.
- Обажда ми се пича и казва да ми препоръчаш някакъв мотор за гората но да е 600-700 кубика и да е след 2003-2004год.
- Аз му викам и за какво ти е такъв струг за гората 600-700куб.
- А той вика ами защото е по мощен..
- Добре викам ако нямаш проблем с парите вземи си 450куб.
- А той ми вика а 450 много е слаб тоя аз искам мощен...700кубика.
Събрал съм парите и ако до утре не си купя мотор няма да мигна.
- Добре бе пич ама като те слушам така ти си мечтата на търговеца, нищо не разбираш от мотори и с пачката в джоба браво.
Опитах се да го накарам да почете тук малко поне ден два или да се видиме за един час на по кафе ама нейсе сърце юнашко не трае.
Той се засегна малко и на другия ден заминал за Дупница и си купил мотор...още не знам какъв а и не ме интересува.
Та мисълта ми е, че търговците никога няма да спрат с номерата си докато има такива клиенти...
Да ви върна към темата.
Клапаните на WR си чукат доста(0,10-0,15/0,20-02,25 хлабини), така че ако чуете чукане не е задължително да е фира мотора.Единствения сигурен начин да разберете нещо за двигателя на 2-ра ръка мотори е да го разглобите
Чудно ми беше тоя мотор защо нямаше никаква сила,а пича си призна че като спукал картера и маслото изтекло той не забелязал и блокирал двигателя.Та наистина показа ми старите части,значи наистина му е правил някакав ремонт ама сигурно иска още нещо за да не варви така и да се дави.
Коментар