Обява

Свий
Няма добавени обяви.

DRZ400E vs. KTM 400 EXC?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• DRZ400E vs. KTM 400 EXC?

Интересува ме според вас кой мотор е по добрия за гората и всички плюсове и минуси и на единия и на другия.Става въпрос за горепосочените модели,ДРЗ400Е-2003 и КТМ 400ЕХЦ-2001-2002.Имал съм за около 2 месеца ДРЗ400Е,и за мен това е много хубав мотор,с достатъчно мощност във високите и много хубави ниски.Не съм карал подобен КТМ,и се чудя дали и той е така-високи/ниски като ДРЗ-та.Отделно като здравина на двигателите и обслужване,как са?ЗА сузукито съм наясно,за КТМ-а,по конкретно.На ктм-ма ми харесва че е с обратна предница,и освен стартер има и ритач,но това не ми е основен критерий.Искам да чуя и вашето мнение и осбено на хора които имат обективна преценка над тези 2 модела.Благодаря предварително!
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

От: DRZ400E vs. KTM 400 EXC?

а задавал ли си си въпроса защо има стартер и ритач

Коментар

Сега не накара да се замисля сериозно,но все пак я кажи,ти имаше ДРЗ,познаваш и хора с КТМ-и?
      Yamaha Yz450F
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

http://www.motorcyclespecs.co.za/mod..._400_ex 05.htm
        http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...drz400e 03.htm
        На състезания от рода на Ерцберг или Hell's Gate не съм видял DRZ или поне не сред финиширалите...но ако ще го използваш за универсална машина (да ходиш на работа , да се разхождаш в гората като ти е кеф) става .За здравината , и двата са много издръжливи , КТМ-а има по малки интервали м-у обслужванията (смяна на масла и т.н.) защото е спортно ендуро и така е направен,но пък -кеф цена няма ... Сещам се за една случка , едно момче с ДРЗ "полегна" в една локва ,дълбока малко над глезена , и пресече масълцето ...според мен ДРЗ-а не е направен за гората (чести спирания, гасене , палене,мъки по разни дерета) просто оставаш без акумилатор (можеш да си поръчаш и да монтираш манивела,на Елин нали беше такъв) ,освен това конструкцията му не позволява по агресивно(спортно) каране .
        Последно редактирано от yurgana; 06-09-11, 08:20.
        "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Мерси за инфото Тихач,а за онази случка,аз бях там,още карах ХР-а,и наистина ДРз-та се напълни догоре с вода,чак не можеше да превърти.Интересувам се от инфото че май ще е единия от тези 2 модела.
          Yamaha Yz450F
          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

И двата мотора са си ок ,ама макар и аз да карам КТМ(250 2т) ,си мисля че по добрия ти избор ще е сузукито,но искам да отбележа ,че нямам лични наблюдения и върху двата модела.Аз смятам (от това което съм чул и прочел),че КТМ 4т преди 2006 не е толкова издръжлив колкото ДРЗта.Но пък от друга страна,частите за КТМа са много по евтини и имаш представителства на КТМ из цяла България,поръчваш и на другия ден нещата са при теб.
            Да се откажеш е лесно,да успееш е трудно.

Коментар

За състезания няма да говорим защото когато карах drz400e съм минавал по много места кадето катмите са хвърляли водите винаги за падането в водата които и мотор да глътне вода може да пресече маслото а относно паленето няма друг мотор които да може да пали по надежно от drz аз останах с добри впечатления от drz мога много да пиша и кажа за него.

Коментар

Първоначално публикуван от kosiqn Преглед на мнение
                а относно паленето няма друг мотор които да може да пали по надежно от drz .
                Имааааааааааааааааааааааа,брат му, кавазаки клх 400
                Да се откажеш е лесно,да успееш е трудно.

Коментар

Учих се да карам на DR-Z 400 E - що палене, що полусъединители, що мъчене по дерета и урви - един път не отказа стартера, един път не хвърли водата "по КТМ-ски", за износване на съединител пък въобще и дума не може да става. Та ако критерият е двигателя - на Сузукито определено е без конкуренция. По отношение на окачването обаче, особено предното, КТМ се представя доста по - прилично.

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                    По отношение на окачването обаче, особено предното, КТМ се представя доста по - прилично.
                    А за Бетата да не говорим.Две класи е над КТМ.

Коментар

DRZ-та не се води толкова спортна модификация както КТМ, но май единствения му недостатък е малко по-голямото му тегло от КТМ-а.
                      Иначе много добро окачване, перфектен двигател, почти никаква поддръжка. Не е много много за слаби хора, но ако си добре с физиката, няма да ти е проблем да го държиш в правилната линия. Уникален катерач е, върви добре и бавно и бързо. Може да се каче не не става за мотокрос трасе.

На КТМ не му е проблем окачването, много си е добре даже. Проблема е лошата подддръжка и малко по-капризната настройка, баланс предно/задно и точните пружини.
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Както казах по горе,имах ДРЗ400Е,и знам за какво става въпрос при този модел,нямам проблеми с физиката(182см/86кг),сега определящ фактор са парите,и отделно че аз съм си стеснил избора до тези 2 модела.За сузукито имам представа за какво иде реч,но за ктм-ма,никаква,затова питам вас,а и всеки има наблюдения от карания,а и може да има хора които са карали/подържали и двата гореспоменати модела.Така че всяко инфо по темата ще ми е от полза.
                        Yamaha Yz450F
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

ДРЗ е мотора.Имах КТМ 250 4Т 2003 много рязък,много як,но и много се чупи.Ако се возиш и си правиш кефа вземи ДРЗ -та,но ако ти се кроси гепвай КТМ-чето.В момента карам ДРЗ и не го сменям за нищо,за моя стил на каране това е мотора..УСПЕХ.
                          DRZ 400S

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X