Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha YZ450F vs. Yamaha WR450F

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha YZ450F vs. Yamaha WR450F

Здравейте,нов съм в този форум.Търся правилното решение за мотор,който ще се кара за забавление,предимно из гора.
    Твърдо съм се спрял на два модела "YZ450F" и "WR450F" и тъй,като съм се опитвал да разбера кой е "той" из най-различни сайтове,така и не намерих подходящия отговор за мен.
    И така реших да попитам вас с надеждата да ме насочите към правилния мотор.И двата мотора на,които съм се спрял са 2005 година.
    Благодаря предварително!

От: Yamaha YZ450F vs. Yamaha WR450F

Страхотна тема,браво,от нея ми става ясно колко си моторист щом питаш за гора крос или ендуро трябва да вземеш.
    Е попадна на точния човек който ще ти разясни нещата,питам аз какво правим когато забавлението в гората продължи след като залезе слънцето тогава какво правим с този yz,или случайно си на хижа в гората и падне сняг,или принцесите са на хижата и трябва непременно да идем там,или случайно ти се наложи да се придвижваш по асвалт без фар и те засрещне патрулна кола.

Коментар

Не става дума за "залязване на слънце" и за "асфалт",въпроса ми е кой е по-проходим?

Коментар

Re: Yamaha YZ450F vs. Yamaha WR450F

Няма какво да се чудиш - щом е за гората ти трябва WR.

Коментар

Фара е най-малкия проблем и винаги може да се сложи. И двата мотора си искат поддръжка. Не гледай марката, а по-запазения мотор, ако си нов и не разбираш викни човек, който разбира от мотори

Коментар

Първоначално публикуван от rdlegy Преглед на мнение
            Фара е най-малкия проблем и винаги може да се сложи. И двата мотора си искат поддръжка. Не гледай марката, а по-запазения мотор, ако си нов и не разбираш викни човек, който разбира от мотори
            Е това е отговор,кво да слуша Живота.Ако има принцеси могат да се обслужват и през деня.
            0888 074 049

Коментар

Първоначално публикуван от Наско Петков Преглед на мнение
              Е това е отговор,кво да слуша Живота.Ако има принцеси могат да се обслужват и през деня.
              Да бе,а на закриването бързахте да си ходите,защо,защото нямаме фарове,а ние останахме да клъвкаме бира със сладолед.

Коментар

Грънчаров , какъв мотор си карал до сега ?

Коментар

Добре де, аз не виждам какво има да му се чуди въобще, щом ще го кара в гората а не на трасе.
                  WR-а има стартер, скорости за гората, сила в ниските за гората, окачване за гората и специално за Живота има и фар да му свети ако след сладоледа с бира не можа да се прибере навреме.
                  Не ги знам тия сайтове в които пише че YZF-а е за гората.

Коментар

Колега аз за гората бих взел YZF - поради две причини

1.Изклучително лек мотор (ако не греша модела 2008 е под 100 кг)
                    2.Много добър за места тип "Хилклаиминг" - има дълга 1-ва и много добре се изтрелва.

Големия минус е стартера.

Коментар

Гледам спецификации ги дават 99.8кг YZF-a и 110 WR-a. Хубваво по-лек, винаги е предимство в гората килограмите, но според мен стартера е по-голямо предимство от тези 10кг.
                      Дългата 1-ва може да е продимство за хилкайминга, но в комбинация с по-слабите ниски на кроса заради маховика става много интересно като спреш на наклон - ако дадеш малко газ гасне, ако дадеш много се закопава и няма тръгване, добави и липсата на стартер и си имаш супер "забавление".

Това горното е само мое мнение, на база опита ми със "счупените" КТМ-и. И аз си мислех че крос може да се кара в гората, но след първото излизане разбрах че не е така и почнах да го "кича" с неща който да го направят ендуро. Това е и заради аматьорското ми каране, ако си про може и YZF-a да ти допадне повече, но еднурото си се кара много по-лесно.

Коментар

Ами имам "2008/9 Suzki DR125SM",който се продава,но в момента карам мотора на моя братовчед "2006 Honda CRF250" и понеже виждам,че доста хора карат кросов мотор из гора, реших да се допитам до някой с опит в тези неща!

Коментар

Точно заради това питам,че предимно мотора ще се кара за гора и рядко може и на любителска писта!

Коментар

Първоначално публикуван от niki_86112576 Преглед на мнение
                            Колега аз за гората бих взел YZF - поради две причини

1.Изклучително лек мотор (ако не греша модела 2008 е под 100 кг)
                            2.Много добър за места тип "Хилклаиминг" - има дълга 1-ва и много добре се изтрелва.

Големия минус е стартера.
                            Няма такъв филм под 100кг,всичко е над.
                            Направи с кроса 200км каране за един ден и ако не си се разболял от паркинсон ще споделиш тръпката.

Коментар

wr-ите са за бабички,по добре помисли между YZF450 или Yamaha R1.А можеби Virago 1100 с кросови гуми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X