Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повече конски сили или повече кубици

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Повече конски сили или повече кубици

Здравейте аЗ съм на 16 години и съм голям фен на ендурото(като хоби)и искам да се поинтересувам как е по добре мотора да е 250кубика примерно и да 30 коня. Или да е 150кубика и пак може да е 30коня.
    Очаквам одговори мЕРсИ предварително

От: Повече конски сили или повече кубици

Коментар

Първоначално публикуван от div_ok Преглед на мнение
      Здравейте аЗ съм на 16 години и съм голям фен на ендурото(като хоби)и искам да се поинтересувам как е по добре мотора да е 250кубика примерно и да 30 коня. Или да е 150кубика и пак може да е 30коня.
      Очаквам одговори мЕРсИ предварително
      Поинтересувай се от часовете по Български език , че се излагаш доста !

Коментар

Зависи за какво ще го използваш.
        Естествено че всеки иска мощен и същевременно лек мотор но обикновенно за високата мощност се плаща и висока цена.
        Първото е първоначалната инвестиция, второто е обслужването и поддръжката. Нали се сещаш че когато от 150 кубика са изтискани 30 коня (примерно) този двигател е насилен до краен предел и работи на границата на възможностите си. От там износването е в пъти по голямо, и разходите за консумативи в пъти по големи но това обикновенно е без значение защото тези машини са спортни и разходите не би трябвало да са проблем (има спонсори).
        Съвсем трети е въпроса че много младежи силно надценяват възможностите си и се мятат на мощни мотори, като си мислят че уменията им са съизмерими с тези на професионалните състезатели. След това разбират че са купили машина която не могат да владеят, следователно да използват пълноценно и "те така"...

Коментар

[QUOTE=pe6o74;1907949]Поинтересувай се от часовете по Български език , че се излагаш доста ![/QUOTE
          Искам да спомена че това го е писал брат ми от мое име а аз съм 60килограма и съм висок кЪм 165см

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
            Зависи за какво ще го използваш.
            Естествено че всеки иска мощен и същевременно лек мотор но обикновенно за високата мощност се плаща и висока цена.
            Първото е първоначалната инвестиция, второто е обслужването и поддръжката. Нали се сещаш че когато от 150 кубика са изтискани 30 коня (примерно) този двигател е насилен до краен предел и работи на границата на възможностите си. От там износването е в пъти по голямо, и разходите за консумативи в пъти по големи но това обикновенно е без значение защото тези машини са спортни и разходите не би трябвало да са проблем (има спонсори).
            Съвсем трети е въпроса че много младежи силно надценяват възможностите си и се мятат на мощни мотори, като си мислят че уменията им са съизмерими с тези на професионалните състезатели. След това разбират че са купили машина която не могат да владеят, следователно да използват пълноценно и "те така"...
            Благодаря за отговора. Искам да карам любителски с приятели и да спомена, че вече е минал един крос 125цц(китаец)

Коментар

Колегата по нагоре ти е написал за износването. Също така има и значение, че по малките кубици най вероятно при по големи обороти ще имат мощността на повечето кубици. Това също има + и -
              А китайците въобще ни ги слагай при всички останали.
              Вземи си мотоциклет който ще е за теб. Аз карам 250сс и не виждам смисъл от повече сила след като не мога да взема тази. Докато ако карам пък по слабо..... няма да ме носи и ще го стопя за норматив.
              EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от div_ok Преглед на мнение
                Очаквам оТговори мЕРсИ предварително
                Гледай да са повече кончетата на Ендурото, че нанагорнища много издишат с малкото коне.

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                  Колегата по нагоре ти е написал за износването. Също така има и значение, че по малките кубици най вероятно при по големи обороти ще имат мощността на повечето кубици. Това също има + и -
                  А китайците въобще ни ги слагай при всички останали.
                  Вземи си мотоциклет който ще е за теб. Аз карам 250сс и не виждам смисъл от повече сила след като не мога да взема тази. Докато ако карам пък по слабо..... няма да ме носи и ще го стопя за норматив.
                  Благодаря! А можели да ми кажете удачен мотор, може и крос, но по принцип искам ендуро (,защото има фар), за да мога да се развозвам из село и нощем с приятели или пък прикрепване на фар към крос.

Коментар

Първоначално публикуван от Mepoooo Преглед на мнение
                    Гледай да са повече кончетата на Ендурото, че нанагорнища много издишат с малкото коне.
                    По нанагорнищата издишат тези с малък въртящ момент, а той е в пряка зависимост от кубатурата.

Коментар

Издишат най-вече тези, чиито кончета са отлетели през айспуха, износени, неправилно регулирани, прегряване и т.н.т. Като купуваш машина втора употреба изобщо не трябва да приемаш за вярно примерно 30-те к.с. мощност, която продавача гордо е обявил. Аз даже съм купувал чисто нова машина /не е китайска/ която не вървеше добре и ми обясняваха, че като се разработи и ще литне....
                      Така, че напишете за конкретни марки, модели и години, за да могат колегите да Ви помогнат.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Мерси за отговорите. А можете ли сега да ми препоръчате някаква машинка - искам или крос, или ендуро без значение, само да има фар . Като съм висок нЯкъде към 165 и тежа 60кг. Благодаря предварително.

Коментар

Състезателните мотори са с малки кубици и много коне (като литрова мощност). Моята моторетка е хонда цр 125 и 41 конски сили. Въртящия момент не знам колко е, но би трябвало да е около 16 Nm. За катерене се катери. С фабрично съотношение на вторичното предаване съм. Няма баир, който да го спре на втора. Просто или ако го затиснеш напред ще върти и ще се окопае, или ще го хвърлиш (моторът ще продължи без моториста). Така че и 125 могат да се катерят.
                          По-голямата кубатура ти дава теглителна сила. Един 4-тактов кросов мотор 250 кубика също прави малко над 40 коня максимално, но въртящият му момент и 1,6-1,7 пъти по-голям. С други думи един 110 килограмов моторист ще има нужда от 250-ката, защото тя е по-мощна - по-малко се "опира на баира" . Да не изпадаме в излишни подробности. На теб ще ти върши работа 250 4Т ендуро мотоциклет. Хем ще е надежден, хем икономичен, хем ще може да си джиткате вечер с тайфата . Но има и чудесни 125-чки тип ендуро. По-леки са, по-лесно се ремонтират и също са доволно здрави. Само че имат по-голям апетит. Също така се намират и по-евтино от 250 4Т, така че има над какво да помислиш. 125 36 коня ще те носи като бръмбар сламка

Коментар

Благодаря на всички за изчерпателните отговори ! Спрях се на 250 4т . Ако иска някоЙ да допълва нещо, ще съм благодарен и за модел нещо да разбера Хонда ЦРФ има в мобилето 250 4т 40 коня. Мисля, че беше към 1900 лв.

Коментар

Нали не си мислиш, че за тези пари ще имаш работеща хонда црф 250? Нека си говорим реални неща. Ще ти го кажа само веднъж - за тези пари за такъв мотор - ЗАБРАВИ. Спри да мечтаеш. Приятелски съвет. Дори за 3000 да го купиш, не си мисли че ще го пръснеш от каране и ще се отвозиш с него. Виж, да го купиш за 3000 и за още 1000 лева да го направиш и приведеш във вид, в който да пали, да върви и да не се разпадне - да.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X