Обява

Свий
Няма добавени обяви.

YAMAHA YZ450 & KTM 450

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• YAMAHA YZ450 & KTM 450

Интересуваме кой от двата мотора и по добрия вариянт като машина,и за ендуро и за трасе .Ямахата е 2005,Ктм е 2006 и двата мотора съм ги карал и единственото впечатление ми е от ямахата че върви повече.Но Ямахата я карах на асфалт а Ктм на черен път.Нека някой който има наблудения над тези модели да сподели.Точните модели са YZ450F и SX450.

От: YAMAHA YZ450 & KTM 450

Към същите модели и години съм се насочил и аз. И се колебая доста предимно между двата модела ,ще ги използвам за ендуро и за някой друг скок ако има повече инфо и наблюдения както е писал колегата ще са ни много от полза

Коментар

За yamaha yz450f мога да кажа че е една хубава машина карал съм такава но 2007 г с алуминиевата рамка върви много за окачването няма да говоря защото беше иолинс нещо невероятно хубав мотор но за ендуро трябват доста доработки защото в ниските обороти не е стабилна можи много да се говори но общо това са ми впечатлениятя.

Коментар

Давайте мнения,че тези дни ще се купува мотор.На мен лично ми допада мотора с по-нервен характер.Когато карах ямахата останах с доста добре впечатление,при теста мотора беше с14 на 50 пиньони.Ктм беше с 13 на 51 и го карах по черен път без грам задна гума,за това ми се стори бавен мотора.Ако ще се ходи да се тества пак,ще домъкна една 14-ка за тест.Но за сега везните клонят към КТМ има повече глезотйки по него спортна генерация,капли и таки работи.всяко мнение е добре дошло,че до седмица най-късно трябва да съм взел мотор.

Коментар

Ами как се усещат моторите като стойка и като возия ,усещане на самия мотор(маневреност) ,кой е по плавен ,вървеж, ако си ги карал и двата .Тествах един КТм сх 525(карал съм и 450) сега ако мога да свия един кръг и на някой узф 450 за да го осетя и да реша кое повече ми допада и направо да взимам ,но останах доволен от ктм-ма .Сега остава да намеря някой узф 450 за тест

Коментар

За гората търсете ендуро. Кросовите варианти са за мото крос . Бих ви посъветвал да се допитате в магазините за части. Тези мотори, освен че вървят се и трошат. Има разлика в поддръжката на австрийски и японски мотоциклет. А и на японците в момента не им е до правене на части Иначе да ви кажа, че и двата мотора са гадни. Само разходи

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
              Иначе да ви кажа, че и двата мотора са гадни. Само разходи
              Не случайно съм написал това в подписа иначе за подръжката е ясно ,че ще трябва няма да е като някой др-хт или като 2т само масло в бензина

Коментар

От возията несам обърнал внимание но мисля че ямахата возеше по -добре,но аз 90% от карането карам прав такаче за мене това не е фактор по който да избирам мотора.Колега я сподели впечатленията от sх450 и sx525.Търся мотор дето да има експлузивна сила,нали исклучваме 2Т неми се кара вече 2т.Пробвах хонда црф 450 от 2003 мотора ми допадна много,но тея пусти клапани ме отказаха.

Коментар

Аз съм за YZ450F !

Коментар

450 съм карал само ехс,но е много плавно и няма толко ряз.525-цата вече ме зарадва много хубав мотор, въртящия момент се осеща яко :Д изтрелва те моментално с подаването на газта .Брат ми има Рм 250 2т и ме зарадва повече от него понеже минава някакви секунди докато отвори клапата и идва изведнъж моментна сила ,а при КТМ -ма я осещаш самата газ и доставя яко кеф като му одариш камшика :Д:Д:Д: иначе от 450-тките кое повече вървеше ктм-ма или узф-фа,а и за гората е супер сравнение с 2т ,за црф-фа и мен това ме отказа
                    Последно редактирано от ulkataa; 08-04-11, 20:35.

Коментар

Пак зачесахте темата се едно левски и цска.Няма смисъл да спорите щото ако тоя колега ще кара ендуро то си има ехц и вр.За да направи тези кросаци поносими за гората трябва да направи доста промени и пак няма да е ендуро.Имах честа да карам и от двата модела и 450 на ктм смея да кажа че е по плавно от уз при него няма 6-5 там трее да се държиш яко за кормилото.Сега 525 вече е друго ама все пак е и по-голяма кубатурата.Окачването на ямахата според мен е по-добро другото което не ми харесва в ктм е че много завират то и ямахите ама значително по-малко което си оказва влияние на двигателя.Съвета ми е следният нека колегата да дойде на 1-ви май на събора на Ябланица и да види кой са най-масовите мотори и да си направи сметката сам.
                      0878424143
                      0887424150

Коментар

Клапани, та клапани ,какъв е проблема ,като им дойде времето ,купуват се два стоманени с пружините и това е,никаква разлика във вървенето.
                        Едно е да искаш , друго да можеш , трето - да го направиш !

Коментар

Аз съм карал YZ450 на хасвалт и единственото
                          нещо, което почувствах е СТРАХ не ми се мисли какво е в гората.
                          Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

За сега се спирам на ямахата,тези дни ще рагедам няколко мотора.Ендуро не искам да взимам зашото нямам толкова пари се те са по-скъпи,а и неми харасват като мотори плавни меки ,въпреки че стях сигорно е по лесно на някой засукани места но това си е мое мнение.

Коментар

Че не си вземете по едно конче, да си отяздите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X