Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Beta Alp или нещо подобно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Beta Alp или нещо подобно?

Привет Колеги,
    На пролет съм решил да си взема моторче за разходка из природата и се интересувам от Бета Алп и други от този вид.На практика ме интересува всичко свързано с тези машини, като поведение,подръжка, и дали изобщо заслужават интерес камо ли покупка?До скоро имах 400EXC и го намирам много добър за емоции , но като цяло се зарибих по нещо по-малко,по-леко и по-слабо , абе с две думи нещо между ендуро и траял.На прав път ли съм с Бетата или греша?Всяко мнение ще бъде полезно.
    Благодаря

От: Beta Alp или нещо подобно?

Здравей имам преки наблюдения върху ALP200 (собственост на жена ми) . Много харесвам това моторче прекрасен за каране, много лек, здрав(двигател на сузуки)със стартер,нисък разход на гориво, добри ниски и малко слаб във високите обороти. Отличен за разходки или опити в лек траил, има ниска седалка също така много подходящ за новобранци в ендурото, по-ниски мъже, деца, и дами.Това е най общо казано за този модел, за по големия брат ALP M4 немога да кажа нищо освен че по спефикация е с 350сс. двигател по-силен е, но и с около 30кг по тежък около 135кг е. Надявам се да съм бил полезен

Коментар

Благодаря колега SAINT ,
      Повече от полезен си с изчерпателния си коментар от личен опит.А дали би ми дал повече инфо за моторчето , като намират ли се лесно резервни части,има ли си слаби места, някакви особености по поддръжката , с какви консумативи / масла,гуми и др./ го обслужваш ? Ровя се в интернет и намирам много малко информация за това.

Коментар

Здравей, до сега проблеми не съм имал, консумативите се намират лесно и не са скъпи. По отношение на поддръжка и профилактика двигателя събира литър масло, масленият филтър струва няколко лева и се намира на всякъде, накладките са еднакви предни и задни също се намират лесно, гумите стандарт предна 21" задна 18", сменял съм лагери на тройниците стандартни също евтини, и има нужда от профилактика на ликовете и лагерите на задната вилка, и до колкото си спомням и те се намираха в магазините за лагери без да има нужда да се купуват скъпи оригинални части.Мисля че най-големият проблем ще ти бъде намирането на такъв екземпляр, защото са доста редки, когато го регистрирахме преди 4г. в базата данни на КАТ нямаше друг такъв и доста ни усложни ситуацията, но свършихме работа. От тогава насам следя обявите в нета и може би съм виждал само една или две обяви за такъв модел. Сега също има една ALP200 в нета но ми се видя в много окаяно състояние от снимките.
        П.П. Аз говора за по-старият модела който се прави от 2003-2007 ако не бъркам малко годините. По новият е със същият двигател, но с променен дизайн и мисля че има променена спирачна система.

Коментар

Много изчерпателен отговор,колега.Благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X