Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов КИТАЙСКИ мотор или МАРКОВ втора употребa?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов КИТАЙСКИ мотор или МАРКОВ втора употребa?

3дравеите всички

Kато се затопли времето реших да сменя мотора.
    Днес бях спецялно до пловдив да прегледам моторите в панаирното градче.
    И там се натъкнах на изненадващо ниски цени на НОВИ мотори от всякакъв тип. Аз конкретно се интересъвам от кросов или ендуро.
    Та така попаднах не предложение от 2000 лв за 125 кубиков и 2800 за 200 кубика китайски и испански мотори. като този http://www.motor-bg.com/JL%20125%20Y.html

Продавача ми дава една година гаранция и следгаранционен сервиз.
    Били модел 2007г. и имало всички части, да не съм се бил притеснявал - нямали оплаквания.
    Сега естествено той като продавач ще ми каже сигурно че са и вечни

Та въпроса ми е: какво да избера нов евтин китайски мотор или някоя хонда, ямаха втора употреба до към 2500 - 3000лв.

Ако има някой приятно предложение може да ми ппрати съобшение

Благодаря ВИ за вниманието и отговорите.

Re: Нов КИТАЙСКИ мотор или МАРКОВ втора употребa?

Един приятел иска да си взима от тази марка, но пистовия вариянт - JL125C. Правя всичко възможно да го разубедя, но той е твърд. Имаме един друг познат със същата пистарка. Върви си за сега моторчето около 1 година и не е давало сериозни проблеми. И на външен вид не е зле.

Обаче е само 11 к.с. Вярно че пилотът му е на 16 години и не му трябват повече.

Просто тези 11 к.с. ще закъсат на първия по-стръмен наклон. Като имаш в предид че японските и италиански оригинали (щяха да кажа аналози, ама те са си оригинали) са от 25 к.с. нагоре...

Ако ще си го караш леко без да го тормозиш - взимай. Но ако ще го изпъваш по баирите ще ти дойде доста слабичък
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от DOBERMANN Преглед на мнение
      ..........Та въпроса ми е: какво да избера нов евтин китайски мотор или някоя хонда, ямаха втора употреба до към 2500 - 3000лв.

Ако има някой приятно предложение може да ми ппрати съобшение

Благодаря ВИ за вниманието и отговорите.

Този китайски куп желязо е имитация на мотор, както и всичките им китайски неща които ни продават.

Ей тука бях пуснал обява за мотор http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=11403 Ако имаш интерес - ще се спазарим за цената
      2010 CRF 250 R

Коментар

Иска ли питане въобще.... Кое е по-добрия вариант? !!!

Темата "китайско или не" е дискутирана преди година-две тук във форума, невярвам от тогава да се е повишило главозамайващо качеството, ако имаш интерес все още, я потърси.

Коментар

Един приятел си купи китайски кросови гуми!
          За две карания се износиха на 50%!
          Помисли за двигателя и окачването колко офроудкарания ще издържат!
          Ако ти трябва мотор да ходиш с него до магазина за хляб, мисля че става!
          Lesidren.com

Коментар

Първоначално публикуван от rfi Преглед на мнение
            Ако ти трябва мотор да ходиш с него до магазина за хляб, мисля че става!
            Ако ти трябва за хардофроуд-japan
            MG RACING

Коментар

за разходки из града -може би става

-шурето ми си купи подобен но шосейният вариант 125 за под 2000лв

-моя съвет е ако искаш мотор от този тип -в момента се продават няколко такива -ямаха -тт-р225 маунтин трайл по за около 2300лв..въпреки че не са чисто нови ще надживеят китайския ..с 20 години ..освен това са много готини моторчета и много здрави да не говорим че има части и всичко за тях а и държат цена при препродажба

..-китайски мотори -колкото и да не ни се ще -скоро предполагам ще започнем всички да караме ..както и всичко останало по магазините което вече е в по голямата си част е китайско

Коментар

много ви благодаря за отговорите вече ме отказахте напълно от покупката на китайска имитация

а сега ако някой предлага нещо здраво 4 тактово и леко може да каже или прати събщение с телфон.
                Ето и моя номер, ако така ще е по удобно 0889 01 24 80 Жоро

Коментар

До: Нов КИТАЙСКИ мотор или МАРКОВ втора употребa?

RFI, били попитал твоят приятел откъде е взел китайските гуми , за да си взема и аз!Трябват ми Ченг Шин , но не знам в България кой ги внася , така че това е следа по която искам да тръгна!Колкото до мотора , Митков е прав , аз също се убедих че китайският мотор трябва да се щади поради по-ниската кубатура и конски сили иначе си е красива и надежна машинка.От една година карам 200 сс Зонгшен и наистина му няма нищо/ако не се броят сумата ти падания които осъществих, по моя вина/, обаче тъй като ми порасна аптетита за каране му се разхлопаха клапаните при едно по-сериозно натоварване!Карах една колежка със 100 км , а общо правим 180 кг, ако не и повече/аз съм доста едър , а тя не по-малко/, но след като я свалих литна като птица, но в момента е на реглаж, а после ще почна по-дребните колежки.

Коментар

Аз за 2000 и малко си взех Сузуки РМХ ... според мен по добре стар и изпитан мотор отколкото някой нов китаец.
                    [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от lancerpor Преглед на мнение
                      Аз за 2000 и малко си взех Сузуки РМХ ... според мен по добре стар и изпитан мотор отколкото някой нов китаец.
                      Точно така и аз съм на същото мнение.
                      Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
                      Gas Gas EC 200

Коментар

Много ясно , че е по-добре да си купиш японец 2ра употреба от колкото китаеца нов който има много по малко живот и на сичкото отгоре не варви кой знае колко и много трудно ще го продадеш после но ти си преценяш

Коментар

Но според мен за първи мотор докато човек се научи да кара - става

Коментар

Аз си купих китайски мотор. Вече го карам около два месеца, писна ми да права ремонти и изобщо не мога да се насладя на спорта. За това към края на месеца, ще се обзаведа с WR450, писна ми като се разберем някъде да ходим и аз да съм 2 часа в бокса преди излизането. Проблема е в рамата и окачването, иначе с двигателя няма проблеми, катери добре машината, но тия малки постоянни ремонти ме изнервят. По-добре да се плати с 1000-1500лв и да се купи истински мотор и да се приключва с мъките

Коментар

Според мен по - добре доказан, но втора ръка. Китаийското като го земеш ще изтрае година, най - много две и след това като се счупи на боклука. Така че най - добре изпитан та като решиш да го сменяш да можеш да му земеш някой лев и да събираш да нов и по - як.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X